SPORTURI  »  HANDBAL  »  CS DINAMO

Fostul jucător de la Dinamo, anchetat după ce a desfigurat un criminal » În 2012 și-a băgat un coleg în spital

Dan Savenco, anchetat după ce a lovit un criminal, sursa: Imago Images
Dan Savenco, anchetat după ce a lovit un criminal, sursa: Imago Images

Articol de - Publicat miercuri, 24 ianuarie 2024 10:20 / Actualizat miercuri, 24 ianuarie 2024 11:18

Dan Savenco (38 de ani) a fost căpitanul echipei de handbal Dinamo. El s-a retras în vara lui 2021 și a rămas în club, fiind antrenor la echipa secundă a „dulăilor”. 

Pivotul Dan Savenco a fost unul dintre cei mai importanți jucători ai lui Dinamo în ultimul deceniu. A contribuit decisiv la ultimele 5 titluri înainte de retragere, dar schimbările din vara lui 2021 l-au lăsat în afara proiectului.

A refuzat-o pe Dinamo și explică de ce n-a mai ajuns la alb-roșii: „Nu chestii despre bani, altceva”
OȚELUL
A refuzat-o pe Dinamo și explică de ce n-a mai ajuns la alb-roșii: „Nu chestii despre bani, altceva”

Dan Savenco l-a desfigurat pe criminalul de la Ciorogârla

Fostul handbalist de la Dinamo a fost încadrat la Poliție, la trupele speciale, după retragerea din handbal, și s-a implicat în prinderea unui criminal de la Ciorogârla.

Mai exact, în primăvara anului 2023, un bărbat i-a atacat pe părinții fostei sale prietene după ce a fost părăsit de aceasta. Femeia a murit, iar bărbatul a supraviețuit și a fost transportat la spital. Criminalul a fost găsit cu ajutorul trupelor de intervenție rapidă, iar din echipa de intervenție a făcut parte și Dan Savenco, fostul căpitan de la Dinamo, menționează Gândul.

Jucătorul a fost încadrat în structurile Ministerului Afacerilor Interne (MAI) ca ofițer atunci când evolua pentru CS Dinamo. După retragere a fost încadrat la Serviciul de Acțiuni Speciale (SAS) Ilfov.

Fostul jucător l-a lovit cu pumnul pe criminal în momentul intervenției pentru că acesta opunea rezistență. Bărbatul a suferit o dublă fractură de maxilar și a depus o plângere care va fi analizată de procurori.

Dan Savenco a decis să renunțe la post din cauza acestei anchete, menționează sursa citată, și a revenit la Dinamo, acolo unde pregătește o grupă de juniori. 

Fostul jucător de la Dinamo, anchetat după ce a desfigurat un criminal » În 2012 și-a băgat un coleg în spital
Dan Savenco, sursa: CS Dinamo Handbal

Conflict de proporții între Dorin Dragnea și Dan Savenco

Pe 11 martie 2012, la finalul partidei dintre CSM București și Pandurii Târgu Jiu, Dorin Dragnea de la CSM Bucureşti s-a plâns că a fost agresat în vestiar chiar de doi dintre coechipierii săi. Conform relatărilor de la acea vreme, Dan Savenco l-a agresat violent pe Dragnea, lovindu-l cu pumnul în plină figură pe colegul său de echipă.

Plin de sânge, acesta a avut nevoie de intervenția Ambulanței. Ulterior, el l-a dat în judecată pe Dan Savenco, cerându-i acestuia despăgubiri uriașe.

În urma acelui incident, Dragnea şi-a eliberat un certificat medico-legal şi a hotărât să-l dea în judecată pe Savenco. De asemenea, şi-a reziliat contractul cu CSM Bucureşti. „Nu puteam să-i mai privesc în ochi pe cei care m-au lovit”, a explicat handbalistul la acel moment.

Instanțele i-au dat dreptate handbalistului agresat, după patru ani de procese care păreau interminabile. Daunele cerute de Dragnea, care includeau și bani pentru o operație estetică de remodelare a maxilarului, sunt achitate chiar și în ziua de azi de Savenco, ajuns unul dintre jucătorii importanți de la Dinamo.

VIDEO. Dan Savenco a vorbit despre împăcarea cu Dorin Dragnea: „A fost o problemă de vestiar, știe că nu a fost nimic personal”

Citește și alte știri:

Mihai Stoica îl ironizează pe Mircea Rednic: „În afara celor patru goluri nu am avut nicio ocazie”

Florin Răducioiu face un pas în spate în cazul Radu Drăgușin: „Am exagerat” » Și avertizează: „Acum e rudimentar, dar poate crește”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
MaxiP
MaxiP  •  25 Ianuarie 2024, 12:13

Si daca tot vorbesti de procese, sper ca Dan sa citeasca articolul si sa ia masuri si el, nu de alta, dar titlul e defaimator si dezinformativ, ducand ideea in cu totul alta directie decat ca ar fi actionat la locul de munca, intr-o interventie ce poate implica astfel de riscuri. Probabil ca in curand vom vedea si titluri de genul "l-a taiat in bucati" ca apoi sa aflam ca era chirurg si era o interventie profesionala, "l-a ingropat" fiind gropar, "l-a rapit" fiind taximetrist. La modul cel mai serios, daca nu se autosesizeaza cei in masura sa o faca, eu sper sa inceapa cei vizati sa-i actioneze putin prin instante pe acesti autori, pentru ca mi se pare ca presa e cu totul altceva decat ar trebui sa fie si chiar e o problema ca in loc de informatii primim asa ceva.

creeperno534
creeperno534  •  24 Ianuarie 2024, 22:51

Bine era sa golim puscariile si sa deportam criminalii in Ucraina si sa mearga carne de tun in razboi!

conicor2008
conicor2008  •  24 Ianuarie 2024, 21:13

Bine ca am aflat de la autorul articolului de fata ca oricine isi poate elibera un certificat medico-legal!: "În urma acelui incident, Dragnea şi-a eliberat un certificat medico-legal şi a hotărât să-l dea în judecată pe Savenco." Angajeaza *** unu-si-unu! La mai mare, gazeto!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează