SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL DE HANDBAL

ROMÂNIA - UNGARIA // CORESPONDENȚĂ GSP DIN JAPONIA Tomas Ryde a făcut o noapte albă pentru a citi jocul maghiarelor și a tras concluziile: „Avem un plan”

Articol de , - Publicat joi, 05 decembrie 2019 14:40

CAMPIONATUL MONDIAL DIN JAPONIA // Vineri, la ora 12:00, România dispută meciul decisiv, cu Ungaria, pentru accesul în Main Round la Campionatul Mondial de handbal feminin din Japonia.

  • GSP e singura redacție din România care a trimis o echipă de jurnaliști la Campionatul Mondial de handbal feminin din Japonia. Dan Udrea și Cristi Preda (foto) transmit de la fața locului detalii;
  • România joacă meciul decisiv pentru calificarea în grupele principale vineri, cu Ungaria, de la ora 12:00. „Tricolorele” au nevoie de victorie

România - Ungaria e finala pentru accesul în Main Round, de fapt, între primele 12 echipe din lume. În plus, echipa care va prinde faza următoare a competiţiei va rămâne în joc pentru a-şi asigura prezenţa la turneele preolimpice, de calificare la Tokyo 2020.

Miza e mare, presiunea e imensă fiindcă în joc e şi o rivalitate fantastică între cele două ţări. Chiar dacă nu e român, selecţionerul "tricolorelor", suedezul Tomas Ryde, e şi el în transă în preajma acestei bătălii.

24,5 ani emedia de vârstă a lotului Ungariei deplasat la acest Campionat Mondial; cel al României are 26 de ani

Dezvăluie că a stat o noapte întregă pentru a urmări şi a studia în detaliu modul în care s-a prezentat Ungaria la actualul Mondial. "O noapte pentru analiza Ungariei, da! Am avut nevoie de aşa ceva fiindcă e clar că Ungaria are calitate mare din moment ce a avut 23 de aruncări de pe extremă împotriva Muntenegrului. Trebuia să văd şi să analizez atent ce fac de ajung ele atât de uşor să joace din extreme", a spus Ryde.

Şi care sunt concluziile suedezului? "E o echipă diferită de Muntenegru. Ungaria joacă rapid, Muntenegru evoluează dur, are atacuri grele, în vreme ce Ungaria le dezvoltă pe viteză, maghiarele au o succesiune a paselor extrem de fluidă. Apoi, le au pe Kovacsics şi Kovacs, plus Hafra, aici iarăşi trebuie să avem soluţii, nu mai spun de extreme, unde trebuie să blocăm şi să avem atenţie maximă!", a adăugat Ryde. 

"Nu vreau ca Ungaria să ajungă să aibă cu noi 23 de aruncări din extremă şi să dea 16 goluri, aşa cum a făcut împotriva Muntenegrului! Avem un plan să-i blocăm aceste acţiuni"
Tomas Ryde, antrenor România

Anticipează că Ungaria o va lua "în primire" pe Neagu

Ryde s-a referit şi un aspect care, foarte probabil, va apărea des în meciul decisiv cu Ungaria: Cristina Neagu să fie luată în marcaj om la om. "Trebuie să jucăm altceva în momentul în care adversarul va decide să o ia în marcaj om la om pe Neagu. Aici, Muntenegru ne-a pus în dificultate atunci când antrenorul lor a decis să se apere aşa. În plus, noi avem anumite lucruri pregătite chiar şi pentru schimbările pe care Cristina trebuie să le facă, ofensiv-defensiv şi aici, la fel, trebuie să remediem anumite aspecte", a declarat tehnicianul suedez. 

Tomas Ryde s-a jucat tenis în timpul antrenamentului de astăzi de la Kumamoto

50 de meciuriinternaţionale e media per jucătoare pentru lotul Ungariei, în vreme ce în al nostru media e de 40 de partide bifate sub tricolor

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (9)
749913671784643
Razvan Marcel  •  06 Decembrie 2019, 10:54

El nu doarme noaptea, dar adoarme la meci.

fairplayromania
fairplayromania  •  06 Decembrie 2019, 01:28

GSP, nu mai fiţi răi, este antrenorul României !!!! Veniţi cu idei, nu cu jigniri vă rugăm. Haideţi sa fim uniţi iar la sfîrsitul campionatului sa tragem concluziile!!!! Hai România !

robby73
robby73  •  05 Decembrie 2019, 21:32
Postat de maccsero pe 05 Decembrie 2019, 18:16

Sper că viitorul antrenor e tot străin. Se vede de la o poștă că numai profesioniștii de afară pot ridica echipele românești: naționala de rugby, cele de baschet, volei, handbal - toate sunt în mare creștere datorită tehnicienilor străini. Și Daum a făcut minuni la fotbal, păcat că după Contra a venit acum Rădoi. Nu se putea găsi un suedez?

Exact! Ne trebuie un român! Așa ca în 2015 când am luat bronz la campionatul mondial. Sau unu ca Contra care să ne califice la campionate europene și mondiale. Așa e, avem antrenori de calitate, care au dovedit în țară și mai ales peste hotare cât de buni sunt , dar săraci sunt discriminați în propria țară.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează