SPORTURI  »  HANDBAL  »  CUPA ROMÂNIEI

CSM București a câștigat Cupa României la handbal feminin » Replică peste așteptări dată de revelația „Ligii Florilor”

CSM București a învins-o pe CSM Târgu Jiu, scor 31-25, și a cucerit Cupa României la handbal feminin.
CSM București a învins-o pe CSM Târgu Jiu, scor 31-25, și a cucerit Cupa României la handbal feminin.

Articol de - Publicat duminica, 21 mai 2023 19:02 / Actualizat duminica, 21 mai 2023 19:03

CSM București a învins-o pe CSM Târgu Jiu, scor 31-25, și a cucerit Cupa României la handbal feminin.

Sala „Unirea” din Bistrița a găzduit o finală a contrastelor. CSM București, campioana și cea mai bogată formație din „Liga Florilor”, înfrunta o formație aflată la primul sezon pe prima scenă, cu un lot tânăr, dar inimos.

CSM București a cucerit Cupa României la handbal feminin

Gorjencele pregătite de Liviu Andrieş își depășiseră deja condiția, o victorie surprinzătoare în semifinale, în fața gazdelor de la Bistrița, scor 29-27.

Efortul depus sâmbătă a lăsat urme. Epuizate, cu două ore de odihnă mai puțin decât „tigroaicele” și fără soluții pe bancă, n-au reușit să țină ritmul până în secvențenele finale. Dar desfășurarea finalei a fost palpitantă!

Neagu și compania au tratat cu lejeritate primele atacuri, dar și-au intrat treptat în ritm. După un sfert de oră, tabela arăta un 9-4 convingător. A fost primul moment de cotitură al partidei. Liviu Andrieș a cerut time-out. Le-a amintit elevelor lui planul inițial, a urmat un strigăt de încurajare și o desfășurare a ostilităților imposibil de anticipat.

CSM Târgu Jiu nu s-a făcut de râs

„Tigroaicele” nu au marcat timp de 10 minute, bulgăroaica Egakerina Dzhukeva făcând adevărate minuni în situații de 1 vs 1 cu Omoregie sau cu Arntzen, iar la pauză s-a intrat cu un avantaj minim al campioanelor, scor 14-13.

Outsiderele au rezistat în inferioritate numerică și au izbutit egalarea la prima acțiune de la reluare. Din acel punct, echilibrul s-a rupt complet.

CSM București a călcat accelerația, defensiva a devenit mai arțăgoasă. Neagu și Dembele n-au putut fi oprite, deschizând drumul spre al doilea trofeu al sezonului, după titlul cucerit fără eșec. Formația lui Adi Vasile mai are un test în campionat, fără miză, la Buzău.

6 Cupe ale Românieiare CSM București în palmares. „Tigroaciele” au și 6 campionate câștigate

CSM București și CSM Târgu Jiu merg în Europa

CSM București va reprezenta România în Liga Campionilor, din calitate de câștigătoare a titlului în „Liga Florilor”. 

CSM Târgu Jiu, din postura de finalistă a Cupei, va merge și ea în cupele europene. Un obiectiv la care Liviu Andrieș și fanii nici nu îndrăzneau să viseze.

Vă spun sincer că nu ne aşteptam la începutul sezonului la ceea ce am realizat şi cred că toată lumea de la club a muncit bine. Suntem un club tânăr, un club mic şi cred că aceste realizări, de a promova în Liga Florilor, de a rămâne în ligă, fără meciuri de baraj, de a juca finala Cupei României sunt nemaipomenite
-  Liviu Andrieș, antrenor CSM Tg. Jiu

FINAL. CSM București - CSM Tg. Jiu 31-25

S-a terminat finala! CSM București a cucerit Cupa Româniai.
min. 42: Târgu Jiu greșește minge după minge. Vedetele lui CSM București iau jocul pe cont propriu, acțiuni personale impresionante, și se desprind. 22-16
min. 34: CSM București a înscris un singur gol în ultimele 14 minute. Bucă transformă un 7 metri și egalează. 14-14
A început repriza secundă!

CSM București conduce la pauză cu 14-13.
min. 30: Pușcaș trimite peste poartă de la 7 metri. Tg. Jiu ratează șansa egalării. „Tigroaicele” n-au mai marcat de 10 minute. 13-12
min. 26: CSM București n-a mai marcat de 7 minute. Omoregie, eliminată timp de două minute. 13-11
min 13: Liviu Andrieş cere primul time-out: „E o chestie mentală, fetelor! Am vorbit ceva, dar facem alt lucru? Hai să depășim acest moment!”. 9-4
min. 5: CSM București ratează din toate pozițiile. 1-2
min. 1: CSM București a avut lovitura de start. 

Citește și alte știri din sportul românesc: 

Ianis Hagi, primul gol pentru Rangers după accidentare: a fost titular în meciul cu Hibernian

Furtună la Bayern » Tuchel își acuză jucătorii după 1-3 cu Leipzig: „Totul devine un joc de zaruri și ești vulnerabil”

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
AdrianUCV1948
AdrianUCV1948  •  21 Mai 2023, 23:10
Postat de Crinughe1 pe 21 Mai 2023, 19:47

Eu întreb, sunt toți orbi de nu vad ca CSM nu joaca nimic? Ma refer la conducerea clubului. Mai oameni buni, acest pseudoantrenor va îngroapă.

E bine ca joaca altii...

mirceailascu
mirceailascu  •  21 Mai 2023, 20:16

Sa te zbenguiala ca ai câștigat în România, e ca și cum bucureștenii, desi au un buget ,cam cel mai mare din Europa . Ori cu astfel de buget sa aduci jucătoare slăbuțe și fără a avea inter dreapta de valoare obligând pe Zadi sa joace unde nui locul , mi se pare ca Vasile antrenorul nu are treaba cu aceasta meserie .Primarul îl tine ca are și el de câștigat. Nu realizezi obiectivul dar tu vrei sa ramai .Cat joaca Neagu nu lasă pe nimeni sa o umbrească. Vezi cazul Amorim care după 3 goluri a ținut-o pe banca .

Crinughe1
Crinughe1  •  21 Mai 2023, 19:47

Eu întreb, sunt toți orbi de nu vad ca CSM nu joaca nimic? Ma refer la conducerea clubului. Mai oameni buni, acest pseudoantrenor va îngroapă.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează