SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA NAȚIONALĂ / SCM RM. VÂLCEA-MINAUR BAIA MARE 31-32

Minaur învinge Vâlcea în derby-ul echipelor decimate de coronavirus!

Jovana Kovacevici a marcat 13 goluri pentru Minuar FOTO Dan Potor
Jovana Kovacevici a marcat 13 goluri pentru Minuar FOTO Dan Potor

Articol de - Publicat duminica, 01 noiembrie 2020 14:35 / Actualizat duminica, 01 noiembrie 2020 14:59

Minaur Baia Mare a învins SCM Rm. Vâlcea, 32-31, într-un meci în care ultima campioană a României a avut în lot doar 5 jucătoare de bază. Restul sunt acasă, la Vâlcea, în carantină. Minaur are și ea mari probleme de lot, dar a putut alinia o echipă mai aproape de cea ideală

Minaur Baia Mare nu mai bătuse Vâlcea de patru ani în Liga Națională. A făcut-o duminică, la Sf. Gheprghe, profitând de situația dramatică în care se află formația vâlceană. Cu 12 jucătoare absente din echipa de bază, oltencele au dat o replică incredibilă Minaurului. Maramureșencele au și ele multe absențe în lot, inclusiv antrenorul Costică Buceschi, dar au avut șansa să refacă la acest turneu, toate ”titularele”.

Condusă de pe bancă de președintele Liviu Bala și de antrenorul cu portarii, Claudia Cetățeanu, echipa din nordul țării pornea din postură de mare favorită. Vâlcea nu avea pe semicerc, în apărare, niciuna dintre handbalistele de bază, iar acest lucru s-a văzut imediat. Minaur a marcat gol după gol, profitând de pasivitatea devensivei vâlcene. Interii ”naționalei” Serbiei, Jovana Kovacevici și Jelena Lavko au fost principalele ”lansatoare”. Minaur s-a desprins la 7 goluri diferență în minutul 25, 16-9, și părea că meciul are un singur sens. Dar a urmat o revenire senzațională a vâlcencelor, care au marcat de cinci ori consecutiv și din acel moment jocul s-a schimbat radical.

Echipa care venea din urmă

Cu o doză mai mare de încredere, Vâlcea a început mai bine repriza a doua, echipa lui Florentin Pera fiind cea care a dictat ritmul. Kristina Liscevici a făcut din nou un meci senzațional, fiind ajutată foarte mult de Fraga Fernandez și de Ann Grette Norgaard. Daneza de 38 de ani a alergat ca în prima tinerețe pe extrema stânga, mai bine decât japoneza Minaurului, Asuka Fujita. Vâlcea a reușit să egaleze la 25, cu 13 minute înainte de final, și totul era posibil între favoritele 2 și 3 la câștigarea campionatului!

Minaur învinge Vâlcea în derby-ul echipelor decimate de coronavirus!
Kristina Liscevici, ”creierul” echipei din Vâlcea FOTO Dan Potor

Mereu în față, cu unul sau două goluri, Minaur a gestionat foarte bine momentele importante. Portarul ”naționalei” Suediei, Filippa Idehn a avut pe final două parade extrem de importante, apărând un 7 metri la Norgaard, după 6 marcate de nordică, și o aruncare de pe extremă, la Daria Bucur.

Vâlcea nu a mai avut timp să egaleze, iar Minaur s-a impus 32-31, provocând prima înfrângere echipei oltene. Toată lumea se întreabă acum care ar fi fost rezultatul în condițiile în care ambele echipe ar fi aliniat cele mai bune formații. 

SCM Rm. Vâlcea-Minaur Baia Mare 31-32
SCM Rm. Vâlcea: Norgaard 12, Fraga 7, Liscevici 5, Țîrle 3, Mireya Gonzalez 2, Bucur 1, D. Marin 1. Antrenor: Florentin Pera 
Minaur Baia Mare: Kovacevici 13, Lavko 5, Blohm 4, Fujita 4, Tănăsie 3, A. Popa 2, Cioca 1. Antrenor: Liviu Bala

Gheorghe Tadici nu a avut puterea să se bucure pentru victoria dramatică a echipei sale în ultima secundă. Coronavirusul l-a schimbat

Nicușor Dan a făcut anunțul! Ce se întâmplă cu CSM București după ce a devenit primarul Capitalei: „Angajamentul va continua cel puțin până la vară”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
ceaiuri
ceaiuri  •  02 Noiembrie 2020, 23:02
Postat de Mihai Grandori pe 02 Noiembrie 2020, 15:39

Pivotul arab si aparatoarea sarba de la Craiova au lipsit de la Rm Valcea ... Pivotul a fost suplinit foarte bine de tanara de 18 ani iar sarboaica nu rupea oricum gura targului ... Lipsa lui Glibko e un beneficiu ptr Rm Valcea care a vazut pe viu ce inseamna interi adevarati Fara un arbitraj partinitor (7m in prostie) Valcea o fura ca magaru-n panta !!!

cred ca intelegi mai bine jocul de fotbal..aici e mai dificil

1037235313056897
Mihai Grandori  •  02 Noiembrie 2020, 15:39

Pivotul arab si aparatoarea sarba de la Craiova au lipsit de la Rm Valcea ... Pivotul a fost suplinit foarte bine de tanara de 18 ani iar sarboaica nu rupea oricum gura targului ... Lipsa lui Glibko e un beneficiu ptr Rm Valcea care a vazut pe viu ce inseamna interi adevarati Fara un arbitraj partinitor (7m in prostie) Valcea o fura ca magaru-n panta !!!

ceaiuri
ceaiuri  •  01 Noiembrie 2020, 18:19

acest campionat o sa reprezinte o provocare pentru toate echipele(nu valoarea lotului o sa decida campioana, cat organizarea, rigurozitate in a pregati etapele,implicit a nu avea jucatoare pozitive)daca nu se schimba regula jocului(frh sa amane meciuri)iar unelele echipe au inteles acest lucru

Vezi toate comentariile (3)
Comentează