SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL

Detalii inedite din cantonament: ”Au venit cu caietul la vizionare, mi-am adus aminte de începuturile mele!”

Andreea Țîrle, Sara Rus și Corina Lupei, fericite după debutul lor în Liga Florilor FOTO Gazeta Sporturilor
Andreea Țîrle, Sara Rus și Corina Lupei, fericite după debutul lor în Liga Florilor FOTO Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat miercuri, 04 noiembrie 2020 15:18 / Actualizat miercuri, 04 noiembrie 2020 16:31

Kristina Liscevici povestește cum sunt Corina Lupei și Andreea Țîrle, cele două junioare pe care le-a cunoscut la turneul de la Sf. Gheorghe. ”Am un mare respect pentru ele!”

Toată lumea handbalului vorbește la superlativ de cele trei junioare de 18 ani care au jucat la turneul de la Sf. Gheorghe pentru SCM Rm. Vâlcea: portarul Sara Rus, pivotul Andreea Țîrle și extrema stânga Corina Lupei. Ultima campioană a României a apelat la ele pentru că nu a putut folosi 12 jucătoare, 11 dintre ele afectate de coronavirus. Puștoaicele s-au comportat admirabil, atât pe teren, cât și în afara lui. Kristina Liscevici, centrul naționalei Serbiei și al SCM Rm. Vâlcea, a dezvăluit mai multe lucruri vizavi de tinerele handbaliste, cum se pregătesc, cât de receptive sunt și cât de bucuroasă e să joace cu aceste fete în aceeași echipă.

"Am un mare respect pentru ele!"

Liscevici, dar și celelalte fete cu experiență, le-au primit foarte bine printre ele pe tinerele născute în 2002. "Fetele sunt minunate. Orice ai nevoie, orice întrebare le-ai pune, îți răspund imediat, ne ajută. Le mulțumim pentru ce au făcut pentru noi la acest turneu", a declarat portarul Sara Rus. "Nu le cunoșteam pe fete înainte de turneu. Nici nu știam cum le cheamă. Decât pe Sara, care se pregătește alături de noi, a mai jucat în echipa noastră. Pe Corina și Andreea le-am cunoscut acum", a dezvăluit Kristina. "Am un mare respect pentru ele pentru că s-au dovedit a fi niște luptătoare. Sunt disciplinate, au învățat repede toate schemele de joc. Vă spun, când le-am văzut că au venit la vizionare cu pix și carnețel, mi-am adus aminte de începuturi, m-am revăzut și eu cu ani în urmă", a declarat jucătoarea de 31 de ani.

Detalii inedite din cantonament: ”Au venit cu caietul la vizionare, mi-am adus aminte de începuturile mele!”
Andreea Țîrle FOTO SCM Rm. Vâlcea

"S-au comportat ca niște profesioniste. Au fost curajoase și ambițioase, iar eu sunt mândră de ele și de faptul că România are asemenea jucătoare care vin din urmă. Eu una sunt recunoscătoare că am jucat cu ele și cred că pot oricând să facă parte din echipă", a încheiat sârboaica.

"Sunt foarte mulțumită de mine și de echipă. Cred că am dat dovadă de o atitudine bună, au fost emoții mari, dar am trecut peste ele. Sunt optimistă vizavi de viitor" 
Sara Rus, portar, 18 ani

"Am trăit niște momente senzaționale în acest turneu. Le mulțumim fetelor și antrenorilor că au avut încredere în noi. Sper că nu i-am dezamăgit" 
Andreea Țîrle, pivot, 18 ani

Evoluții apreciate

Portarul Sara Rus a jucat în trei dintre cele patru meciuri ale echipei sale la Sf. Gheorghe. A stat 60 de minute în poartă la meciul cu Chișineu-Criș, 30 de minute cu Dacia Mioveni și 20 cu Minaur Baia Mare. Andreea Țârle a jucat în toate meciurile, debutând în cel cu CSM Slatina. A marcat câte trei goluri cu Slatina, Baia Mare și Mioveni și unul în cel cu Chișineu Criș, partidă în care a fost folosită mai mult extremă dreapta! Corina Lupei, căpitanul naționalei de junioare a României, a marcat câte 6 goluri cu Chișineu-Criș și Mioveni, dar a debutat în Liga Națională în disputa cu CSM Slatina. Toate sunt componente ale Centrului Național de excelență de la Rm. Vâlcea.

Din Petroșani și Tg. Mureș spre Rm. Vâlcea

Portarul Sara Rus și pivotul Andreea Țîrle sunt născute la Petroșani, iar Corina Lupei la Tg. Mureș. Este o legătură între cele trei sportive prin drumul parcurs în carieră. Rus și Țîrle au început handbalul la CSȘ Petroșani, cu antrenorii Dani Brânzău și Mileti Edith, iar Corina Lupei a fost descoperită de doamna Liana Maria Costea la CS Arena Târgu Mureș, club care a transferat-o ulterior și pe Andreea. Toate trei au ajuns la Centrul Național de Excelență de la Rm. Vâlcea, acolo unde sunt antrenate de fosta mare jucătoare a Oltchimului, Mia Rădoi.

Detalii inedite din cantonament: ”Au venit cu caietul la vizionare, mi-am adus aminte de începuturile mele!”
Corina Lupei FOTO SCM Rm. Vâlcea

Interviu cu puștoaica-minune de pe pivot: „Voi munci în continuare să-mi câștig locul în lot”

CSM București a spulberat Rapidul, victorii clare pentru Vâlcea, Cisnădie, Buzău. Totul despre etapa a 5-a

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
1423984557905776
Florin Stanescu  •  05 Noiembrie 2020, 23:36

Frumos și benefic!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează