SPORTURI  »  HANDBAL  »  DEMISIE

Xavi Pascual și-a dat demisia de la naționala României » Prima reacție a selecționerului

Articol de - Publicat sambata, 27 ianuarie 2024 08:17 / Actualizat sambata, 27 ianuarie 2024 08:24

Xavi Pascual (55 de ani) și-a dat demisia de la echipa națională a României, care a terminat pe locul 22 la Campionatul European din Germania de anul acesta.

Președintele Constantin Din are pe masă demisia selecționerului spaniol, conform Fanatik. Pascual este în prezent și antrenorul lui Dinamo, formație care domină handbalul masculin din România.

Handbalul, sportul pe care l-am uitat
eeditorial cristi geambașu
Handbalul, sportul pe care l-am uitat

Prima reacție a lui Xavi Pascual, după ce și-a dat demisia de la naționala României

Am o întâlnire cu președintele săptămâna viitoare. Momentan nu mai este nimic de declarat”, a precizat Xavi, pentru sursa citată.

Selecționerul iberic se află de doi ani pe banca naționalei României, fiind la al doilea mandat

A calificat „naționala” după 28 de ani la un Campionat European, dar România a fost eliminată încă din faza grupelor, fără să obțină vreun punct.

Pascual a mai fost selecționerul României în perioada 2016-2018, înainte de a reveni în 2022.

România, pe locul 22 la Campionatul European de handbal masculin

A treia participare a României la un Campionat European, prima după 28 de ani, s-a încheiat cu înfrângeri pe linie. „Tricolorii” au încheiat turneul pe antepenultima poziție, locul 22 din 24 de naționale. Doar Bosnia și Grecia au stat mai prost.

Spaniolul este de părere că turneul acesta poate reprezenta un punct de plecare pentru jucători, iar tinerii din echipă au nevoie de astfel de meciuri pentru a-și îmbunătăți calitățile.

A fost important pentru noi ca după 28 de ani să ne întoarcem la un astfel de turneu. Cred că a fost o experiență bună pentru jucătorii noștri. E prima dată pentru ei când joacă împotriva a 13.000 de spectatori și nu e ușor, dar cred că am demonstrat că avem jucători tineri care pot evolua, e un punct de plecare și se poate forma o echipă națională pentru viitor.

E fantastic să jucăm meciuri împotriva Spaniei sau a Croației, iar noi avem jucători de 19-20 de ani, cred că a fost o șansă bună pentru ei. Aceasta este realitatea, toată lumea se gândește că se poate câștiga împotriva Austriei, dar noi nu vedem că Austria are jucători mai buni decât ai noștri, joacă în Bundesliga sau Champions League, iar asta e o problemă.

Jucătorii noștri nu evoluează în astfel de competiții, dar eu sunt fericit cu ce am realizat, cred că se poate face mai mult. Câte meciuri la acest nivel au jucat Stanciuc, Călin Dedu sau Drăgan? Cred că avem nevoie de un plan pentru ca toată lumea să-și îmbunătățească nivelul”, a declarat Xavi Pascual, la sosirea în țară.

VIDEO. Xavi Pascual, selecționerul României, declarații la sosirea de la Campionatul European de handbal

Citește și alte știri:

Drăgușin, martor la eliminarea lui Tottenham din Cupa Angliei » Manchester City s-a impus printr-un gol contestat

Scandal cât casa, după golul care a dus Franța în finala CE de handbal masculin: „E neregulamentar! Ar fi trebuit să revadă faza” + Plângere oficială, urmează decizia EHF

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (12)
danut.petnaise
danut.petnaise  •  28 Ianuarie 2024, 18:57

Nu trebuie lăsat să plece Pascual. Trebuie să ținem cont de faptul că ne-au bătut Croația, Spania și Austria, care a fost la un milimetru de semifinale.

demolarii
demolarii  •  27 Ianuarie 2024, 15:15

Eu vad asa problema. Avem 2 tipuri de sport. 1 . Comercial/profesionist. Care se vinde ca și spectacol . Cum ar fi SupaLiga Lpf. În acest tip de competiție regula e întrecerea și performanta sportiva trebuie sa se supună regulilor de piață, cu faliment sau profit. Competițiile ar fi organizate pe baza modelului Nba. O Liga, fără retrogradare, evaluarea anuala privind performanta de atragerea a publicului. 2. Sportul educativ, susținut de stat financiar prin competiții legate de unitățile de învățământ. Finanțele pot fi și private. Dar scopul e educarea. Argument. Xavi Pascual e un antrenor performant. El nu e evaluat prin patriotismul sau fata de România. Ca atare, la Dinamo el vrea performanta sportiva imediata, pe care o poate obține doar cu un anumit tip de jucători. El nu are ca scop sa crească jucători romani. Acesta ar trebuii sa fie scopul FHR, sa crească jucători romani capabili sa poată juca la un Dinamo antrenat de Xavi Pascual. Sau la Barcelona,Mandenburg ori Kiel. La fel ca în alte domenii, acest deziderat se obține prin eliminarea orgoliilor, și acceptarea unor rezultate deloc sclipitoare.....Dar în era can-canului de presa și a imaginii cu orice preț e greu de crezut ca cineva mai poate dezvolta ceva în pace....

gigimarga2
gigimarga2  •  27 Ianuarie 2024, 11:04

FRH, foarte inteligenți. L au angajat pe Lewis Hamilton sa piloteze un Trabant.Si ce sa vezi aveau asteptări sa se si bata cu bolizii de Formula 1. Astia cred ca noi suntem atât de proști incât sa-i credem proști si nu hoți . INTREBARE : Cât *** iși trage cel care a decis angajarea lui Pasqual cu 40 de mii de euro lunar . Raspunsul e la domnul Din ( care prin acesta miscare a vrut sa dea senzatia ca vrea sa facă ceva pentru handbalul masculin ) . Măi nea Din , tu vinzi zarzavat la gradinari ?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează