SPORTURI  »  HANDBAL  »  DINAMO

EXCLUSIV Planuri atipice pentru antrenorul dinamovist Makrem Missaoui: viitor în agricultură și politică » Îi „înțeapă” pe fotbaliști: „Sunt enervant de slabi!”

Missaoui, cu fiul în spate, după o victorie europeană obținută de Dinamo
Missaoui, cu fiul în spate, după o victorie europeană obținută de Dinamo

Articol de - Publicat marti, 05 octombrie 2021 12:41 / Actualizat marti, 05 octombrie 2021 12:49

Tunisianul Makrem Missaoui este îndrăgostit de București, unde vrea să se stabilească definitiv. Actualul antrenor cu portarii al echipei de handbal Dinamo mărturisește că e impresionat de traiul în țara noastră fiindcă „românii ar împărți cu tine o bucată de pâine sau o bere”.

Makrem Missaoui, 40 de ani, a sosit în 2018 în București, la Dinamo, din postura de cel mai bun portar la Cupa Africii, competiție pe care a câștigat-o cu naționala țării sale. Makrem este considerat un "Hagi al handbalului tunisian", cu peste 150 de selecții, cucerind nu mai puțin de 22 de trofee la Club Africain Tunis! Era ovaționat în sala de 5.000 de locuri a formației sale, iar după meciuri trebuia să stea o oră să facă turul de onoare și să dea autografe.

Missaoui: „Viitorul meu este aici, cu soție, cu copii"

Tunisianul este, mai nou, antrenorul cu portarii al multiplei campioane, care joacă în Champions League. În ce privește viața personală, Makrem vrea să-și aducă și soția, pe Yosra, la București, actele sunt aproape de a fi definitivate, pentru că dinamovistul dorește să se stabilească în capitala României. Makrem și Yosra s-au căsătorit în luna iulie și doresc să-și continue viața împreună la București.

„Chiar vreau să mă stabilesc aici, cred că viitorul meu se leagă de România, de București! Îmi doresc o familie fericită aici, copii, mă văd trăind aici mulți ani. O să aștept să-mi fac și actele necesare. Apoi, vor veni și mama, și fratele meu cât de curând, în vizită pentru început", a povestit Missaoui. Bărbatul de 40 de ani are planuri extinse pentru viitor.

Autobiografia, agricultura și politica

„Momentan, vreau să ajut Dinamo și să fiu ca antrenor ceea ce am fost ca jucător. Obiectivul nostru, în acest an și în cei ce vor urma, este să obținem rezultate bune în Champions League. Bineînțeles, pentru asta trebuie să câștigăm an de an competiția internă, altfel nu am ajunge acolo. În viața personală, lucrez la o carte biografică, în arabă și în franceză. 

Am planuri multe și mari. În viitor, aș putea să mă dedic și politicii, adică ambasador al sportului sau ceva de genul acesta! Sunt pasionat și de agricultură, avem tradiție în familie, bunicii aveau o fermă. Cândva, mi-am propus să am și eu pământ și o fermă, să cultiv pământul. Măsline și viță-de-vie. Vreau să fac ceva bio, natural, fără pesticide. Am păstrat și tot felul de obiecte cu care se lucrează pământul, de la tatăl meu, care a murit când eu aveam 9 ani. Într-un fel, vreau să continuu moștenirea familiei. Suntem în topul țărilor producătoare de măsline. 

Tata nu a vrut ca eu să fiu sportiv. Cel mai mare regret e că tata nu a dorit să fiu așa ceva, ci student, să învăț, să am o meserie pe undeva la un birou. Știu totuși că tata, oriunde ar fi acolo, în Rai, este mândru de mine. Știu că ar fi mers mândru pe stradă și ar fi spus: Acesta este fiul meu", a povestit Makrem pentru Gazeta Sporturilor. 

Planuri atipice pentru antrenorul dinamovist Makrem Missaoui: viitor în agricultură și politică » Îi „înțeapă” pe fotbaliști: „Sunt enervant de slabi!”
Missaoui, campion cu Dinamo în „Liga Zimbrilor”

Fotbalul îmi place așa și așa, dar prea a ajuns doar o afacere. E o cale rapidă de a fi faimos sau de a spăla bani. Nu sunt doar oameni corecți. Îmi plăcea să mă uit la PSG, la Barcelona, la Dinamo din România, dar în ultima vreme "câinii" sunt enervant de slabi

Destinul cluburilor mari este să devină campioane. Așa și cu Dinamo, doar că echipa de fotbal are doar suporteri campioni, nu și formație, momentan. Cred că a fost și din cauza pandemiei, nu a mai reușit să atragă sponsori

Mi-ar plăcea ca fotbaliștii români să fie mai ambițioși, mă uit la cei de la Dinamo. De ce nu vor să fie ca Hagi? Ce modele au? Ce vor să facă din viața lor? Talente găsești și în Taiwan. Dar cum faci ca talentul să fie folosit pentru a fi cel mai bun?
- Makrem Missaoui

3 idei ale tunisianului despre români:

  • „Am stat la Paris doi ani, o experiență bună pentru carieră, dar nu aveam un feeling bun. Aici, la București, și dacă oprești un om pe stradă să-l întrebi de o stradă, de o locație, își găsește timp să-ți explice, să-ți răspundă politicos, să te ajute. În Franța, e totul doar pe viteză și stres. Dacă oprești pe cineva să întrebi ceva, crede că vrei să-l furi! Nu aș da Bucureștiul pe Paris nici pentru un salariu mai mare!” 
  • „Am vizitat multe locuri din România, Delta Dunării e minunată, unul dintre cele mai frumoase locuri de pe pământ. A fost una dintre experiențele extraordinare ale vieții mele. Nu doar fiindcă am mâncat ciorbă de pește și am băut țuică. M-am plimbat acolo cu barca, am oprit să vorbesc cu oamenii, mi-au dat să mănânc, am stat 12 ore pe barcă, am fost parte din natură”
  • „Românii sunt generoși. Simpli și cu inima bună. Ar împărți cu tine o bucată de pâine sau o bere. Dacă ați avea și autostrăzi... Oricum, România se dezvoltă".

Citește și alte știri din handbal:

Dani s-a făcut mare! „Vreau neapărat un trofeu cu Constanța!”, spune goalkeeperul de la HC Dobrogea Sud

VIDEO + FOTO Dinamo, eșec dramatic în meciul cu Porto din Liga Campionilor! Bannour a lovit bara în ultima secundă

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează