SPORTURI  »  HANDBAL  »  CSM BUCUREȘTI – BIETIGHEIM 31-28

FOTO + VIDEO CSM București nu i-a lăsat nicio șansă lui Bietigheim și calificarea în „sferturi” se joacă în Danemarca!

CSM București - Bietigheim. foto: Cristi Preda +23   FOTO
CSM București - Bietigheim. foto: Cristi Preda

Articol de - Publicat duminica, 11 februarie 2024 18:38 / Actualizat duminica, 11 februarie 2024 19:18

CSM București a învins-o pe Bietigheim, scor 31-28, în Sala Dinamo, într-un meci din etapa a 13-a din Grupa A a Ligii Campionilor. Campioana României este la un singur pas distanță de calificarea în „sferturi”, după ce și-a asigurat deja prezența în „optimile” competiției. 

  • Meciul s-a jucat în Sala Dinamo, deoarece în Sala Polivalentă va avea loc Campionatul European de lupte, care se va disputa în perioada 12-18 februarie
  • Sala a fost aproape plină, aproximativ 2.400 de locuri au fost ocupate, din totalul de 2538
  • Duminica viitoare, CSM București va juca pe terenul lui Odense, de la ora 15:00, pentru calificarea în „sferturile” Ligii Campionilor

CSM București știe că va merge mai departe în Liga Campionilor, miza este însă dacă vor fi direct „sferturi” sau playoff-ul pentru această fază. Lupta pentru locul 2 – poziția de vârf e acaparată de Gyor – impunea o victorie astăzi contra lui Bietigheim. 

GALERIE FOTO. Cele mai tari imagini din CSM București - Bietigheim 

CSM București - Bietigheim. Cristi Preda
CSM București - Bietigheim. foto: Cristi Preda
CSM București - Bietigheim. Cristi Preda
CSM București - Bietigheim. Cristi Preda
CSM București - Bietigheim. Cristi Preda
+19 FOTO

Echipa germană, care a învins-o pe campioana României în tur, la Bietigheim, 26-24 pe 17 septembrie 2023, a pierdut apoi vizibil teren în grupa A, fiind înaintea meciului pe locul 6, cu 6 victorii și tot atâtea înfrângeri. 

Cu 3 ore și jumătate înainte de startul partidei, jucătoarele de la Bietigheim, cazate în centru, la hotelul Novotel, priveau curioase spre sala unde Federația Română de Lupte ținea o conferință de presă cu o zi înainte de startul Campionatelor Europene de la București. 

Antrenorul Vestergaard căuta scara spre recepție în orele tensionate dinaintea unei partide importante. La ora meciului, germancele pare că au luat cu ele acea urmă de nedumerire fiindcă „tigroaicele” au pornit în trombă. S-au dus repede la 4-1, apoi 6-2, Neagu, Oestergaard și Arntzen apărând pe lista marcatoarelor. 

Au urmat câteva minute echilibrate, după care gazdele au început să se distanțeze tot mai clar în fața unei adversare derutate. Multe greșeli făcute de jucătoarele de la Bietigheim, tactica de 7 contra 6 încercată de Vestergaard a fost o bomboană otrăvită. 

Câteva goluri înscrise iute în poarta goală au mărit diferența pentru CSM. Aflată pe val, cu intervenții inspirate ale lui Glauser, inclusiv aruncări de la 7 metri, cu un joc atent din partea lui Flippes și sclipirile lui Neagu, pauza a găsit-o pe CSM într-un avantaj important, 17-10. 

În startul părții secunde, campioana României a intrat prea relaxată, privind spre tabela de marcaj. Bietigheim a speculat visarea și a lovit de 4 ori la rând, apoi meciul a pătruns într-o perioadă de handbal dezordonat și de o parte, și de alta. 

Chiar și în aceste condiții, echipa bucureșteană a rămas în față, Bietigheim a ratat în total 4 aruncări de la 7 metri cu diverse jucătoare trimise să transforme, în timp ce în poarta gazdelor au intrat toate cele trei jucătoare. Și fiecare a parat măcar o asemenea tentativă de a înscrie. 

Duminică, Odense - CSM București, „finala” pentru „sferturile” Ligii Campionilor

Cu 5 minute înainte de final, e 26-24 pentru CSM, Adrian Vasile ia time out și cere răbdare, prezintă schemele, pe teren lucrurile merg mai pe ocolite. O pătrundere frumoasă a lui Neagu, la capătul unei faze nu chiar limpezi, pune ștampila timpurile peste o victorie mult mai greu conturată decât ar fi sugerat-o scorul de la pauză. 

Se termină 31-28, iar jucătoarele bucureștene se strâng într-o horă a bucuriei și a ușurării. CSM e deocamdată tot pe locul 3. Săptămâna viitoare se va decide totul, în meciul direct pe care campioana României îl va disputa în deplasare cu Odense. 

În prima etapă, la București, CSM câștigase cu 28-24 după un meci solid, încurajator. De atunci lucrurile au evoluat sinusoidal, cu vârfuri și prăbușiri. Iar în final, CSM știe că depinde doar de ea. Și poate așa e cel mai bine. 

Marcatoare pentru CSM: Neagu 6, Arntzen 5, Nikolic 4, Flippes 3, Dindiligan 3, Zaadi 3, Omoregie 3, Ingstad 2, Oestergaard 1, Kobylinska 1

VIDEO. CSM București - Bietigheim 31-28. Bucurie imensă după victoria împotriva echipei germane, din penultima etapă din grupa A a Ligii Campionilor

FINAL. CSM București – Bietigheim 31-28

Final de meci! Victorie pentru CSM!
min. 59: Neagu marchează cu o aruncare superbă. 29-26
min. 56: Zaadi înscrie dintr-o lovitură de la 7 metri. 27-24
min. 55: Anderson marchează pentru Bietigheim, iar CSM stă cu emoții pe final. 26-24
min. 52: Zaadi marchează dintr-o lovitură de pedeapsă. 26-22
min. 50: Arntzen pătrunde prin defensivă adversă în înscrie. 25-21
min. 48: Nemțoaicele marchează dintr-o lovitură de la 7 metri. 24-20
min. 46: Time-out cerut de Bietigheim
min. 46: Arntzen marchează un gol superb. 24-19
min. 44: Dindiligan înscrie cu o aruncare puternică. 22-19
min. 43: Bietigheim se apropie la doar două goluri. 20-18
min. 40: Nikolic înscrie, după o fază frumoasă. 20.17
min. 38: Cristina Neagu majorează avantajul bucureștencelor dintr-o lovitură de la 7 metri. 19-16
min. 32: Bietigheim marchează primul gol al reprizei. 17-11
A început repriza secundă!

min. 20: Adrian Vasile cere time-out
min. 17: Ingstad înscrie după o pasă superbă primită de la Omoregie. 9-7
min. 14: Nemțoiacele reduc din diferență, după o fază frumoasă. 8-7
min. 12: Dindiligan marchează un gol superb. 7-5
min. 10: Antrenorul lui Bietigheim cere time-out. 5-2
min. 9: Ostergaard scapă singură cu portărița adversă și înscrie
min. 8: Neagu marchează dintr-o lovitură de la 7 metri. 4-1
min. 5: Kobylinska înscrie cu o aruncare frumoasă. 3-1
min. 4: Cristina Neagu marchează pentru 2-1
A început partida!

VIDEO. CSM București - Bietigheim. Atmosferă senzațională în Sala Dinamo, în Liga Campionilor la handbal feminin

Neagu & co. sunt obligate să obțină victoria pentru a păstra șanse la calificarea directă în sferturile Champions League. CSM București se află pe locul 3 în grupă, cu 15 puncte câștigate, la patru „lungimi” distanță de Odense, aflată pe poziția a doua, dar care are un meci în plus disputat. Gyor, cu 22 de puncte, a câștigat deja grupa.

În cazul unui succes cu Bietigheim, CSM București va aduna 17 puncte și se va menține în cursa pentru calificarea directă în sferturi. În ultima etapă, programată duminica viitoare, pe 18 februarie, de la ora 15:00, campioana României va merge în deplasare la Odense pentru meciul decisiv.

Cu două victorii în duelurile cu Bietingheim și Odense, CSM va ajunge la egalitate de puncte cu formația din Danemarca, însă va fi avantajată la meciurile directe. Formația Cristinei Neagu s-a impus în tur cu 28-24. 

Duelul cu Bietigheim nu va fi deloc unul ușor pentru elevele lui Adrian Vasile. CSM București a cedat în turul din Germania cu scorul de 26-24 (14-12, 12-12).

Ar putea înfrunta Rapidul

Dacă va obține locul 2 în grupa A, CSM va sări peste play-off și va merge direct în sferturi. Acolo va întâlni învingătoarea duelului dintre locul 3 din grupa A și locul 6 din grupa B.

În această situație există șanse teoretice ca CSM București s-o înfrunte pe Rapid, care va lupta în ultima etapă pentru locul 6 în grupa B.

Clasament grupa A:

1.GYOR13m400-32422p 
2. Odense13m432-33417p 
3. CSM București12m358-30915p 
4. Brest12m339-31214p 
5. DVSC Schaeffler13m358-39713p 
6. Bietigheim12m352-35512p 
7. Buducnost13m295-3995p 
8. Savehof12m292-4060p 
  • Gyor a câștigat deja grupa și e calificată în sferturi;
  • locurile 1-2 merg direct în sferturi;
  • locurile 3-6 se califică în play-off.

VIDEO HANDBAL / CS RAPID BUCUREȘTI - CSM BUCUREȘTI 30-28 » Cristina Neagu s-a dus în mijocul galeriei și a făcut pace cu suporterii rapidiști

Citește și: 

Sărbătoare în deplasare! Gloria Bistrița a câștigat grupa C și s-a calificat în sferturile din European League la handbal feminin
European League
Sărbătoare în deplasare! Gloria Bistrița a câștigat grupa C și s-a calificat în sferturile din European League la handbal feminin
Dunărea Brăila s-a calificat în „sferturile” European League! Victorie entuziasmantă în fața vicecampioanei Germaniei
European League
Dunărea Brăila s-a calificat în „sferturile” European League! Victorie entuziasmantă în fața vicecampioanei Germaniei

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (14)
razvyyc
razvyyc  •  13 Februarie 2024, 06:30
Postat de lefter_popescu pe 12 Februarie 2024, 00:30

Amice, spui bine, dar cum o umple primaresele ? Pune psdeul autocarele în funcțiune ? Toți angajații PMB și a primăriilor de sector nu sunt suficienți.

Sala aia nu este pt CSM. Mai sunt și alte echipe: Rapid, Dinamo, mai există competiții de tenis care pot fi aduse la București, baschet, volei, tenis de masă, concerte, patinaj, gimnastică. Dacă Clujul este pe plus, București vine cu o populație de de 4 ori mai mare.

MaxiP
MaxiP  •  12 Februarie 2024, 09:46
Postat de lefter_popescu pe 12 Februarie 2024, 00:30

Amice, spui bine, dar cum o umple primaresele ? Pune psdeul autocarele în funcțiune ? Toți angajații PMB și a primăriilor de sector nu sunt suficienți.

Prin rezultate. Degeaba se tot dau marii fani ai handbalului drept sustinatori de nu stiu ce echipe, nu exista, tin cu cine face performanta. Rapid nu are fani pentru handbal, la Rapid se aduna cei de la fotbal la toate sporturile, n-am vazut sa fi mers prin liga a doua cu tobele dupa ei sau sa fie vreo echipa cu traditie si sali umplute de ani de zile, indiferent pe unde au jucat. Si-au facut o echipa, tare, si au inceput sa vina cei care sustineau in special echipa de fotbal. Pana nici la Valcea nu s-a mai umplut sala dupa ce a cazut Oltchimul, deci din punctul meu de vedere nu exista fani ai echipelor de handbal. Media de spectatori la CSM e de cam 3000 de oameni pe meci, ceea ce nu e deloc rau. E comparabila cu cea a Rapidului. Se pare ca oamenii merg la ambele echipe la meciuri, Rapid are galeria in plus. Ceea ce e absolut in regula.

ionelvancea74
ionelvancea74  •  12 Februarie 2024, 09:24
Postat de lefter_popescu pe 12 Februarie 2024, 00:30

Amice, spui bine, dar cum o umple primaresele ? Pune psdeul autocarele în funcțiune ? Toți angajații PMB și a primăriilor de sector nu sunt suficienți.

Banii ăștia nu din handbal ar veni, ci din concerte și alte bălării.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează