SPORTURI  »  HANDBAL  »  DINAMO

Se despart în vară » Internaționalul Vali Ghionea va pleca de la Dinamo, iar campioana României i-a găsit deja înlocuitor

Venit în 2020 la Dinamo de la Sporting Lisabona, Vali Ghionea va pleca la sfârșitul sezonului din șoseaua Ștefan cel Mare. 
Foto: Imago
Venit în 2020 la Dinamo de la Sporting Lisabona, Vali Ghionea va pleca la sfârșitul sezonului din șoseaua Ștefan cel Mare. Foto: Imago

Articol de - Publicat vineri, 20 ianuarie 2023 07:15 / Actualizat vineri, 20 ianuarie 2023 07:22

Venit în 2020 la Dinamo de la Sporting Lisabona, Vali Ghionea va pleca la sfârșitul sezonului din șoseaua Ștefan cel Mare. Extremei dreapta i se termină contractul, iar alb-roșiii nu i-au propus prelungirea. În vârstă de 38 de ani, momentan Ghionea nu are nicio ofertă de la vreo echipă din România și s-ar putea ca din vară să activeze tot în handbal, dar în sectorul tehnic-administrativ. 

De-a lungul carierei, Ghionea, născut la Craiova, a jucat la Minaur Baia Mare, Dinamo – prima etapă, între 2005 și 2007, Pick Szeged, UCM Reșița, HCM Constanța, Wisla Plock, unde a petrecut cel mai mult timp, 6 sezoane, apoi Sporting. În sezonul actual al Ligii Campionilor, Vali a prins rar echipa, pentru care a marcat 9 goluri. Antrenorul Xavier Pascual a mizat cel mai mult pe ucraineanul Andrii Akimenko, 28 de ani, executant constant al aruncărilor de la 7 metri, dar nu numai, și autor a 54 de goluri în Champions League deocamdată. 

Unul dintre arbitrii români suspectați că ar fi aranjat un meci internațional pentru pariuri ilegale explică: „Am greșit în meci, dar marea mea greșeală e că am acceptat să arbitrez cu colegul meu”
MECIURI TRUCATE
Unul dintre arbitrii români suspectați că ar fi aranjat un meci internațional pentru pariuri ilegale explică: „Am greșit în meci, dar marea mea greșeală e că am acceptat să arbitrez cu colegul meu”

Sânge tânăr ]n locul lui Vali Ghionea

În locul lui Ghionea, Dinamo îl va aduce din vară pe Tudor Buguleț, cel care acoperă același post la Minaur Baia Mare. Buguleț are 21 de ani, 1,91 m înălțime, a învățat handbalul la Vaslui și s-a perfecționat la Centrul de Excelență de la Sighișoara. Din 2020 a jucat pentru Minaur, iar în vară îi expiră contractul cu formația maramureșeană. 

Un alt jucător care evoluează la CSM Vaslui, internaționalul Gabriel Cumpănici, este în tratative avansate cu Dinamo. Dinamoviștii l-au dorit pe Cumpănici încă din sezonul trecut, dar nu s-au înțeles la suma de transfer cu vasluienii. Din vară însă, jucătorul este liber de contract. Dinamo l-a transferat și pe portarul sârb Vladimir Ciupara, care va veni de la Veszprem din 2024. 

Citește și:

3 transferuri dintr-un foc! O altă echipă se întărește pentru duelurile cu CSM București și Rapid

Rapid, fără replică în deplasarea cu Esbjerg » Calculele pentru „sferturi” s-au complicat teribil

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează