SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA NAȚIONALĂ

Dinamo câștigă derby-ul cu Turda, Constanța a trecut de CSM București, Steaua, încă un egal

Articol de - Publicat duminica, 04 octombrie 2020 18:53 / Actualizat duminica, 04 octombrie 2020 20:54

Etapa a patra a Ligii Naționale, care se joacă sub formă de turneul la Sf. Gheorghe, a programat două partide între echipele cu pretenții de Europa. Dinamo și Dobrogea Sud Constanța rămân cu punctaj maxim

Echipele care sezonul trecut au terminat pe primele două locuri în clasament, Dinamo și Potaissa Turda s-au întâlnit duminică în etapa a patra a Ligii Naționale, la Sf. Gheorghe.

A fost un meci câștigat de dinamoviști, dar cu ceva emoții. Turda i-a ținut piept rivalei 40 de minute. Apoi, paradele lui Saied Heidarirad au făcut diferența, Dinamo desprinzându-se la cinci lungimi distanță, 23-18, după 18-18.

La Dinamo se vede încă lipsa jocurilor oficiale, echipa neavând ritm. Joc foarte bun pentru Amine Bannour în prima repriză, tunisianul marcând de 6 ori. Vujici, Negru și Humet au fost remarcații de la Dinamo în partea a doua. La Potaissa joc bun al extremelor Răvan Pavel și Thalmaier, dar și al pivotului Huba Talas. Dinamo a avut două absențe de marcă, croatul Ante Kuduz și egipetanul Shebib Mamdouh. Victorie 29-26 pentru Dinamo care își trece în cont a patra victorie consecutivă.

Constanța, fără greșeală

Al doliea derby al zilei, între Dobrogea Sud Constanța și CSM București, a adus victoria "delfinilor". Constanța a avut însă serioase probleme în a se impune. În prima repriză, brazilianul Raul Nantes a fost incredibul, marcând de 9 ori! Când sud-americanul nu a mai avut însă putere, în partea a doua, au apărut problemele pentru CSM București. Nantes a terminat întâlnirea cu 11 reușite. La constănțeni, portarul Dan Vasile a avut o zi excelentă, dar merită remarcat și jocul lui Alexandru Andrei (9 goluri), Vitali Komogorov (5) sau Radojevici (6). Constanța are și ea patru victorii, având alături de Dinamo și Minaur, eficiență sută la sută.

Egal nebun între Buzău și Steaua

Steaua a început cu 5-0 disputa cu CS HC Buzău, iar marja de 5 goluri diferență a păstrat-o până în minutul 45, la 23-18. În ultimul sfert de oră al meciului au început problemele pentru "militari". Buzăul s-a apărat din ce în ce mai bine, iar francezul Leo Renaud-David a fost imbatabil, marcând gol după gol. Steaua s-a văzut egalată la 24 în minutul 50, pentru ca apoi Buzăul să treacă în avantaj la două goluri: 27-25.

Echipa lui Marius Stavrositu și-a revenit ca din pumn, a marcat de trei ori consecutiv și a trecut la conducere 28-27 cu 20 de secunde înainte de final. La ultima acțiune însă, iranianul Allahkaram Esteki a obținut aruncarea de la 7 metri transformată de Renaud-David. Al doilea egal pentru Steaua în primele patru etape! Joc foarte bun la Steaua pentru sârbul Nemanja Grbovici (8 goluri), de la Buzău, pe lângă golgeterul Renaud ieșind în evidență pivotul Zavi Dumitrana.

Minaur și Poli Timișoara au câștigat cu 10-0 disputele cu Magnum Botoșani, respectiv CSM Bacău, echipele moldovene neputând alinia o formație de 9 jucători din cauza infectării cu coronavirus. Bacăul și Botoșaniul au anunțat că nu se vor prezenta la turneul de la Sf. Gheorghe, urmând să piardă toate cele 6 partide cu 10-0.

REZULTATE ETAPA A 4-A

CSM Bacău-Poli Timișoara 0-10
Magnum Botoșani-Minaur Baia Mare 0-10
Potaissa Turda-Dinamo 26-29
CS HC Buzău-Steaua București 28-28
CSM Vaslui-CSM Făgăraș 26-23
CSM Focșani-CSU Suceava 26-19
CSM Reșița-Dunărea Călărași 21-31

Dinamo și-a aflat adversarele din grupele EHF European League! Două echipe extrem de puternice vin la București

Campionatul Mondial de tineret, din luna decembrie, nu se mai dispută în România!

Dinamo e condamnată la retrogradare! Nici victoria cu UTA nu îi asigură barajul » Toate CALCULELE: de ce rezultate indirecte au nevoie „câinii”

În 1987 termina în fața lui Hagi în cursa pentru Balonul de Aur, acum e agent imobiliar » Și-a schimbat și look-ul: „Samuraiul a plecat în vacanță!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează