SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATUL EUROPEAN 2024

România și-a aflat adversarii din grupele Euro 2024 » Ghinion la tragerea la sorți: misiune imposibilă pentru „tricolorii” lui Xavi Pascual

Handbaliștii tricolori se vor duela din nou cu apărarea austriacă FOTO Raed Krishan
Handbaliștii tricolori se vor duela din nou cu apărarea austriacă FOTO Raed Krishan

Articol de - Publicat miercuri, 10 mai 2023 20:51 / Actualizat miercuri, 10 mai 2023 20:53

Naționala masculină va evolua în grupa B la Campionatul European de handbal masculin din 2024 în compania Spaniei, Croației și Austriei.

România s-a calificat la un Campionat European după 28 de ani, având un parcurs chinuit. Într-o grupă cu Austria, Ucraina și Insulele Feroe, naționala masculină a obținut 2 victorii în 6 partide și a mers de pe locul doi la Euro 2024. Miercuri, la Dusseldorf, a avut loc tragerea la sorți a grupelor pentru turneul final care va avea loc în Germania între 10 și 24 ianuarie. 

Adversari extrem de puternici pentru România în grupele Euro 2024

La ediția din 2024, România a fost repartizată în Grupa B, care se va juca la Mannheim, alături de Spania, dublă campioană europeană în 2018 și 2020, de Croația, multiplă medaliată europeană și de Austria, formație care ne-a învins de două ori în grupa de calificare. 

Formația antrenată de Xavi Pascual va debuta la Euro 2024 pe 12 ianuarie în compania Austriei, urmând să joace cu Spania pe 14 ianuarie și cu Croația pe 16 ianuarie. Primele două clasate merg mai departe. 

„Din fericire, ne-am calificat la Euro, dar era penibil să nu o facem când sunt 24 de locuri. La istoria handbalului masculin românesc și banii care se investesc, este normal să fim la turneul final", a spus Robert Licu, component al echipei României la Euro 1996, care s-a clasat pe poziția a noua din 12 participante.

GRUPELE CE 2024

  • Grupa A: Franţa, Germania, Macedonia de Nord, Elveţia
  • Grupa B: Spania, Austria, Croaţia, ROMÂNIA
  • Grupa C: Islanda, Ungaria, Serbia, Muntenegru
  • Grupa D: Norvegia, Slovenia, Polonia, Feroe
  • Grupa E: Suedia, Olanda, Bosnia-Herţegovina, Georgia
  • Grupa F: Danemarca, Portugalia, Cehia, Grecia

Citește și: 

Shelly-Ann Fraser-Pryce, triplă campioană olimpică în cursele de sprint, a fost provocată de părinții din clasa fiului său: „Fată, nu poți fi serioasă!”

O campioană europeană și-a pierdut tatăl în război

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
pafnutie.gigel.becaliu
pafnutie.gigel.becaliu  •  11 Mai 2023, 11:05
Postat de ucv1948 pe 10 Mai 2023, 21:27

Important este ca ne-am calificat. Am spart gheața după 28 de ani.

Te felicit pentru comentariu. Toți fac bășcălie, dar hai sa vedem câți jucători avem în primele 10 echipe din Europa, că sa putem emite ceva pretenții!??... Ei!?.... Câți!?.... In afara de Dinamo care s-a lovit în Ch.League de handbalul de top european și de echipe uriașe, și a văzut ce înseamnă, restul diviziei băltește în același handbal rudimentar, de cumetrie, cu arbitraje in multe meciuri teleghidate, bazat pe faulturi grosolane nesancționate corespunzător (ex: CSM Constanța un exemplu singular și de neurmat!).

fibra
fibra  •  11 Mai 2023, 07:38

In care serie ar fi fost mai convenabil? Foarte clar,in niciuna.

klaudiumosoiu
klaudiumosoiu  •  11 Mai 2023, 05:34

Hohoooo. Daca scapam cu -20 de goluri, in cele trei partide, sa zicem ...merci. DAR ... la valoarea jucatorilor (nu a antrenorului, caci saracul, nu are nici o vina ..... nu poti sa faci cai de cursa lunga din martoage), taaare imi este frica ca o sa avem -50 de goluri in carca. PS Faptul ca ne aratam bucuria ca ne-am calificat dupa 28 de ani .... mi-e jena, ... te califici ca sa te faci de ras ????

Vezi toate comentariile (6)
Comentează
Close