SPORTURI  »  RUGBY  »  CUPA MONDIALĂ

Africa de Sud pe traseul apărării titlului: „Încă mai sunt două meciuri de jucat, deocamdată nu avem nimic!”

Sud-africanul Kurt-Lee Arendse a înscris prima încercare pentru Springboks Foto Imago
Sud-africanul Kurt-Lee Arendse a înscris prima încercare pentru Springboks Foto Imago

Articol de - Publicat luni, 16 octombrie 2023 20:25 / Actualizat luni, 16 octombrie 2023 21:21

Campioana en titre, Africa de Sud, a avansat în semifinale după o victorie dramatică împotriva Franței, 29-28. A fost „o marjă infimă”, a recunoscut antrenorul Springboks, Jacques Nienaber

Toate cele patru sferturi de finală ale Cupei Mondiale 2023 au avut suspans, intrigă, calitate și multă pasiune, însă înfrângerea țării-gazdă, Franța, la un singur punct în fața Africii de Sud a rupt inimile celor prezenți în tribunele Stade de France. Așa cum a stârnit un val uriaș de bucurie de partea susținătorilor campioanei mondiale en titre.

„Întâi și întâi, credit Franței”, a spus antrenorul Springboks, Jaques Nienaber. „Știam că va fi strâns. Cred că toată lumea a așteptat o bătălie mare. Era vorba despre două echipe valoroase și, din fericire pentru noi, am încheiat în partea bună”, a continuat el.

„Un singur punct a făcut diferența”, a constatat apoi, aproape uimit. „Cred că marja a fost infimă, dar, tot creditul pentru jucătorii noștri, care au rezistat până la final”, a adăugat Nienaber.

Antrenorul Africii de Sud: „Efortul jucătorilor a fost enorm”

Am venit cu soluții, dar trebuie să spun că probabil acest lucru a apărut datorită experienței pe care o avem în echipă. Lucruri de genul acesta se pot întâmpla, s-au mai văzut și înainte, chiar la alte ediții ale Cupei Mondiale, dar ei au găsit variante în timpul meciului”, a mai spus Nienaber. „Efortul pus în teren de jucători a fost enorm”.

Handre Pollard, cel care a dus Africa de Sud spre triumf acum patru ani grație loviturilor sale de pedeapsă transformate, a intrat pe teren și reușita lui de la mare distanță a fost cea care a dus la departajarea din final.

Mijlocașul la grămadă Faf de Klerk a fost și el introdus în joc și instantaneu Africa de Sud a început să joace un rugby mult mai direct, care i-a adus rezultate și în trecut. De asemenea, încercarea lui Eben Etzebeth din minutul 67, convertită de Pollard, i-a făcut să preia conducerea în fața francezilor din ce în ce mai obosiți.

Africa de Sud pe traseul apărării titlului: „Încă mai sunt două meciuri de jucat, deocamdată nu avem nimic!”
Faf de Klerk a arătat la final că are și lenjerie intimă în culorile naționale Foto Imago

„Trebuie să recunosc meritul celor care au venit de pe bancă, au intrat și au făcut o mare diferență”, a punctat și căpitanul Siya Kolisi. Omul meciului, Bongi Mbonambi, a fost pe aceeași lungime de undă. „Un efort de echipă imens. Știam că nu va fi ușor jucând împotriva țării gazdă, în curtea lor, cu o tribună plină care a cântat încontinuu imnul lor național”, a spus el.

„Ne-am concentrat pe ceea ce am avut de făcut, am rămas în obiectiv. Și a rezultat un mare meci de rugby”.

Misiunea încă nu e îndeplinită

Pentru Sprinboks urmează semifinala contra Angliei, singura reprezentantă a Europei rămasă în cursa spre trofeu. „Va fi o provocare imensă. În rundele eliminatorii se poate întîmpla orice, vor fi lucruri mărunte, diferențe minime până la final”, anticipează antrenorul Neinaber.

Mbonambi a avertizat la rândul său că mai este până când Africa de Sud își va putea apăra titlul cucerit la ediția anterioară. „Încă mai sunt două meciuri de jucat, deocamdată nu avem nimic”.

Exact așa gândesc și celelalte echipe rămase în cursă. Încă nu e nimic decis, încă este totul posibil. Chiar și pentru Argentina, adversara Noii Zeelande din semifinala a doua, singura dintre cele patru care nu are în palmares un titlu mondial.

Rezumatul „sfertului” Africa de Sud-Franța

Citește și: 

Franța acuză după eliminarea de la Cupa Mondială de rugby » Faza controversată care ar fi putut schimba tot: „Simt multă frustrare și dezamăgire”
CUPA MONDIALĂ
Franța acuză după eliminarea de la Cupa Mondială de rugby » Faza controversată care ar fi putut schimba tot: „Simt multă frustrare și dezamăgire”
Noua Zeelandă nu vrea să repete greșeala din 2019, Argentina - echipa aflată într-o călătorie de vis. Cine va ajunge în finală?
CUPA MONDIALĂ
Noua Zeelandă nu vrea să repete greșeala din 2019, Argentina - echipa aflată într-o călătorie de vis. Cine va ajunge în finală?

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează