SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  TENIS DE MASĂ

Bernadette Szocs și Ovidiu Ionescu au pierdut în semifinalele turneului preolimpic » Vineri mai au o șansă de a obține biletul pentru Paris

Bernadette Szocs și Ovidiu Ionescu FOTO ITTF
Bernadette Szocs și Ovidiu Ionescu FOTO ITTF

Articol de - Publicat joi, 11 aprilie 2024 20:28 / Actualizat joi, 11 aprilie 2024 20:39

Bernadette Szocs și Ovidiu Ionescu fost învinși în penultimul act al turneului preolimpic din Cehia de luxemburghezii Luka Mladenovic/ XIa Lian Ni cu 4-2. Vineri vor intra din nou în concurs pentru a obține calificarea la JO.

Bernadette Szocs și Ovidiu Ionescu încearcă în aceste zile să obțină prezența olimpică pe tabloul de la dublu mixt. Turneul de la Havirov are două etape, prima, KO1 și KO2, s-a desfășurat joi. Cele 26 de echipe au fost împărțite în câte două tablouri, românii au fost trimiși în în KO2, unde au avut liber în primul tur.

În sferturi de finală i-au întâlnit pe chilienii Nicolas Burgos/Paulina Vega de care au trecut cu 4-2. În semifinale s-au duelat cu luxemburghezii Luka Mladenovic/ XIa Lian Ni. Românii au cedat cu 2-4 ((6-11, 11-7, 3-11, 3-11, 11-9, 8-11). Doar câștigătorii de pe fiecare tablou obțin biletul pentru Paris.

Simona Halep s-a retras de la turneul de la Oeiras » Probleme de ultim moment + Mesajul jucătoarei
RETRAGERE
Simona Halep s-a retras de la turneul de la Oeiras » Probleme de ultim moment + Mesajul jucătoarei

Berni și Ovidiu mai au o șansă vineri, în a doua etapă. Finaliștii, semifinaliștii și sfertfinaliștii din KO1 și KO2 pătrund în KO3 și KO4. Mai sunt disponibile două locuri, care sunt rezervate câștigătorilor de pe fiecare tablou,

La turneul preolimpic participă echipe din din Cehia, reprezentând Spania, Hong Kong, Ungaria, Austria, Suedia, Luxemburg, India, Chile, Slovacia, Singapore, Serbia, Turcia, Ucraina, SUA, Italia, Thailanda, Polonia, Malaysia, Grecia, Coreea de Sud, Cehia, Bulgaria, Moldova, Filipine.

Ce perechi sunt deja calificate

În proba de dublu mixt sunt calificate deocamdată perechi din Franța, Germania (Dang Qiu, Nina Mittelham), Australia (Nicholas Lum, Minhyung Jee), Egipt (Omar Assar/Dina Meshref), Brazilia (Vitor Ishy, Bruna Takahashi) și Cuba (Jorge Campos, Daniela Fonseca).

Lin Gaoyuan și Wang Yidi au obținut un loc pentru China, după ce au câștigat Campionatele Asiatice din 2023. China are propriul sistem de calificare pentru Jocurile Olimpice, nominalizarea jucătorilor nefiind încă făcută. Cota a fost refuzată și a fost relocată în clasamentul mondial.

Tabloul de la dublu mixt de la Paris va fi completat apoi cu șase echipe desemnate în urma clasamentului mondial de pe 7 mai 2024. În această săptămână, Bernadette Szocs și Ovidiu Ionescu sunt pe locul 8 în ierarhia mondială.

18 perechide dublu mixt participă la JO de la Paris

Citește și:

Horia Tecău înainte de întâlnirea dintre România și Ucraina: „Aceste fete sunt modele pentru români”
BILLIR JEAN KING CUP
Horia Tecău înainte de întâlnirea dintre România și Ucraina: „Aceste fete sunt modele pentru români”
În ce probe va concura David Popovici la Campionatele Naționale de săptămâna viitoare
ÎNOT
În ce probe va concura David Popovici la Campionatele Naționale de săptămâna viitoare

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (1)
MaxiP
MaxiP  •  12 Aprilie 2024, 08:04

Destul de surprinzatoare eliminarea in fata perechii din Luxemburg cred eu. Totusi, daca ne uitam pe clasamentul mondial, dupa calificarea echipei din Hong Kong, par sa se califice oricum pe baza clasamentului mondial si daca nu reusesc prin acest turneu.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează