SPORTURI  »  HANDBAL  »  CE 2024

VIDEO Xavi Pascual vede și aspecte pozitive după eliminarea României de la Campionatul European: „Un punct de plecare”

Xavi Pascual Foto: Imago
Xavi Pascual Foto: Imago

Articol de , , - Publicat joi, 18 ianuarie 2024 18:05 / Actualizat joi, 18 ianuarie 2024 19:59

România a pierdut toate meciurile de la Campionatul European și a terminat pe antepenultima poziție. Jucătorii lui Xavi Pascual au avut probleme cu zborul de întoarcere și au revenit astăzi în țară.

„Tricolorii” au revenit la acest turneu final după o pauză de 28 de ani, dar nu au reușit să obțină vreun punct în fața Austriei, a Spaniei și a Croației.

Deian Sorescu, prezentat de Gaziantep! A semnat la stânga bașkanului
TRANSFER
Deian Sorescu, prezentat de Gaziantep! A semnat la stânga bașkanului

Xavi Pascual, realist după parcursul României de la Campionatul European: „Aceasta este realitatea”

Selecționerul României, Xavi Pascual, vede partea plină a paharului după experiența României din Germania. Spaniolul este de părere că turneul acesta poate reprezenta un punct de plecare pentru jucători, iar tinerii din echipă au nevoie de astfel de meciuri pentru a-și îmbunătăți calitățile.

„A fost important pentru noi ca după 28 de ani să ne întoarcem la un astfel de turneu. Cred că a fost o experiență bună pentru jucătorii noștri. E prima dată pentru ei când joacă împotriva a 13.000 de spectatori și nu e ușor, dar cred că am demonstrat că avem jucători tineri care pot evolua, e un punct de plecare și se poate forma o echipă națională pentru viitor. 

E fantastic să jucăm meciuri împotriva Spaniei sau a Croației, iar noi avem jucători de 19-20 de ani, cred că a fost o șansă bună pentru ei. Aceasta este realitatea, toată lumea se gândește că se poate câștiga împotriva Austriei, dar noi nu vedem că Austria are jucători mai buni decât ai noștri, joacă în Bundesliga sau Champions League, iar asta e o problemă. 

Jucătorii noștri nu evoluează în astfel de competiții, dar eu sunt fericit cu ce am realizat, cred că se poate face mai mult. Câte meciuri la acest nivel au jucat Stanciuc, Călin Dedu sau Drăgan? Cred că avem nevoie de un plan pentru ca toată lumea să-și îmbunătățească nivelul”, a declarat Xavi Pascual, la sosirea în țară.

România, pe locul 22 la Campionatul European de handbal masculin

A treia participare a României la un Campionat European, prima după 28 de ani, se încheie cu înfrângeri pe linie. „Tricolorii” au încheiat turneul pe antepenultima poziție, locul 22 din 24 de naționale. Doar Bosnia și Grecia stau mai prost.

Croația a strâns 5 puncte și cel mai probabil va câștiga grupa B. Dacă Spania bate diseară Austria, croații intră cu 2 puncte în grupa principală. Dacă spaniolii se încurcă, naționala croată merge cu un singur punct mai departe.

VIDEO. Probleme pentru echipa națională de handbal masculin! Au rămas blocați pe aeroportul din Frankfurt

Citește și alte știri:

Concluzia lui Ionuț Iancu, după ce România a terminat Campionatul European pe antepenultimul loc: „Echipele sunt mai valoroase, dar putem să compensăm”

Ștefan Târnovanu se imaginează deja campion cu FCSB: „De obicei, atragi acel lucru” » Pe cine vede principala rivală la titlu

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
MaxiP
MaxiP  •  22 Ianuarie 2024, 09:03

Aici cred ca suntem in eroare putin. La nivel de infrastructura chiar s-a lucrat, exista mai nou destule sali polivalente decente in tara, ba chiar s-au facut multe sali in orase mici unde se poate practica sportul. Unde e marea problema? Cam bate vantul in ele. Exista terenuri, nu prea exista sportivii, copiii, sectiile de juniori in handbalul masculin, sunt foarte putine centre de nivel cat de cat bun in tara. Exista si aceasta obsesie legata de jucatorii straini de care nu pot juca romanii, din punctul meu de vedere nu are nicio legatura, nu strainii sunt cauza lipsei jucatorilor romani de valoare, ci lipsa productiei lor. De asta apar strainii, din lipsa resurselor proprii de calitate. Si sa fim sinceri, in handbalul masculin, liga nationala este majoritara formata din jucatori romani, nu sunt deloc multi straini, problema e nivelul ligii, care desi ne pacaleste prin coeficientul bun (locul 11 in Europa cred), ea e una slaba, coeficientul fiind facut de 1-2 echipe fata de care exista o discrepanta enorma in restul ligii. Iar obsesia legata de strainii de care nu se poate face performanta, existenta la nivel popular, nationala feminina (cu o liga plina de straine) este mult mai competitiva decat cea masculina care dispune de un campionat preponderent de romani. Pentru ca baza de selectie este mult mai larga, desi pare paradoxal. Din pacate, e in declin si acolo, dar motivul mi se pare identic, scade "productia" de inalt nivel.

Ardeleanu123
Ardeleanu123  •  19 Ianuarie 2024, 10:15

Para-***,daca nu te intereseaza handbalul,atunci sfatul meu este sa nu temai uiti la meciurile de handbal din Romania si sa nu mai comentezi.Pentru cultura ta generala sportiva,handbalu a fost singurul sport colectiv care a adus 4 medalii de aur la campionatele mondiale Romaniei,dar daca pe tine nu te intereseaza,lasane te rog in pace cu comentarile tale inadecvate .referitoare la acest sport,iubit si practicat de zeci de mii de copii si adulti in Romania,Dupa conceptul tau,in Brazilia oamenii nu mai sunt interesati de fotbal,deoarece Brazilia nu a mai castigat in ultima perioada nici un campionat mondial sau nu mai este o echipa care sa faca parte din esalonul fruntas al fotbalului sud american sau mondial.Nu vreau sa insinuez nimic,doar intreb,nu cumva tu esti mai iteresata de articole sportive referitoare la Gigi Becali,smecheriile lui Dumitru Dragomir din viata lui....... de conducator de cluburi sau de aventurile lui Ana Prodan.Bineanteles,te rog nu o lua ca un afront la adresa ta,a fost doar o intrebare.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Grandy58
Grandy58  •  19 Ianuarie 2024, 09:28
Postat de dobrin pe 18 Ianuarie 2024, 19:10

Calin Dedu asta cine e? Ianis Hagi al hadbalului?

Calin are fizic , Ianis nu are !!!

Vezi toate comentariile (7)
Comentează