SPORTURI  »  HANDBAL  »  ATAC

Fostul mare jucător îl „distruge” pe Xavi Pascual: „A fost ciuca bătăilor”

Xavi Pascual, „distrus” de Vasile Stângă
Xavi Pascual, „distrus” de Vasile Stângă

Articol de - Publicat joi, 01 februarie 2024 14:33 / Actualizat joi, 01 februarie 2024 15:02

Xavi Pascual (55 de ani) nu mai este selecționerul naționalei României de handbal masculin. Spaniolul a demisionat după Campionatul European din Germania, acolo unde naționala României a terminat pe locul 22 din 24 de echipe. Antrenorul lui Dinamo nu a scăpat de criticile oamenilor din handbalul românesc după această decizie.

Golgheterul all-time al primei reprezentative, Vasile Stângă, a lansat un nou atac la adresa lui Pascual. Fostul mare jucător n-a înțeles nimic din conferința de presă în care George Buricea a fost numit selecționer. Stângă l-a criticat dur pe Pascual și a menționat faptul că nu i-ar fi acceptat demisia selecționerului, dacă era președintele Federației Române de Handbal.

Fiica lui Gigi Becali a ajuns în instanță: „Nu vrea să plătească, a fost furată. Au înșelat-o unii!”
INSTANȚĂ
Fiica lui Gigi Becali a ajuns în instanță: „Nu vrea să plătească, a fost furată. Au înșelat-o unii!”

Vasile Stângă: „Atâtea laude pentru un antrenor care ne-a dus pe locul 22 în Europa”

Suntem cam primii din lume care facem o conferință de presă să anunțăm un antrenor care nu a semnat contractul. Este ceva… n-am văzut până acum. Nu știu de ce a făcut conferința de presă, să se vadă la televizor sau să se audă. Sau să-i plângem de milă lui Xavi Pascual că e obosit și ne-a părăsit. N-am înțeles rolul aceste conferințe, deloc!

Mie imi pare rău de George Buricea că s-a băgat la o luptă așa din prima. L-a băgat în război, direct. Eu dacă eram în locul lui Din nu-i acceptam demisia lui Xavi Pascual.

Știți ce mă supără pe mine, la fel, când țineți minte că Xavi Pascual nu ne-a calificat la un campionat și și-a dat demisia, în momentul în care a plecat domnul Dedu i-a mulțumit, că a venit cu un suflu nou, extraordinar, ne-a făcut. Și a plecat! Acum și-a dat iar demisia după ce a fost ciuca bătăilor la europene, iar domnul Din îi mulțumește. Atâtea laude pentru totuși un antrenor care ne-a dus pe locul 22 în Europa”, a precizat Vasile Stângă, pentru Sport Total FM.

Buricea își va începe mandatul cu o „dublă” de foc. Pe 8 și 12 mai, România va înfrunta Cehia în barajul pentru Campionatul Mondial din 2025. „Tricolorii” ar putea reveni la turneul final după o pauză de 14 ani.

Vasile Stângă, legendă a handbalului românesc

Vasile Stângă este unul dintre cei mai mari handbaliști ai României, legendă a Stelei și a primei reprezentative. Are în palmares două medalii de bronz la Jocurile Olimpice, în 1980 și 1984.

Fostul mare jucător îl „distruge” pe Xavi Pascual: „A fost ciuca bătăilor”
Vasile Stângă

Stângă este cel mai bun marcator din istoria naționalei, cu 1.414 goluri.

În 1982, interul stânga era desemnat cel mai bun handbalist al lumii. Devenea și golgheterul Campionatului Mondial din acel an.

A cucerit cu Steaua 10 titluri de campion în România și a jucat o finală de Liga Campionilor.

VIDEO. Confuzie totală la conferința în care Constantin Din a anunțat despărțirea de Xavier Pascual

Citește și alte articole:

„Am nimerit într-o cloacă” » Leonard Doroftei a oferit detalii uluitoare: „A doua zi eram pe afișe electorale”

Ștefan Bărboianu știe de ce suferă atât de mult Dinamo » „Când te suna Badea sau Borcea, îți tremura mâna pe telefon! Îți era frică și să respiri!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
Todor
Todor  •  03 Februarie 2024, 20:18

După cum e beștelit Vasile Stîngă nu mă mir că handbaliști din generația lui „nici măcar nu mai trec pe la sală” (citat din căpitanul unei echipe de handbal, anii 1980, echipă cu obiectiv rămânerea în Div A, dar care făcea tribunele pline ochi cînd venea Steaua, Dinamo sau Minaur). N-am cum dovedi, dar e limpede ca lumina zilei că a fost plănuită stricarea handbalului masculin. Dac-aș fi FRH n-aș băga în seamă handbalul feminin. E rușine să te lauzi chiar cu rezultate la echipa feminină de sport bărbătesc.

securinamo89
securinamo89  •  01 Februarie 2024, 19:56
Postat de danut.petnaise pe 01 Februarie 2024, 18:56

Dar înainte de venirea lui pe ce loc eram nea Vasile? Uiți că el ne-a calificat după atâta timp.

Cu 24 de echipe si eu calificam nationala.A plecat ca un las dupa ce a vazut ca ca a cazut cu Cehia.Lui Pascualito ii plac doar echipele gata facute la varsta lui nu mai are rabdare sa ii invete pe romani handbal.

danut.petnaise
danut.petnaise  •  01 Februarie 2024, 18:56

Dar înainte de venirea lui pe ce loc eram nea Vasile? Uiți că el ne-a calificat după atâta timp.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează