SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA FLORILOR

Dunărea Brăila, victorie dramatică în ultima secundă! Minaur Baia Mare a făcut scor cu Craiova

Bucuria brăilencelor  de după meci FOTO Dan Potor
Bucuria brăilencelor de după meci FOTO Dan Potor

Articol de - Publicat miercuri, 17 februarie 2021 18:30 / Actualizat miercuri, 17 februarie 2021 18:47

Alina Czeczi a dus toate punctele pentru Dunăre Brăila, înscriind din extrema stânga în ultima secundă, scor 29-28. Măgura Cisnădie pierde al treilea joc consecutiv.

Meci cu scântei, la Sf. Gheorghe, în etapa a 10-a a Ligii Naționale feminine. Dunărea Brăila venea după patru înfrângeri consecurive, iar Cisnădie după două. A ieșit un meci extrem de încins, cu mari ambiții și multă determinare. Brăila a condus la pauză cu 15-12, profitând de cele 7 ratări în situație de unu la unu ale sibiencelor, portarul Elena Șerban fiind iar în zi de grație. În partea a doua însă, Cisnădie nu a mai greșit atât de mult, a combinat în viteză, a egalat și chiar a preluat conducerea. Finalul a fost extrem de palpitant. 26-25 Cisnădie, 27-26 apoi Brăila, 28-27 Cisnădie. Brazilianca Araujo a egalat când mai era un minut de joc.

La 59.19, Alexandru Weber a cerut time-out, dar echipa sa nu a reușit să arunce la poartă. Ca într-un joc de șah, și croatul Neven Hrupec a cerut timp de odihnă. Mai erau doar 8 secunde. Sibiencele se așteptau la o aruncare la unul dintre interi, Kanaval sau Dmitrovici, dar mingea s-a dus pe extrema stânga și Alina Czeczi a marcat un gol de trei puncte. A fost sufocată imediat de colege într-o bucurie generală. Victorie de moral pentru Dunărea care în week-end trebuie să câștige și cu Kuban Krasnodar, la Brăila, în EHF European League, pentru a se califica în ”sferturi”.

Minaur în mare viteză

Cealaltă echipă românească din EHF European League, Minaur Baia Mare a făcut scor cu SCM Craiova. Echipa lui Costică Buceschi a învins cu 30-22 și și-a consolidat poziția a doua în clasament. Kovacevici cu 8 goluri, a fost din nou cea mai bună marcatoare, dar cele mai bune jucătoare ale Minaurului au fost cele două portărițe, Filippa Idehn și Cristina Enache. Într-un alt meci din etapa a 10-a, Rapid a trecut de Dacia Mioveni cu 24-20, dar nu fără ceva emoții. După ce au condus la 7 lungimi distanță, rapidistele și-au văzut adversarele venind la un singur gol distanță în repriza a doua.

Celelalte partide ale etapei a 10-a se dispută joi, tot la Sf. Gheorghe după următorul program: 

  • 10:30 Activ Ploiești - CSM Galați
  • 13:15 CSU Cluj - Gloria Bistrița
  • 16:00 Gloria Buzău - HC Zalău (TVR1)
  • 18:30 SCM Rm. Vâlcea-HC Zalău (TVR1).

Clasament 1. CSM București 27p, 2. Minaur 25p, 3. Vâlcea 21p, 4. Cisnădie 16p, 5. Buzău 16p

EXCLUSIV Două noi cazuri de coronavirus la CSM București » ULTIMA ORĂ: decizie finală în privința meciului cu Vâlcea

CSM București a anunțat alte două transferuri: muntenegreanca Ema Ramusovici și norvegianca Marie Davidsen

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează