SPORTURI  »  HANDBAL  »  STEAUA - DINAMO 27-26

STEAUA - DINAMO 27-26 // În ultima secundă! Steaua a obținut o victorie dramatică în fața lui Dinamo, care era neînvinsă până azi în campionatul

Articol de , - Publicat miercuri, 16 octombrie 2019 20:35

Steaua a câștigat derby-ul de la handbal masculin cu Dinamo, scor 27-26, cu un gol venit în ultima secundă.

Ștefan Birtalan, Vasile Stângă și Nicolae Munteanu așteaptă ultima fază a derby-ului în picioare. Tabela arată 26-26 și mai sunt câteva secunde, cu Steaua în atac. La timeout-ul cerut chiar un pic înainte, antrenorul roș-albaștrilor, Sandu Iacob, a explicat o schemă. Omologul său alb-roșu a făcut același lucru. 

Cert e că în fierbințeala acelei faze finale, Milosevici a țintit spre poarta apărată de Missaoui, iar mingea a vâjâit prin dreapta portarului, pecetluind o victorie mai puțin sperată poate în fața liderului neînvins până azi. Stângă sare și strânge pumnul, râzând, Birtalan și Munteanu bat palma. A bătut echipa lor, a amintirilor proprii și ale handbalului românesc, în fața rivalei istorice. 

A fost o partidă competitivă, la capătul căreia dinamoviștii au plecat dezamăgiți și nemulțumiți. De rezultat, de arbitraj. Luaseră un avantaj important undeva, la mijlocul primei reprize, 5 goluri, cel mai mare avans din confruntare: 11-6 în minutul 17. Linia de 9 metri găsise aruncările din tun prin Kuduz și Bannour, lucrurile mergeau conform unui scenariu logic. Au venit însă 4 reușite consecutive ale lui Milosevici, care au dus la 12-12, iar finalul de repriză a aparținut Stelei. 

Gazdele au condus aproape pe tot parcursul reprizei secunde, una în care au apărut și tensiuni. Eliminări, decizii la care au privit strâmb și unii, și ceilalți. Bannour a ieșit în evidență, a fost când alb, marcând gol după gol, când negru, ratând o aruncare de la 7 metri care ar fi trimis Dinamo la două goluri avans. Stănescu a apărat însă, iar ultimele faze au curs într-un echilibru încrâncenat. Până la torpila lui Milosevici. Pentru Steaua e a cincea victorie din campionat, adversarii gustă în premieră amarul înfrângerii.

STEAUA 27 (15) 
Milosevici 7, Grbovici 6, Florea 5, Humet 5, Gama 1, Da Silva 1, Mihalcea 1, Burlacu 1. Antrenor: Sandu Iacob 

DINAMO 26 (14) 
Bannour 11, Kuduz 5, Gavriloaia 3, Asoltanei 2, Shebib 2, Alouini 1, Savenco 1, Vrankovici 1. Antrenor: Constantin Ștefan 

+37 FOTO

„Prima victorie în postura asta!” 

Sandu Iacob a prins în carieră meciuri împotriva rivalei Dinamo doar în postura de jucător. Acum a fost primul pe banca Stelei în postura de antrenor. „Trăirile sunt altfel. E o bucurie imensă când bați marea rivală în ultima secundă. Sunt foarte mândru de băieți, am luptat până la capăt", a declarat Iacob. 

Tehnicianul Stelei crede că echipa sa a fost mai motivată. „Știam că întâlnim o echipă foarte bună, care face cinste handbalului românesc în Liga Campionilor. Dar energia lor emoțională nu a mai fost la fel în acest meci”, a subliniat Iacob. Nici nu a apucat să vadă ultima fază. „O să le spun băieților acum că au trei zile libere, e recompensa pentru această victorie superbă”, a încheiat Sandu Iacob. 

Eroul Stelei, Krsto Milosevici 

Interul stânga al Stelei, Krsto Milosevici, a fost eroul meciului de azi. Și nu pentru că a înscris golul victoriei, în ultima secundă, ci și pentru evoluția de până atunci. Sârbul de 31 de ani a punctat azi de 8 ori, ratând o singură minge trimisă spre poarta dinamovistă. 

„A ieșit exact schema pe care am discutat-o la time-out. Asta era una dintre variantele pe care ni le-a spus antrenorul. Sunt foarte bucuros pentru că am învins”, a declarat Krsto. 

Interul de 1,96 metri a păcălit toată apărarea rivalilor și a plasat mingea în dreapta lui Missaoui. „Dinamo era neînvinsă, dar noi am crezut în victorie și în șansa noastră. Dacă nu credeam, cum zicea toată lumea, că nu are adversară în România, nu ne mai prezentam și pierdeam jocul cu 10-0. Acum însă trebuie să demonstrăm și să luptăm la fel în fiecare joc”, a încheiat Krsto Milosevici.

Depășiți de miza jocului 

Partida-derby dintre Steaua și Dinamo a fost arbitrată de cuplul Theodor Șerbu și Adrian Vasilescu. Numai că prestația celor doi a lăsat de dorit. Mai ales în partea a doua, cei doi au greșit flagrant la câteva faze, nemulțumind ambele tabere. Oficialii lui Dinamo, dar și cei ai Stelei le-au imputat de fiecare dată, mai multe infracțiuni, dar până la final, cei doi nu au făcut altceva decât să arbitreze și mai timorat și cu frică derbyul.

„Cred că presiunea derbyului a făcut ca arbitrii să scape meciul din mână. E dureros să pierzi în ultima secundă și mai ales când asta se întâmplă în fața marii rivale. Dar cred că s-a acumulat și oboseală în ultimul timp. Nu am mai fost la fel de exacți ca în meciurile de până acum, am făcut foarte multe greșeli și asta ne-a costat”
Constantin Ștefan, antrenor Dinamo 

„Nu e ușor să pierzi primul meci în campionat, resimțim înfrângerea, dar nu avem timp să ne plângem. Eu, unul, abia aștept meciul retur, de la noi de acasă, pentru a ne lua revanșa. Steaua a fost mai bună, a meritat victoria și merită felicitări”
Răzvan Gavriloaia, extremă Dinamo 

Clasament Liga Națională 

1. Dinamo 21p (8 jocuri) 
2. Minaur 19 (7 jocuri) 
3. Potaissa Turda 16 (7) 
4. Steaua 16 (8)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (9)
4000deoi
4000deoi  •  17 Octombrie 2019, 10:42
Postat de 4000deoi pe 17 Octombrie 2019, 10:38

Steaua nu poate castiga cu Dinamo decat CU ARBITRII! Este evident ca frh e stelista in totalitate si are o ură viscerală pentru Dinamo! Numai ca Dinamo are o echipa acum care poate sa râdă cu lacrimi de steaua oricand!

Nu este primul meci in care Dinamo a fost furata grosolan de steaua! Asta dovedește cat de ticaloasa este federatia de handbal. Speram ca Dinamo sa-si vada de drumul european, acolo unde FRH si steaua se uita la Dinamo ca broasca la bordura!

4000deoi
4000deoi  •  17 Octombrie 2019, 10:38

Steaua nu poate castiga cu Dinamo decat CU ARBITRII! Este evident ca frh e stelista in totalitate si are o ură viscerală pentru Dinamo! Numai ca Dinamo are o echipa acum care poate sa râdă cu lacrimi de steaua oricand!

rivaldinho
rivaldinho  •  17 Octombrie 2019, 00:24
Postat de hermannstaedler pe 16 Octombrie 2019, 22:42

da, ma, daca nu castiga rinamu e arbitrii

Ce aberatii, Dinamo a cucerit ultimele 4 titluri si Steaua nu a mai castigat titlu din 2008.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează