SPORTURI  »  HANDBAL  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV // VIDEO Narcisa Lecușanu, dezvăluiri tulburătoare: „Pe la 18 ani, un antrenor mi-a dat o palmă în vestiar de n-am mai auzit câteva zile!”

Articol de - Publicat miercuri, 18 octombrie 2023 20:15 / Actualizat miercuri, 18 octombrie 2023 20:19

Narcisa Lecușanu (47 de ani) este una dintre cele mai importante jucătoare de handbal din România: vicecampioană mondială cu naționala, campioană cu Oltchim Rm. Vâlcea, câștigătoarea Cupei Cupelor cu Ikast Handbold, dar și vicecampioana Germaniei, cu Borussia Dortmund ♦ Aceasta a dezvăluit la „Prietenii lui Ovidiu” momentele grele prin care a trecut în carieră și recunoaște că a făcut și pași greșiți, pe care i-a regretat mai târziu.

- Experiența de la echipa națională cum a fost?
- La senioare am lucrat doar cu domnul Tadici. El m-a făcut să revin la sentimente mai bune pentru că, atunci când a fost numit selecționer, în 2004, eu nu mai veneam. Când m-a sunat la început i-am spus că-l ajut cu mare drag, să trimit casete, informații... "Nu, nu, vreau să vii tu!". Până la urmă, am zis HAI!

- De ce te-ai răzgândit?
- Aveam niște performanțe la nivel de club, îmi doream foarte mult să am și la nivel de echipă națională. Șase ani n-am venit la națională și acum îmi pare rău. Îmi pare rău că am avut șansa să fiu secretar de stat și am văzut cât de important este să faci ceva pentru țara ta. Nu că sunt naționalistă sau patrioată, dar din momentul în care am revenit la echipa națională altfel tremura pe mine tricoul știind că reprezint o țară întreagă. Când începea imnul altfel tremurai când veneai de afară!

- Tadici un antrenor dificil, cu care se lucrează greu?
- Vreți să vă spun ce știți deja? Sunt puțini cu care se lucrează ușor. Tu, ca jucător, ai și senzația de conservare, să nu te accidentezi, fiindcă jucătorii sunt ușor de înlocuit. Echipa e din 16, e o concurență tot timpul.

- Ai avut și conflicte cu el?
- Nu mai contează! Cred că fiecare avem conflicte, dar dacă se aplanează și echipa merge în direcția bună, nici nu mai contează. E normal să apară... Când ai niște dureri și te vezi exmatriculat, atunci te oftici. E normal să apară frustrările.

- Era la temperament ca în prezent?
- Nu era atât de vulcanic ca astăzi, dar și pentru că avea o echipă valoroasă la Oltchim. Avea și momente când răbufnea, dar când ești jucător profesionist taci.

- Te-a lovit vreodată?
- Mie nu mi-a dat nicio palmă. Dar am avut antrenori care m-au plesnit pe la 18 ani. M-a chemat la vestiar și mi-a dat o palmă...

- În glumă, dojenitoare?
- Da... N-am auzit câteva zile, că mi-a prins și urechea. Le port respect, chiar dacă nu meritam palma aia. Apropo, domnul Cucu (n.r. Eugen), la Bacău, le-a bătut pe fete, dar nu pentru handbal. Într-un cantonament, eu eram la națională, fetele au ieșit noaptea cu băieții și pe el l-a înfuriat că au ieșit din program.

Citește și:

Imagini emoționante la Transylvania Open, a izbucnit în plâns cu fiica în brațe: „Viața mea înseamnă mai mult decât un meci de tenis”
TRANSYLVANIA OPEN
Imagini emoționante la Transylvania Open, a izbucnit în plâns cu fiica în brațe: „Viața mea înseamnă mai mult decât un meci de tenis”
Geniul Marcelo Bielsa, o poză de o frumusețe rarisimă în fotbal. Recunoștința absolută! + Cum a reconstruit „El Loco” naționala Uruguayului!
PRELIMINARII CM 2026
Geniul Marcelo Bielsa, o poză de o frumusețe rarisimă în fotbal. Recunoștința absolută! + Cum a reconstruit „El Loco” naționala Uruguayului!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
adrian.7
adrian.7  •  19 Octombrie 2023, 13:09

Narcisa Lecușanu este lidera grupării pro Tadici din tot handbalul feminin, toate jucătoarele aflate în acea perioadă la națională afirmă că era protejata lui în timp ce principala țintă era Huțupan. Mai sunt multe de spus și jucătoare ca Oana Manea au amintiri horror despre el și ca ea multe altele. De ce nu ați întrebat-o pe Narcisa cum era să aibă o relație cu fiul antrenorului de la națională, recte Radu Voina. Cum o trata Radu Voinea și de ce multe colege se fereau de ea

Vezi toate comentariile (1)
Comentează