SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL

Președintele echipei Dunărea Brăila s-a supărat pe selecționerul Florentin Pera pentru că nu a luat-o în Danemarca pe Elena Șerban

Elena Șerban FOTO Imago Images
Elena Șerban FOTO Imago Images

Articol de - Publicat luni, 27 noiembrie 2023 14:36 / Actualizat luni, 27 noiembrie 2023 15:42

Președintele Dunării Brăila, Adrian Manole, nu și-a putut stăpâni dezamăgirea cu privire la neselecționarea portarului brăilean Elena Șerban și și-a spus păsul în mediul online.

  • Naționala de handbal feminin a României debutează la Campionatul Mondial pe 1 decembrie, împotriva celei mai slabe formații din grupă, Chile. Urmează testele cu Serbia (3 decembrie) și Danemarca (5 decembrie).

Selecția pentru un turneu final suscită tot felul de reacții. De data aceasta, președintele Dunării Brăila, Adrian Manole, a fost cel care și-a manifestat nemulțumirea pentru că portarul echipei sale, Elena Șerban, nu va merge în Danemarca.   

Alarmă: Cristina Neagu este incertă pentru Campionatul Mondial! Speranța României, de 18 ani, convocată de urgență
MONDIALE
Alarmă: Cristina Neagu este incertă pentru Campionatul Mondial! Speranța României, de 18 ani, convocată de urgență

Statistica pe întreg sezonul este de partea Elenei Șerban, mai puțin cea de la Trofeul Carpați, care a contat în decizia finală. „Sunt profund dezgustat de ce s-a întâmplat ieri și nu este prima oară... Cea mai bună apărare din sezonul trecut, HC Dunărea Brăila, cu Elena Șerban în poartă în 90% din timp...

Nu a fost suficient pentru a merge la Campionatul European din 2022! Ieri (sâmbătă)...4.minute și 30 de secunde... atât le-a trebuit (antrenorilor) ca să-și dea seama de valoarea ei... Eu, unul, am înțeles, nu este vorba despre valoare, formă sau procentaj. Este vorba despre altceva, dar nu o să pot uita această bătaie de joc..."

Este o parte din mesajul de pe Facebook al președintelui de la clubul Dunărea Brăila, Adrian Manole, după ce portărița formației dunărene, Elena Șerban, a fost anunțată de colectivul tehnic al naționalei că nu va merge la Campionatul Mondial, care începe miercuri, 29 noiembrie.

Săptămâna trecută, la Bistrița, la turneul dotat cu Trofeul Carpați, lotul României a fost alcătuit din 20 de jucătoare, selecționerul Florentin Pera declarând că după cele 3 partide ale României va anunța cele 18 sportive care vor merge la Mondiale. Din cei 4 portari pe care Pera i-a avut în pregătire, a renunțat la Elena Șerban și le-a ales pe Yulia Dumanska, Daciana Hosu și Diana Ciucă.

Probabil, Pera a considerat că procentajele avute de cei 4 portari la turneu au fost decisive pentru selecție, în timp ce conducătorul Brăilei spune că Șerban a fost nedreptățită cel puțin în ultimul meci, cu Austria, când a jucat doar 4 minute și 30 de secunde.

Cât a jucat cu Austria, Șerban a luat 6 goluri din 6 aruncări, dintre care 2 de la 7 metri și două de la pivot, mingi care, de regulă, sunt greu de blocat.

Când contează statistica?

La Trofeul Carpați, statistica nu a fost de partea Elenei Șerban, care a avut un procentaj de doar 25,8%, față de colegele sale, care au apărat mai bine: Ciucă 41,15, Dumanska 40% și Hosu 32,2%.

Totuși, statistica este aliata Elenei Șerban la prestațiile excelente ale brăilencei în meciurile din campionat și cupele europene. În liga națională, dintre cele 4 portărițe de la națională, după Diana Ciucă, Șerban este jucătoarea cea mai constantă și cu cel mai bun procentaj după 11 etape. Brăileanca are 28,7%, Hosu 26,2%, iar Dumanska 24,5% .

38 de mingidin 155 aruncări a apărat Dumanska în campionat

În meciurile din EHF European League, Șerban este pe locul doi, după partide foarte bune făcute cu Valur și Borussia Dortmund. Doar în meciul din deplasare cu Dortmund, Elena Șerban a apărat 15 mingi și Brăila a câștigat cu 26-25.

88 de mingidin 306 aruncări a apărat Șerban în campionat

Surse ale GSP au confirmat că selecționerul Florentin Pera și-a asumat decizia de neselecționare a Elenei Șerban, considerând că Yulia Dumanska are mai multă experiență internațională și la națională a apărat bine. Aceleași surse spun că, probabil, a contat și faptul că Dumanska este jucătoarea Bistriței, acolo unde antrenor este Florentin Pera.

Lotul României pentru Campionatul Mondial

  • Portari: Iulia Dumanska (Gloria Bistrița), Diana Ciucă (Rapid), Daciana Hosu (SCM Râmnicu Vâlcea)
  • Extreme: Nicoleta Dincă (Gloria Bistrița), Alexandra Dindiligan (CSM București), Sonia Seraficeanu ( Gloria Bistrița), Alexandra Badea (Rapid)
  • Pivoți: Crina Pintea (CSM București), Lorena Ostase (Rapid), Nicoleta Balog (Dunărea Brăila).
  • Linia de 9 metri: Cristina Neagu (CSM București), Bianca Bazaliu (Gloria Bistrița), Claudia Pașcan (SCM Craiova), Eliza Buceschi (Rapid), Cristina Laslo (Gloria Bistrița), Andreea Popa (Dunărea Brăila), Daria Bucur ( Gloria Buzău), Alicia Gogîrlă (SCM Râmnicu Vâlcea), Diana Lixăndroiu (CSM Slatina).

Citește și:

Florentin Pera, concluzii după Trofeul Carpați » Ce jucătoare a lăsat în afara lotului + Cristina Neagu este incertă pentru Campionatul Mondial
CAMPIONATUL MONDIAL
Florentin Pera, concluzii după Trofeul Carpați » Ce jucătoare a lăsat în afara lotului + Cristina Neagu este incertă pentru Campionatul Mondial
Principala adversară a României de la Campionatul Mondial de handbal a suferit un eșec ȘOCANT » Selecționerul, complet descumpănit: „Nu ne putem prezenta așa”
CM de handbal
Principala adversară a României de la Campionatul Mondial de handbal a suferit un eșec ȘOCANT » Selecționerul, complet descumpănit: „Nu ne putem prezenta așa”

La EURO GSP, Pițurcă a prevăzut finala Champions League și dă de pământ cu 3 „grei” ai vremurilor noastre: „Au fost PANARAME!”

„E foarte grav ce a spus Șucu!” » A „citit” ce se întâmplă la Rapid: „Vine președinte cu Șumudică antrenor!”


Comentarii (1)
AdrianUCV1948
AdrianUCV1948  •  27 Noiembrie 2023, 23:43

Foarte corect ce a spus omul.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează