SPORTURI  »  HANDBAL  »  DINAMO

Dinamo a fost primită direct în grupele EHF European League! Alte 11 formații, răsplătite de Federația Europeană

Dinamo a fost primită direct în grupele EHF European League
Dinamo a fost primită direct în grupele EHF European League

Articol de - Publicat luni, 20 iulie 2020 18:33 / Actualizat luni, 20 iulie 2020 18:57

Dinamo va evolua în grupele ediției următoare a EHF European League, fosta Cupă EHF. 

Dinamo a avut un sezon de excepție în Liga Campionilor la handbal masculin. Formația din Ștefan cel Mare a ajuns în faza optimilor de finală fără să piardă vreun meci, singura echipă din competiție, dar a fost lovită de ghinion. Pandemia de coronavirus a întrerupt competiția și le-a luat șansa de a înfrunta PSG, cea mai bogată echipă din lume. Federația Europeană a mai nedreptățit o dată campioana României: nu i-a oferit un loc în ediția următoare a Ligii Campionilor, dar îi oferă o consolare, un loc în EHF European League.

Cine merge în grupe

Federația Europeană de Handbal a acceptat în faza grupelor 12 echipe: Dinamo București, ABANCA Ademar Leon (Spania), USAM Nimes Gard (Franţa), SC Magdeburg (Germania), Grundfos Tatabanya KC (Ungaria), HC Eurofarm Pelister Bitola (Macedonia de Nord), Orlen Wisla Plock (Polonia), Cehovskie Medvedi (Rusia), Kadetten Schaffhausen (Elveţia), Tatran Presov (Slovacia), Alingsas HK (Suedia), Beşiktaş Aygaz Istanbul (Turcia). 

Potaissa și Dobrogea Sud, în preliminarii

Restul pozițiilor, tot 12 la număr, vor fi completate cu echipe venite din calificări. România are două reprezentante și în primul tur preliminar al EHF European League, pe AHC Dobrogea Sud și AHC Potaissa Turda. Ambele vor fi capi de serie.

Citește și alte știri din handbal: 

VIDEO. Scos din ședința FRH și acuzat de spionaj, Adrian Vasile a fost provocat de Costin Ștucan la GSP Live: „Ce ai face într-un asemenea scenariu?” :)

Ce mașini de serviciu au primit handbalistele de la SCM Rm. Vâlcea! 13 bolizi puși la bătaie de unul dintre sponsori

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
397732904465528
Octavian Go  •  21 Iulie 2020, 12:25

Sunt niste ticalosi cei care conduc handbalul european daca sunt in stare sa nedreptateasca o echipa care nu a fost invinsa in liga campionilor si care si-a castigat cinstit si meritat dreptul de juca cu echipe mai puternice decat ea. Oare cat mai conteaza meritul sportiv pentru aceste ***?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

394966434424757
Mihai Dinu  •  21 Iulie 2020, 00:34

Ce atitudine este asta domnilor!? Dinamo a fost nedreptatita de doua ori si FRH nu protesteaza iar voi aveti titlu de sugereaza un avantaj! Ce va mai pasa de sport..***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

creeperno
creeperno  •  20 Iulie 2020, 22:57

In toate sporturile suntem interzisi in champions league. Of of

Vezi toate comentariile (5)
Comentează