SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  JOCURILE OLIMPICE

Președintele Klaus Iohannis îi va decora pe sportivii români medaliați la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Președintele Klaus Iohannis îi va decora pe sportivii medaliați la Jocurile Olimpice
Președintele Klaus Iohannis îi va decora pe sportivii medaliați la Jocurile Olimpice

Articol de GSP - Publicat miercuri, 18 august 2021 09:35 / Actualizat joi, 19 august 2021 18:35

Președintele României, Klaus Iohannis, îi va decora, miercuri, pe cei 9 sportivi medaliați la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, în cadrul ceremoniei, care va avea loc la ora 18,00, la Palatul Cotroceni, şeful statului va susţine o alocuţiune.

Sportivii români medaliaţi la Tokyo sunt:

  • Nicoleta Ancuţa Bodnar şi Simona Geanina Radiş - medalie de aur la dublu vâsle feminin, 
  • Ana-Maria Popescu - medalie de argint la spadă feminin, 
  • Marius Vasile Cozmiuc, Ciprian Tudosă - argint la dublu rame masculin, 
  • Mihăiţă Vasile Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan Constantin Berariu, Cosmin Pascari - medalie de argint la patru rame fără cârmaci masculin.

Recompensați cu mașini

Medaliații României de la Jocurile Olimpice de la Tokyo vor fi recompensați cu mașini, pe care aceștia le vor primi în luna septembrie.

Mașinile vor fi oferite sportivilor medaliați la Tokyo în cadrul unui eveniment special care va avea loc la Casa Olimpică, în data de 28 septembrie 2021, la București, anunță COSR.

„Ei au câștigat e rândul nostru să îi premiem! Noi toți suntem în slujba sportivilor, suntem cei care le respectăm nevoile și le onorăm rezultatele. 

Astfel, performanțele sportivilor români la JO Tokyo 2020 vor fi recompensate pe lângă premiile în bani cuvenite pentru locurile 1-6 la competiția olimpică și cu câte o mașină pentru medaliați, așa cum s-a făcut de fiecare dată după JO de la Sydney 2000”, a declarat Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

Cuantumul noilor premii, dublate, pentru sportivii de la Jocurile Olimpice:

  • locul I – 140.000 euro (faţă de 70.000 euro, premiul inițial) 
  • II - 112.000 euro (faţă de 56.000 euro)
  • III – 84.000 euro (faţă de 42.000 euro) 
  • IV – 56.000 euro (faţă de 28.000 euro) 
  • V – 42.000 euro (faţă de 21.000 euro) 
  • VI – 28.000 euro (faţă de 14.000 euro)

Sportivii români premiați:

  • locul 1 Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş, dublu vâsle 
  • locul 2 Ana-Maria Popescu la spadă, echipajul masculin de patru rame fără cârmaci – Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu şi Cosmin Pascari şi cel de dublu rame masculin – Marius Cozmiuc, Ciprian Tudosă 
  • locul 4 - Înot, 200 m liber David Popovici 
  • locul 5 – Box, 57 kg Maria Claudia Nechita; Kaiac-canoe, C2 - 1000 m Cătălin Chirilă, Victor Mihalachi; Tenis de masă, dublu mixt Ovidiu George Ionescu, Bernadette Cynthia Szocs; Tenis de masă, echipe Daniela Dodean Monteiro, Elizabeta Samara, Bernadette Cynthia Szocs 
  • locul 6 – Atletism, aruncarea ciocanului Bianca Florentina Ghelber; Canotaj, dublu vasle ctg. uşoară (L2x) Gianina Elena Beleagă, Ionela Livia Cozmiuc; Canotaj, opt rame cu carmaci (8+) Viviana Iuliana Bejinariu, Mădălina Bereş, Amalia Bereş, Georgiana Dedu, Daniela Druncea, Maria Magdalena Rusu , Denisa Tîlvescu , Maria Tivodariu, Ioana Vrînceanu

Al treilea cel mai slab rezultat din istorie la Jocurile Olimpice

România nu a reușit să ia mai mult de patru medalii la Tokyo. A egalat contraperformanțele din 1952 și 2016. Asta deși federațiile afișau un nivel excesiv de optimism, spunând că obțin între 14 și 19 medalii!

Panta descendentă a sportului românesc continuă. Jocurile Olimpice de la Tokyo au arătat încă o dată, dacă mai era nevoie, că România nu are niciun fel de strategie pentru sport, că banii acordați acestui domeniu sunt cheltuiți prost și fără finalitate. România este țara în care, chiar dacă nu sunt bani, se cheltuiesc foarte multe resurse pentru obținerea unei medalii. 

La Tokyo, România a avut calificați 101 sportivi, dintre care 55 de băieți și 46 de fete. 17 discipline au avut cel puțin un reprezentant. S-au obținut doar 4 medalii, venite de la două federații! Sportul nu a fost prioritate pentru niciun Guvern, iar în 2021 a primit cel mai mic buget. 

În ultimii ani s-a indus ideea că e bine să calificăm câți mai mulți sportivi, vom vedea apoi ce pot face ei la Jocurile Olimpice. A zecea țară în Europa, după numărul de locuitori, România este abia a 28-a după performanțele de la Tokyo. Suntem sub țări precum Kosovo, Georgia, Slovenia, Ungaria, Elveția, Croația sau Belgia.

Citește alte știri despre Jocurile Olimpice:

Talibanii i-au spulberat visul! Prima femeie afgană calificată la Jocurile Paralimpice nu mai poate părăsi țara natală

„Decât să fie acoperită de praf, o medalie poate salva vieți” » Gest impresionant: și-a donat argintul de la Tokyo pentru ca un copil să fie operat

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează