SPORTURI  »  HOCHEI  »  TRAGEDIE

Tragedie în Marea Britanie » Hocheistul american Adam Johnson a murit după ce lama patinei unui adversar i-a tăiat gâtul

Adam Johnson. 
Foto: Imago
Adam Johnson. Foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 30 octombrie 2023 10:35 / Actualizat luni, 30 octombrie 2023 11:03

Hocheistul american Adam Johnson a murit sâmbătă, 28 octombrie, la vârsta de 29 de ani, după ce a fost implicat într-un accident teribil pe gheață în timpul meciului dintre formația la care era legitimat, Nottingham Panthers, și Sheffield Steelers, din grupa C a Challenge Cup din Marea Britanie. 

În timpul partidei de la Sheffield, Adam Johnson, atacantul lui Nottingham Panthers, a fost faultat brutal de Matt Petgrave, fundașul canadian al gazdelor. Lama patinei lui Petgrave i-a tăiat lui Johnson gâtul, scriu cei de la ESPN

Aproape de un ȘOC istoric! Ngannou l-a trimis la podea pe Tyson Fury, dar a pierdut meciul! Decizie controversată a arbitrilor
FURY VS. NGANNOU
Aproape de un ȘOC istoric! Ngannou l-a trimis la podea pe Tyson Fury, dar a pierdut meciul! Decizie controversată a arbitrilor

Adam Johnson, hocheistul lui Nottingham Panthers, a murit la 29 de ani

Totul s-a întâmplat în repriza a doua, la scorul de 2-1 pentru Sheffield Steelers. 

Echipa medicală a lui Nottingham Panthers a intrat de îndată pe teren, pentru a-i acorda lui Adam Johnson ajutor. Între timp, ceilalți jucători au fost trimiși la vestiare, iar cei aproximativ 8.000 de spectatori aflați în sală au fost evacuați. 

Adam Johnson a fost transportat de urgență la un spital din Sheffield, dar medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața. 

Trupa din Nottingham a anunțat decesul lui Adam Johnson duminică, 29 octombrie, prin intermediul unui comunicat. 

Nottingham Panthers este devastată să vă anunțe că Adam Johnson a murit în urma accidentului produs la Sheffield sâmbătă seară. 
Am vrea să transmitem condoleanțe familiei lui Adam, partenerei lui, și tuturor prietenilor lui, în aceste momente dificile. 
Toți cei din club, începând de la jucători până la membri ai staff-ului și ai conducerii sunt devastați de moartea lui Adam. 
Gândurile noastre se îndreaptă, de asemenea, către fanii și staff-ul ambelor cluburi, în special cei care au asistat sau s-au uitat la partidă, care vor fi devastați în urma veștii primite azi (n.r. - duminică). 

-comunicat Nottingham Panthers 

Federația Britanică de Hochei a amânat toate meciurile programate duminică

De asemenea, Federația Britanică de Hochei a anunțat că toate meciurile care ar fi trebuit să se dispute duminică au fost amânate, în urma acestei vești. 

Federația Britanică de Hochei a luat decizia de a amâna toate meciurile programate duminică, 29 octombrie, în urma veștii conform căreia hocheistul Adam Johnson a decedat în urma unei ciocniri produse în partida dintre Sheffield Steelers și Nottingham Panthers. 
Gândurile noastre se îndreaptă către familia lui Adam, prietenii și colegii lui în aceste momente incredibil de triste și de dificile. Dorim ca toată lumea să respecte intimitatea familiei lui Adam. 

-comunicat Federația Britanică de Hochei

Adam Johnson jucase și în NHL 

Născut în Grand Rapids, Minnesota, Adam Johnson a început să joace hochei încă din copilărie. A evoluat pentru echipa liceului Hibbing, din statul natal, Indiana Ice, Sioux City Musketeers, Minnesota Duluth Bulldogs, Scranton Penguins, iar în sezonul 2018-2019 debuta în NHL, cel mai puternic campionat de hochei din lume, pentru Pittsburgh Penguins, unde a adunat 13 apariții. 

A mai jucat la Malmo Redhakws (Suedia), Ontario Reign, Lehigh Valley Phantoms și Augsburger Panther (Germania). La începutul acestui sezon a semnat cu Nottingham Panthers. 

Citește și: 

Jannik Sinner și Felix Auger Aliassime, campionii unei săptămâni de elită în circuitul ATP » Primul își păstrează forma, al doilea și-a regăsit-o

Max Verstappen, cursă perfectă în Mexic! A stabilit un nou record și l-a egalat pe Alain Prost » Incident violent în primul viraj + Clasamente complete

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (12)
kenpachi
kenpachi  •  30 Octombrie 2023, 15:56

Dupa ce am vazut filmarea pot spune ca a nu a fost un accident ci o lovitura intentionata ca in luptele din ring! Si agresorul, dupa ce a vazut ce a facut, pleaca linistit spre banca!

pinky
pinky  •  30 Octombrie 2023, 14:45

Ucigașul - pentru că asta e, după ce am văzut filmarea - ar trebui să stea ani mulți la închisoare.

coco_bz
coco_bz  •  30 Octombrie 2023, 13:53
Postat de cirus11 pe 30 Octombrie 2023, 12:23

Wow, e prima oara cand aud asa ceva in hochei, nici nu-mi pot imagina cum s-a intamplat. In acelasi timp nici nu vreau sa vad inregistrarea...

Nici macar nu este prima oara cand se intample, este un caz celebru din NHL, dar atunci a supravietuit datorita eficientei primului ajutor acordat.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează