SPORTURI  »  HANDBAL  »  INTERVIU

EXCLUSIV Xavi Pascual pentru GSP.RO: „Deciziile privind viața mea profesională depind doar de mine”

Xavi Pascual în timpul unei partide de la Campionatul European FOTO Imago Images
Xavi Pascual în timpul unei partide de la Campionatul European FOTO Imago Images

Articol de - Publicat sambata, 27 ianuarie 2024 13:18 / Actualizat sambata, 27 ianuarie 2024 13:57

Xavi Pascual, antrenorul naționalei masculine a României, a vorbit pentru GSP.ro despre presupusa sa demisie și despre ce s-a întâmplat după Campionatul European, acolo unde ”tricolorii” au ocupat poziția a 22-a.

Xavi Pascual susține că nu și-a dat demisia din postul de selecționer al echipei naționale, așa cum a scris Fanatik, dar că a avut discuții cu președintele Constantin Din și va mai avea o rundă săptămâna viitoare pentru a stabili ce se va întâmpla în viitor cu naționala masculină a României.

- Xavi,  a apărut o știre conform căreia ți-ai dat demisia din postul de selecționer al României. Este adevărat?
- Nu, haideți să vă spun, am avut o întâlnire cu președintele săptămâna aceasta și am stabilit că vom sta de vorbă săptămâna viitoare. S-au luat în calcul diferite opțiuni, dar în niciun caz nu avem o decizie luată. Ceea ce se întâmplă aici, în România, este că toată lumea anticipează știrile, dacă sunt adevărate spun că au avut dreptate, dacă nu … nu se întâmplă nimic. 

Mi s-a mai întâmplat atunci când se spunea că am semnat cu PSG, aproape că eram prezentat acolo, dar eu am rămas la Dinamo

Deciziile privind viața mea profesională depind doar de mine și nu depind de ce apare în presă, nu mă interesează ce s-a scris cu privire la acest aspect! Este o conversație avută cu președintele, doar noi doi, nimeni nu știe ce s-a vorbit în acea discuție pentru că doar noi doi am fost prezenți, față în față.

Xavi Pascual i-a prezentat un raport președintelui Din

- Ai prezentat vreun raport sau analiză după Campionatul European?
- De fiecare dată prezint un raport, dar nu un raport de analiză al Campionatului European, ci un raport de activitate cu o serie de concluzii, cu lucruri care cred eu că trebuie făcute sau cu ceea ce gândesc. Asta nu înseamnă că lucrurile care apar în acel raport se și pun în practică. 

Eu am prezentat rapoarte cu unele lucruri pe care eu le-am evaluat într-un fel și nu s-au luat măsuri pentru că nu trebuie să fie neapărat o decizie a mea. Eu mereu sunt sincer în ceea ce scriu și în ceea ce spun și în acest moment ne aflăm într-un punct în care trebuie să ne așezăm să discutăm cu președintele și să vedem ce soluții găsim, nimic mai mult.

Scandal cât casa, după golul care a dus Franța în finala CE de handbal masculin: „E neregulamentar! Ar fi trebuit să revadă faza” + Plângere oficială, urmează decizia EHF
Franța - Suedia
Scandal cât casa, după golul care a dus Franța în finala CE de handbal masculin: „E neregulamentar! Ar fi trebuit să revadă faza” + Plângere oficială, urmează decizia EHF

- A mai văzut cineva acest raport?
- Raportul l-am prezentat către președintele federației și către Alin Șania, cum o fac de fiecare dată. Ceea ce au făcut ei cu acest raport eu nu știu, cui l-au dat sau cui nu, eu nu mai știu. Eu știu doar ce am scris în acel raport pentru că este la mine, ce au făcut ei mai departe este o întrebare care trebuie să le fie adresată lor, nu mie.

Contractul îi expiră în august 2024

- Când îți expiră contractul cu FRH?
- Contractul îmi expiră în august 2024. Dacă eu voi continua ca antrenor al naționalei este un răspuns pe care consider că trebuie să i-l dau președintelui, dar cred că trebuie întrebat și invers, dacă federația dorește ca eu să continui? Pentru că, până la urmă, asta nu este o decizie doar a unei părți, ci a ambelor părți implicate. 

Cel mai bun lucru este să avem această întâlnire săptămâna viitoare și să vedem ce se poate face. Un lucru pe care îl observ aici, în România, este că se avansează niște lucruri. Îmi imaginez de unde pleacă, nu spun că informația a plecat de la Alin Șania, ci faptul că cineva din interior a dat cuiva din presă acest raport, cum se întâmplă mereu la această federație.

- Ai vreo condiție ca să rămâi selecționerul României și după august 2024?
- Nu sunt condiții anume pentru a fi selecționerul României sau nu, contractul expiră în august 2024 și nimic mai mult, aici nu este vorba să punem condiții ca lucrurile să se facă într-un fel sau altul. Există moduri diferite de lucru, dar nu are nimic de-a face cu asta.

- Și ultima întrebare. Duminică este finala dintre Danemarca și Franța la Campionatul European. Ai vreo favorită?
- E o finală echilibrată, dar eu vreau să câștige Franța pentru că în echipa din Hexagon am mulți jucători pe care i-am antrenat la Barcelona. În plus, pentru Nikola Karabatic e foarte important să-și încheie cariera cu un astfel de trofeu. E un meci foarte echilibrat și diferența se poate face din evoluția portarului.

Citește și: 

Danemarca a revenit senzațional și s-a calificat în finala CE de handbal masculin! Principalele două favorite luptă pentru aur
CAMPIONATUL EUROPEAN
Danemarca a revenit senzațional și s-a calificat în finala CE de handbal masculin! Principalele două favorite luptă pentru aur
Absolut IREAL! » Franța s-a calificat în finala CE de handbal masculin, ajutată de o aruncare unică, în ultima secundă: Prandi, în vinclu cu tot zidul în față
CAMPIONATUL EUROPEAN
Absolut IREAL! » Franța s-a calificat în finala CE de handbal masculin, ajutată de o aruncare unică, în ultima secundă: Prandi, în vinclu cu tot zidul în față

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
ceaiuri
ceaiuri  •  28 Ianuarie 2024, 21:32

nimic nu e intamplator,inainte comisia tehnica(la fete,la baieti nu aveau cum) chema antrenorul nationalei sa prezinte un raport legat de ultimul turneu oficial(acum se practica altfel)deci singura pb de discutat ramanea salariul ibericului pana in august(mai sunt 2 jocuri si apoi vacanta,bani nu prea sunt)daca e de acord sa scada sau rezilierea pe cale amiabila(tot pt o suma de bani)

Vezi toate comentariile (1)
Comentează