SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL

S-au stabilit semifinalele Cupei României, la masculin! Steaua a furnizat surpriza, Dinamo s-a calificat lejer

Steliștii Roșu, Vartic și Krsto Milosevici sărbătoresc calificarea în semifinale FOTO sportpictures.eu
Steliștii Roșu, Vartic și Krsto Milosevici sărbătoresc calificarea în semifinale FOTO sportpictures.eu

Articol de - Publicat joi, 27 mai 2021 20:59 / Actualizat joi, 27 mai 2021 20:59

CSM Bacău și Steaua porneau din postura de outsidere, dar s-au calificat în Final Four-ul Cupei României la handal masculin. Dinamo și Dobrogea Sud Constanța nu au avut emoții.

  • Semifinalele Cupei României, stabilite în urma tragerii la sorți: Dinamo - CSM Bacău și Steaua - HC Dobrogea Sud Constanța

Steaua București - Potaissa Turda a fost cel mai spectaculos meci al sferturilor de finală în Cupa României. Vicecampioana din Turda pornea din postura de mare favorită, dar steliștii le făcuseră zile fripte ardelenilor și în campionat. 

S-a jucat totul pe cartea atacului, într-un ritm sufocant. Au fost 40 de goluri în prima repriză și 70 la final, cele două apărări neavând prea multe bile albe. Nici portarii nu au fost la înălțime, dar stelistul Bucătaru a avut mai multe intervenții decât Irimuș și Șelaru la un loc. 

Au fost dese răsturnări de scor, Steaua a condus cu 4 goluri, apoi Turda a avut două lungimi avans. Pe final, echipa antrenată de Marius Stavrositu a jucat mai exact și a profitat de siguranța a trei jucători care nu au ratat nimic: Mihalcea 12 goluri, Grbovici 9 și Alin Roșu 6. Pivotul muntenegrean a primit placheta pentru jucătorul meciului, iar Steaua se califică în semifinale.

CSM Bacău, victorie la scor cu Baia Mare

CSM Bacău, echipa pregătită de Sandu Iacob, era și ea cotată cu șansa a doua la calificarea în fața lui Minaur Baia mare. Numai că moldovenii au arătat în multe jocuri că sunt capabili de un handbal de calitate. Au condus jocul de la un capăt la altul și s-au impus clar în fața unei echipe care a renunțat la luptă, scor 32-24. Gabi Bujor (9 goluri), extrema naționala României, dar și portarul Dănuț Rusu au fost oamenii providențiali ai moldovenilor.

Dinamo și Dobrogea Sud, la pas spre Final 4

În rest, Dobrogea Sud Constanța și Dinamo și-au respectat statutul. Au câștigat partidele din "sferturi" și vor să câștige un nou trofeu, duminică. Dinamo are 5 Cupe ale României, în palmares, în timp ce HC Dobrogea Sud a câștigat unul singur în scurta sa istorie, în 2018. Steaua deține recordul cu 9 victorii, iar CSM Bacău a pierdut două finale în trecut, fără să poată câștiga Cupa României.

Rezultate „sferturi"

Dobrogea Sud Constanța-Poli Timișoara 29-24 
Minaur Baia Mare-CSM Bacău 24-32 
Potaissa Turda-Steaua București 34-36 
CSM București-Dinamo București 32-34

Citește și alte știri din handbal:

Povestea româncei care a câștigat titlul în Italia » E singura femeie antrenor din prima ligă de handbal

Scandal la meciul de Cupa României Dinamo - CSM Focșani 29-24

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (1)
creeperno999
creeperno999  •  27 Mai 2021, 22:30

Bravo dulai!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează