SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATUL EUROPEAN

Germania, gazda Campionatului European, șansa a doua în semifinala cu Danemarca » „Trebuie să facem meciul perfect”

Rune Dahmke, extrema Germaniei, în acțiune Foto: Imago
Rune Dahmke, extrema Germaniei, în acțiune Foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 25 ianuarie 2024 22:01 / Actualizat joi, 25 ianuarie 2024 22:01

Campioana din 2016, Germania, se înfruntă cu Danemarca pentru un loc în finală. Meciul este programat mâine, de la ora 21:30, și va fi în direct pe Prima Sport 1 și Digi Sport 2.

A doua semifinală a Campionatului European le opune pe Germania și Danemarca. Cele două echipe s-au înfruntat de 18 ori în ultimii 24 de ani, nordicii impunându-se de 9 ori, nemții de 6 și două partide fiind remize.

Gazdă a ediției 2024 a Campionatului European, Germania pornește însă cu a doua șansă pentru calificarea în finala de duminică. În grupa A, a cedat în fața Franței. 30-33, învingând Elveția și Macedonia de Nord.

În grupa principală, a învins Islanda, Ungaria, dar a cedat în fața Croației în ultima partidă, fără miză, și a făcut egal cu Austria.

„Meritam să fim în semifinale”

„Am vorbit despre calificarea în semifinale de aproape un an, că ar fi un vis pentru noi să jucăm la Koln. Acum am reușit”, a spus Alfred Gislason, antrenorul islandez al Germaniei.

Anul trecut am testat mult, mulți jucători, ca să construim o echipă nouă. Am făcut acest lucru și sunt foarte mulțumit pentru felul în care am jucat până acum. N-a fost totul perfect, dar cred că meritam să fim în semifinale”, a subliniat el.

14participări la Campionatul European are Germania, care a lipsit în 2014, tot 14 având și Danemarca, absentă în 1998

Rune Dahmke, extrema stânga, crede că există similitudini față de 2016, când Germania devenea campioană europeană. „Este o echipă total diferită, dar cred că nu suntem favoriți înaintea acestei semifinale, așa că se poate face o paralelă”, a apreciat el.

Va fi alt meci, împotriva unei echipe care a fost între cele mai puternice din lume în ultimii ani. Trebuie să facem meciul perfect ca să avem o șansă”, a mai spus Dahmke.

43de goluri, cele mai multe pentru Germania, le-a reușit centrul Juri Knorr

„20.000 de spectatori, un factor imens”

De partea cealaltă, Danemarca a parcurs fără înfrângere grupa F, cu victorii la scor cu Cehia, Grecia și Portugalia, iar în grupa principală a bătut Olanda, Suedia (la limită, 28-27), Norvegia și a cedat cu Slovenia când nu mai conta pentru calificarea în semifinale.

Germania, gazda Campionatului European, șansa a doua în semifinala cu Danemarca » „Trebuie să facem meciul perfect”
Echipa Danemarcei înaintea unui meci la EURO 2024 Foto: Imago

Danezii au avut două meciuri de pregătire cu Germania înainte de EURO. „Sunt partide foarte diferite. Eu am încercat ceva, Alfred Gislason a încercat și el niște lucruri. Nu vor fi aceleași echipe care vor juca mâine.

În plus, vor fi 20.000 de spectatori în tribune strigând pentru Germania, este un factor imens”, a declarat Nikolaj Jacobsen, antrenorul Danemarcei.

42de goluri a marcat interul dreapta Mathias Gidsel, cele mai multe pentru Danemarca

Pivotul Henrik Mollgard știe cât de importantă este apărarea daneză.

Va conta foarte mult. Vom fi sub o mare presiune atât în atac, cât și în defensivă. Și avem portari care pot câștiga meciuri de unii singuri. Andi Wolff a fost incredibil în acest turneu, dar și ai noștri la fel.

55de intervenții reușite a avut portarul danez Emil Nielsen, în timp ce Niklas Landin a adunat 42

Știm că va fi dificil, dar cred cu tărie că dacă stăm bine în apărare, avem o șansă bună să ajungem în finală”, a conchis el.

Citește și: 

Duel de foc între Franța și Suedia în semifinalele Campionatului European » „Încă doare, și-au făcut bine temele”
CAMPIONATUL EUROPEAN
Duel de foc între Franța și Suedia în semifinalele Campionatului European » „Încă doare, și-au făcut bine temele”
Germania s-a calificat fără să joace! » Cum arată semifinalele Campionatului European de handbal masculin
Euro 2024
Germania s-a calificat fără să joace! » Cum arată semifinalele Campionatului European de handbal masculin

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
Copenhaga1970
Copenhaga1970  •  26 Ianuarie 2024, 00:19

Un text scris cu joagărul. Primele două fraze au doar 187 de virgule. Școala Marelui Deontolog, care se pregătește de o nouă victimă.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează