SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA FLORILOR

SCM Râmnicu Vâlcea e cu gândul la cupele europene

Asma Elghaoui. a fost una dintre cele mai importante piese ale echipei vâlcene în sezonul trecut FOTO Imago Images
Asma Elghaoui. a fost una dintre cele mai importante piese ale echipei vâlcene în sezonul trecut FOTO Imago Images

Articol de - Publicat luni, 07 august 2023 16:19 / Actualizat luni, 07 august 2023 16:34

SCM Râmnicu Vâlcea s-a întărit considerabil pentru sezonul viitor și speră că va reveni în cupele continentale.

După ce, sezonul trecut, SCM Râmnicu Vâlcea s-a clasat doar pe locul 6 și a ratat calificarea în cupele europene, conducerea echipei a reușit câteva transferuri care pot readuce formația olteană din nou în prim-plan.

SCM Râmnicu Vâlcea a remaniat lotul și s-a despărțit de: Daria Bucur, Yevhenia Levchenko, Tania Asanin, Asuka Fujita, Elin Hansson, Bobana Klikovac, Isabel Roch, Corina Lupei și Jovanka Kovacevic.

În locul lor au fost aduse câteva jucătoare de valoare care au confirmat pe plan european, cum sunt germancele Julia Maidhof în inter dreapta, de la Bietigheim, și Mia Zschocke, de la Storhamar, în centru, pivotul sloven de la Krim, Natasa Ljepoja, dar și suedeza de mână dreaptă Nathalie Hagman, venită de la Nantes. Alături de acestea, în extrema stângă a fost transferată norvegianca Anniken Wollik, care a jucat la Ravens.

Din campionatul intern, Vâlcea le-a adus pe Alicia Gogîrlă, pe Rebeca Necula și pe Raluca Kelemen. SCM Râmnicu Vâlcea s-a reunit de 3 săptămâni și, după un cantonament la Cheile Grădiștei, în weekendul trecut echipa pregătită de norvegianul Bent Dahl a câștigat turneul organizat în sala Traian. Vâlcencele au învins-o pe SCM Craiova cu 34-27 și, în finală, pe Praktiker Vac, din Ungaria, scor 31-26. 

Sunt foarte bucuros, în special datorită faptului că fetele au jucat ca o echipă, au arătat unitate, ceea ce nu s-a mai întâmplat de o perioadă. Dacă vom dori să realizăm ceva în acest sezon, va trebui să fim împreună. Acesta este aspectul pozitiv din aceste două partide", a spus, pentru pagina de Facebook a clubului, antrenorul Bent Dahl.

Bent Dahl: „Trebuie să creștem cu 10-20% în apărare!"

Antrenorul norvegian își dorește ca Vâlcea să joace în viteză și să existe o mai bună comunicare între jucătoare. El spune că până la debutul campionatului, jucătoarele au timp să se cunoască mai bine și formația va fi mai bună. 

Apărarea arată bine după primele două jocuri, dar când începe Liga Florilor va trebui să fim pregătitți. Trebuie să creștem efortul în apărare cu 10-20%. În schimb, trebuie să ne îmbunătățim comunicarea, atât în apărare, cât și în atac, fiindcă trebuie să fim mai buni. Avem nevoie de mai multe ore de pregătire", crede antrenorul Vâlcei, Bent Dahl.

Venită de la Bietigheim, cu care a jucat două sezoane în Liga Campionilor și a marcat 115 goluri, Julia Maidhof are 25 de ani și este mulțumită de ce a găsit la Râmnicu Vâlcea. Ea speră că echipa va juca din ce în ce mai bine. „Ne-am antrenat din greu, ne bucurăm pentru primele meciuri câștigate pe teren propriu. Am avut momente bune, este un început OK", a spus Julia Maidhof.

Față de sezonul trecut, din echipă lipsesc două jucătoare extrem de importante, care sunt în refacere după accidentări: suedeza Daniela de Jong și pivotul maghiar Asma Elghaoui. 

Pentru noul sezon care începe în 30 august, SCM Râmnicu Vâlcea se bazează pe un buget de aproximativ 2 milioane de euro și are ca obiectiv clasarea pe un loc de cupă europeană. 

Un prim „7" posibil pentru SCM Râmnicu Vâlcea

  •  Hosu, Wallik, Glibko/Zschocke, De Jong, Maidhof, Hagman, Elghaoui/Ljepoja

Citește și: 

CSM București și Rapid rămân în Polivalentă pentru meciurile din Liga Campionilor
LIGA CAMPIONILOR
CSM București și Rapid rămân în Polivalentă pentru meciurile din Liga Campionilor
Supertransfer în handbalul românesc! Dinamo aduce de la Barcelona un triplu câștigător de Liga Campionilor
CS DINAMO
Supertransfer în handbalul românesc! Dinamo aduce de la Barcelona un triplu câștigător de Liga Campionilor

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează