SPORTURI  »  HANDBAL  »  CSM BUCUREȘTI

Misiune imposibilă pentru CSM București! Nicio echipă n-a întors scorul după ce a pierdut acasă la cinci goluri

Articol de - Publicat duminica, 07 aprilie 2019 20:16

Nicio echipă nu a reușit să întoarcă scorul după ce a pierdut prima manșă acasă, la cinci goluri diferență. CSM București are șanse minime să ajungă în Final 4, după eșecul din manșa tur a „sferturilor” Ligii cu Metz, scor 26-31.

CSM București a pierdut prima manșă a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor cu 26-31, în fața campioanei Franței, Metz Handball.

„Tigroaicele” mai au, astfel, doar șanse pur teoretice pentru a se califica în Final Four-ul Ligii Campionilor de la Budapesta.

Istoria confruntărilor de Ligă, cu dublele eliminatorii, nu sunt de partea campioanei României. Nicio altă echipă, atât la feminin, cât și la masculin, nu a reușit să întoarcă scorul după ce a pierdut prima manșă acasă!

Diferența de 5 goluri în handbal nu e una de nerecuperat, dar când manșa retur se joacă pe terenul învingătoarei, atunci misiunea pare imposibilă.

„Speranța moare ultima!”

Jucătoarele de la CSM declară însă că merg la Metz, pentru returul din 13 aprilie, ca să încerce imposibilul. „Suntem conștiente că va fi foarte greu să ne calificăm, dar e de datoria noastră să încercăm. Măcar să câștigăm, și la un gol diferență, pentru a arăta că nu am mers să ne predăm”, a declarat Iulia Curea.

„Numai o minune ne-ar mai putea duce la Final Four. Sperăm că Metz ne va trata de sus, la retur, să se considere calificate. Așa le putem surprinde. Altfel, vom încerca să jucăm cât mai bine, să greșim mai puțin”, spune și Andrea Lekici.

„Mă gândesc ce strategie vom alege. Nu mai avem nimic de pierdut, nu mai avem presiune. Dacă nu ne vom califica, ne va elimina o echipă care a fost clar mai bună”, a declarat și antrenorul Dragan Djukici.

„Se câștigă greu la Metz”

Isabelle Gullden, fostul centru de la CSM, care joacă acum în Franța, la Brest Bretagne, nu le dă nici ea prea multe șanse fostelor coechipiere.

„La Metz se câștigă foarte greu. Metz e o echipă care joacă foarte bine acasă, are suporteri care o împing de la spate. Cred că e imposibil să se mai califice CSM”, a spus Bella. Totuși, echipa sa actuală a reușit în ultima etapă de campionat să bată la Metz, 36-33, dar în condițiile în care Emmanuel Mayonnade a odihnit multe dintre titulare, în vederea meciului de la București.

Sezonul trecut, CSM a eliminat Metz după ce a învins la București cu 34-21 și a pierdut în Franța, 20-27. Campioana Franței a condus însă, în retur, și cu 11 goluri diferență, dar i-a fost imposibil să refacă handicapul de 13 goluri!

Până acum, CSM București a reușit de fiecare dată să treacă de "sferturi" și să se califice în Final 4. În 2016 a câștigat trofeul, iar în 2017 și 2018 a terminat Liga Campionilor pe locul 3.

Wisla Plock a reușit!

Vicecampioana Poloniei, Wisla Plock, fosta adversară a lui Dinamo, a reușit o calificare nesperată în acest sezon, în play-off-ul "optimilor" Ligii Campionilor, la masculin. Wisla a pierdut prima manșă, în Polonia, 22-26 cu danezii de la Bjerringbro Silkeborg.

La retur, polonezii au câștigat cu 27-20 și s-au calificat astfel în "optimi", acolo unde aveau să fie eliminați de Pick Szeged.

Citește și:

Probleme mari la CSM București: „tigroaicele” sunt neplătite de 3 luni! Radicevici, Lekici, Lazovici și alte câteva fete nu înțeleg ce se întâmplă

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
ceaiuri
ceaiuri  •  10 Aprilie 2019, 17:09

practic totul e posibil...dar nu ai cu cine,nu ai echipa,cu jucatoare ce se pregatesc sa se retraga,sau sa plece la alte echipe totul devine imposibil,onorabil e sa obtina un rezultat bun

phlorinn
phlorinn  •  08 Aprilie 2019, 09:38

La ce echipa are CSM si mai ales ceea ce nu joaca ar fi o rusine a handbalului sa se califice . In afara de 2-3 jucatoare in rest toate sunt doar la numar si stau pentru bani . Nu merita nici sa cistige campionatul deoarece poate atunci cineva va lua atitudine. Nu ai nevoie de astfel de jucatoare si salarii pentru o echipa penibila si un joc prin care arata ca e la retrogradare. Ca de obicei prostia si optimismul nejustificat sunt mai importante decit realismul si profesionalismul.

2728275840532372
Cristian Nenov  •  08 Aprilie 2019, 08:58

Sa nu uitam de problemele din lotul CSM. cu o line de 9m care nu inscrie cu suturi de la distanta....cu portari care nu au mai stralucit....cu jucatoare neplatite. Nu in ultimul rand lipsa infrastructurii ( o sala decenta de sport) plus alte realitati de Dambovita, duc ca acesta echipa plina de jucatoare cu nume mare in handbal sa joace dezolant. Chiar ma gandesc ce sa fac cu biletele achizitionate la Final Four pentru ca fara prezenta CSM Bucuresti acolo prefer sa urmaresc partidele de pe canapea. Apropos, daca stiti cum se poate scapa de bilete va rog sa imi spuneti. Oricum, sper din toata inima la un miracol... Succes fetelor!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează