SPORTURI  »  HANDBAL  »  MINAUR BAIA MARE-IKAST 33-31

VIDEO Locul 3 pentru Minaur Baia Mare în EHF European League. Revenire spectaculoasă pentru băimărence

Hora bucuriei băimărencelor după victoria cu Ikast FOTO Dan Potor
Hora bucuriei băimărencelor după victoria cu Ikast FOTO Dan Potor

Articol de - Publicat duminica, 09 mai 2021 18:33 / Actualizat duminica, 09 mai 2021 22:42

Minaur Baia Mare a întors soarta partidei cu Ikast Herning în ultimele 8 minute, după ce fusese condusă chiar și cu 5 goluri de daneze. Kovacevici, Tănasie și Idehn au fost eroine în meciul câștigat cu 33 la 31.

Minaur Baia Mare a început greu disputa cu danezele de la Ikast Herning, finala mică a EHF European League. Înfrângerea din semifinale, cu Nantes, încă se simțea. Prima repriză a fost parcă o copie a meciului de sâmbătă.

Fără apărare, fără poartă, Minaur a încasat iar 19 goluri într-o repriză. Noroc că în atac, lucrurile s-au legat mai bine. Vedeta Jovaka Kovacevici a jucat mult mai bine și și-a ținut echipa în viață. Chiar și așa, nimic nu părea că le va salva pe băimărence de la o nouă înfrângere. Ikast s-a desprins la 4-5 goluri diferență și părea că deține controlul.

Locul 3 pentru Minaur Baia Mare în EHF European League: salvarea vine de la Idehn

Danezele și-au pierdut și ele suflul însă din minutul 45 încolo și maramureșencele au simțit asta. Portarul Filippa Idehn a închis poarta în ultimele 10 minute, iar Minaur a egalat pentru prima dată în minutul 52! Imediat suedeza Blohm a dus chiar echipa în avantaj. Gazdele mai conduseseră o singură dată în meci, la 1-0.

Și antrenorul danez Kasper Christiansen a dat o mână de ajutor. El a scos portarul și a riscat cu 7 jucătoare pe semicerc. Numai că nu i-a reușit. A luat patru goluri cu poarta goală. Chiar și portarul Idehn a marcat. Nordicele au intrat în criză de idei. Minaur Baia Mare le-a forțat să arunce de pe extreme, dar acolo Idehn a fost imbatabilă. Tănasie a înschis tabela la 33-31, extrema stânga, cu 6 reușite, fiind alături de Jovana Kovacevici (11 goluri), principalele marcatoare ale Minuarului.

Costică Buceschi acuză FRH că a aglomerat calendarul înainte de Final Four: „Nu am fost deloc ajutați!”
FINAL 4
Costică Buceschi acuză FRH că a aglomerat calendarul înainte de Final Four: „Nu am fost deloc ajutați!”

Bucuria din vestiarul lui Minaur Baia Mare

Jucătoarele băimărence s-au mutat rapid în vestiar, acolo unde au început cheful. Tot acolo și-au pus la gât și medaliile de bronz câștigate pentru locul 3 în a doua competiție europeană. „A fost un meci greu, dar am avut puterea să revenim. Trebuie să nu mai începem așa prost, dar important e că am arătat că nu cedăm. E un rezultat de moral, ne ajută în meciurile următoare”, a declarat căpitanul Anca Polocoșer.

Minaur Baia Mare-Ikast Herning 33-31

  • Minaur: Kovacevici 11, Tănasie 6, Cioca 4, Blohm 4, A. Popa 2, Araujo 2, Idehn 1, Burlacenko 1, Laslo 1, Fujita 1. Antrenor: Costică Buceschi
  • Ikast: V. Johansen 6, Fauske 5, Bakkerud 5, M. Kristensen 4, Brandt 4, Moller 3, Skogrand 1, Petersen 1, Romer 1, Hougaard 1. Antrenor: Kasper Christiansen

Rezultate Final 4 EHF European League

  • Semifinale: Nantes Atlantique-Minaur Baia Mare 36-34, Siofok KC-Ikast Herning 36-34 
  • Finala mică: Minaur Baia Mare-Ikast Herning 33-31 
  • Finala: Nantes Atlantique-Siofok KC

Citește și alte știri despre handbal: 

Nantes Atlantique - Minaur Baia Mare 36-34. Minaur a pierdut în semifinalele EHF European League. Dezastru pe interul stânga!

Finala EHF European League, de la Baia Mare, se va juca între Nantes și Siofok!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează