SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA ZIMBRILOR

Dinamo, stăpâna campionatului! A 11-a victorie consecutivă pentru „dulăi”, acum 22-19 cu marea rivală din Constanța

Jakov Vrankovici se ridică peste apărarea constănțeană FOTO Mihai Neacșu (CS Dinamo)
Jakov Vrankovici se ridică peste apărarea constănțeană FOTO Mihai Neacșu (CS Dinamo)

Articol de - Publicat vineri, 27 noiembrie 2020 20:53 / Actualizat vineri, 27 noiembrie 2020 21:30

”Câinii” s-au desprins în ultimele minute și au acum 6 puncte diferență după 11 etape! 9-2 e scorul întâlnirilor directe în ultimii trei ani

Prima repriză a duelului dintre Dinamo și Constanța a fost una în care apărările și, mai ales, portarii au ieșit în evidență. Doar 15 goluri (8-7 pentru bucureșteni) au reușit să înscrie cele două formații. Sajed Heidarirad și Ionuț Iancu și-au trecut în cont câte 8 parade, fiecare, între buturi. Cele două echipe s-au anihilat perfect, cu antrenorii Constantin Ștefan și Djordje Cirkovici mutând pionii pe o tablă de șah în forma unui teren de handbal.

În partea a doua, portarii nu au mai avut aceleași parade spectaculoase, iar apărările nu au mai putut închide la fel de bine jocul. Dinamo a avut parcă mai multă sclipire în atac. Angolezul Hebo, adus în această vară, a făcut un meci foarte bun și a coordonat excelent jocul lui Dinamo. Au ieșit în evidență și cele două extreme, Asoltanei și Gavriloaia, care au găsit soluții mai mereu din lateralele terenului. La Constanța, fostul dinamovist, rusul Komogorov, și-a ținut echipa în joc, dar a fost parcă uitat prea mult pe bancă de Djordje Cirkovici, în partea a doua.

Dinamo a fost mai mereu în față, dar pe final a tremurat pentru victorie. Bucureștenii parcă au învățat însă să gestioneze perfect finalurile de joc, plusul de experiență căpătat în cupele europene văzându-se acum pe teren. S-a terminat 22-19, a 11-a victorie consecutivă a "dulăilor" în Liga Națională. Parcurs perfect și șase puncte în fața rivalelor din Constanța și Turda.

"Noi jucăm bine, ei ne bat mereu!"

Portarul Dragoș Iancu, goal-keeperul Constanței și al naționalei României, era extrem de afectat după meci. "Ca de fiecare dată, noi jucăm foarte bine, dar pe final ei ne bat mereu. Nu știu, ne lipsește acel dram de noroc, ne precipităm, nu știm să gestionăm aceste situații. Campionatul e însă lung, sper să reușim să jucăm cu ei și în finala campionatului și atunci noi să fim cei care câștigă!", a declarat Iancu.

9-2 e scorulîntâlnirilor directe între Dinamo și Constanța în ultimii trei ani

"Vrem să nu le dăm adversarilor șanse"

Dinamo, stăpâna campionatului! A 11-a victorie consecutivă pentru „dulăi”, acum 22-19 cu marea rivală din Constanța
Răzvan Gavriloaia, golgeterul dinamovist FOTO Mihai Neacșu (CS Dinamo)

Răzvan Gavriloaia a fost MVP-ul partidei dintre Dinamo și Constanța. Extrema dreapta a jucat ca un adevărat metronom și a marcat de 6 ori, ratând o singură situație de gol. "Ne bucurăm enorm pentru acest succes. Așa cum am vorbit în vestiar, am vrut să arătăm că Dinamo rămâne cea mai bună echipă, să nu le dăm adversarelor șanse de care să se agațe. În situația de față nu știm când se poate întrerupe campionatul sau se pot anula etape, iar Dinamo își dorește să fie mereu pe primul loc", a subliniat Gavriloaia.

Dinamo-Dobrogea Sud Constanța 22-19
Dinamo: Gavriloaia 6, Asoltanei 5, Hebo 3, Bannour 2, Negru 2, Mamdouh 1, Savenco 1, Vrankovici 1, Botea 1
Antrenor: Constantin Ștefan 
HCDS Constanța: Komogorov 7, G. Ilie 5, Susanu 2, Buricea 1, Nikolici 1, Cikovani 1, A. Andrei 1, Nistor 1
Antrenor: Djordje Cirkovici

REZULTATE COMPLETE ETAPA A 11-A

CS HC Buzău-CSM Bacău 26-23
Potaissa Turda-CSM Reșița 35-25
Poli Timișoara-CSM Focșani 24-32
CSU Suceava-CSM București 27-35
CSM Vaslui-Magnum Botoșani 25-21
Minaur Baia Mare-Steaua 25-25
Dinamo-HCDS Constanța 22-19
CSM Făgăraș-Dunărea Călărași 10-0

Clasament: 1. Dinamo 33p, 2. Potaissa Turda 27, 3. HCDS Constanța 27, 4. CSM București 24

Iulia Dumanska a ajuns în cantonamentul „naționalei” și va merge la Euro

FOTO. S-au întors „dulăii” adevărați! Dinamo a obținut prima victorie în grupa B a EHF European League, 29-27 cu Nîmes!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
ceaiuri
ceaiuri  •  01 Decembrie 2020, 21:21

pierd un meci unde se putea mai mult...Humet pe teren mult mai devreme(Bannor o mare deziluzie...numai avioane)croatul pica fizic(ajung putine mingi la extreme incercam totul de la 9m unde ne intampina niste...colosi)pe final facem greseli(4min eliminare la extreme...dintre care Ghionea intra si e si eliminat)Stefan mai putin inspirat in alegerile facute(neamtul face o mutare castigatoare schimband portarii)

ceaiuri
ceaiuri  •  01 Decembrie 2020, 20:36

dupa un inceput de repriza slab ,cand nemtii au facut cam ce au vrut vine o perioada buna (Bannor schimbat,nu cred ca o sa mai atinga forma ce o avea..pare mult mai lent)cand reusim sa ne apropiem a adversari(daca mai punem la socoteala 2 lov de la 7m ratate )si sa strangem rezultatul...daca in atac interii incearca 1 la 1(sau poate jucam cu 2 pivoti)si apoi sa traga..asa nu sunt sanse,portarul scoate tot,daca jucam mai atent putem pleca..neinvinsi

6.6.6
6.6.6  •  28 Noiembrie 2020, 08:01

Spre disperarea lui Dedu, care face tot ce poate el, chiar si programind meciul cu milogii din Constanta (cu un pic de atentie ii veti auzi pe buricea si stanescu urlind, nonstop,din toti rarunchii, PASIV!) la 3 zile dupa cel cu Nimes si 3 zile inainte de cel cu Fuchse, Dinamo defileaza in campionat punind la colt haosul creat de pafaristul presedinte. Cu cit se impotrivete mai mult lui Dinamo, Dedu si-o peste ceafa mereu. Si are ditamai ceafa.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează