SPORTURI  »  HANDBAL  »  SPORTING LISABONA-DINAMO 32-31

DINAMO - SPORTING, LIGA CAMPIONILOR // „Dinamo va trăi o mare bucurie joi!” » „Câinii” sunt la 60 de minute de o performanță istorică

FOTO: Facebook @Dinamo București Handbal Club
FOTO: Facebook @Dinamo București Handbal Club

Articol de - Publicat luni, 25 februarie 2019 15:51

Dinamo a reușit un rezultat foarte bun în Portugalia și are șansa să se califice în „optimile” Ligii Campionilor. Joi, în Sala Dinamo, ”câinii” vor să trăiască o seară de neuitat.

  • Dinamo - Sporting e joi, de la 20:00, liveTEXT pe GSP.ro și în direct pe TV Telekom Sport și TV Digi Sport.

Sâmbătă seara, la Lisabona, în play-off-ul optimilor de finală ale Ligii Campionilor, Dinamo a pierdut prima manșă cu Sporting Lisabona, 31-32. A fost un meci incredibil în Pavilhao "Joao Rocha", cu răsturnări surprinzătoare de scor, cu un joc demn de Liga Campionilor, parade senzaționale și goluri uluitoare.

Nicu Negru, extrema stânga a lui Dinamo, a povestit cum au trăit "alb-roșiii" partida din Portugalia și ce așteptări au de la meciul retur. „Ne așteptam la un meci greu, dar cred că am trecut cu bine și am obținut un rezultat bun. Important e că am dat foarte multe goluri în deplasare. Cu ajutorul fanilor, în retur, eu cred că ne putem califica„, a declarat Negru.

Dinamo a condus cu 12-9, s-a intrat la egalitate, 14-14, la pauză, dar pe final Sporting s-a desprins la 31-26. „Cred că nu a fost ușor de urmărit un astfel de meci de pe margine. S-a jucat la o intensitate incredibilă. Au fost căderi ale ambelor echipe, dar și reveniri. Știu că, în momentul în care s-au desprins la cinci goluri, antrenorul a cerut time-out. Am vorbit să ne mobilizăm, să încercăm să reducem din diferență, pentru că e greu să te califici în fața unei echipe precum Sporting dacă ai cinci goluri de recuperat”, a povestit Negru.

Respect pentru fani

200 de suporteri ai "câinilor" au fost la Lisabona pentru a-și încuraja favoriții. „Trebuie să le mulțumim. Tot sezonul au fost fantastici. Să nu uităm că noi am câștigat în Liga Campionilor toate meciurile de acasă. Asta și datorită lor. O să dăm totul și joi, la retur, să încercăm să mergem mai departe”, spune Negru.

Fost golgeter al Mondialului de tineret, Nicu a marcat de trei ori la Lisabona, având o prestație foarte bună. „Eu cred că toată lumea e focusată pe acest meci, dorința de a trece mai departe e imensă. Rezultatul ar fi unul istoric și, cum am mai spus, asta ne dorim, să facem istorie pentru Dinamo și pentru România”, a adaugat Negru.

Jucătorul dinamovist îndeamnă totuși la precauție. „Să fim atenți pentru că avem în față o echipă foarte puternică. Au un conducător de joc care știe să țină jocul în mână, au interi puternici, masivi. Dar eu am încredere în echipa mea, în fanii noștri. Sper ca joi să trăim o mare bucurie și Dinamo să se califice între primele 16 echipe ale Europei”, a încheiat Negru. 

Veszprem sau Vardar

Dacă va trece de Sporting, Dinamo va juca în "optimi", tur-retur, cu a doua clasată în grupa A a Ligii Campionilor. Telekom Veszprem, campioana Ungariei, și Vardar Skopje, campioana Macedoniei, se luptă în acest moment pentru poziția secundă. În istoria Ligii Campionilor, în actualul format, nicio echipă din România nu a ajuns în "optimi". Pe vechiul format, în ediția 2009-2010, HCM Constanța a pătruns între primele 16 echipe ale Europei. Constănțenii au fost eliminați atunci, în dublă manșă, chiar de Veszprem.

Vezi și: 

Cu cărțile pe masă! HC Dobrogea Sud își joacă astăzi ultima șansă în Cupa EHF

La EURO GSP, Pițurcă a prevăzut finala Champions League și dă de pământ cu 3 „grei” ai vremurilor noastre: „Au fost PANARAME!”

„E foarte grav ce a spus Șucu!” » A „citit” ce se întâmplă la Rapid: „Vine președinte cu Șumudică antrenor!”


Comentarii (2)
adi_stelistul
adi_stelistul  •  25 Februarie 2019, 18:26

Asa sa fie. Succes!

comedy.central
comedy.central  •  25 Februarie 2019, 18:01

Bravo Dinamo! Asa se câștigă respectul!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează