SPORTURI  »  RUGBY  »  TURNEUL CELOR 6 NAȚIUNI

VIDEO Învinsă surprinzător de Anglia, Irlanda rămâne favorită la trofeu în Turneul celor 6 Națiuni

Secvență din meciul Anglia-Irlanda din Turneul celor 6 Națiuni 2024 Foto: Imago
Secvență din meciul Anglia-Irlanda din Turneul celor 6 Națiuni 2024 Foto: Imago

Articol de - Publicat duminica, 10 martie 2024 20:16 / Actualizat duminica, 10 martie 2024 20:16

A mai rămas de disputat o etapă în tradiționala competiție a rugby-ului european, weekend-ul viitor, iar Irlanda păstrează cele mai mari șanse la victoria finală. Nu mai poate bifa însă și Grand Slam-ul, ca anul trecut, după înfrângerea în fața Angliei.

Înaintea ultimei etape din Turneul celor 6 Națiuni, lucrurile s-au complicat un pic în calculele pentru stabilirea învingătoarei. În continuare, Irlanda are cele mai mari șanse, o victorie în fața Scoției în meciul final de sâmbătă, 16 martie, urmând să-i aducă din nou trofeul.

Anglia, după victoria entuziasmantă de sâmbătă tocmai în fața Irlandei, menține vii măruntele speranțe la titlu.

Mikaela Shiffrin s-a impus în slalomul de la Are și a câștigat pentru a opta oară trofeul sezonului în proba sa preferată
SCHI ALPIN
Mikaela Shiffrin s-a impus în slalomul de la Are și a câștigat pentru a opta oară trofeul sezonului în proba sa preferată

Weekend-ul acesta a propus însă două meciuri pasionante, încheiate cu surprize, victoria Italiei contra Scoției și cea smulsă în ultimele secunde de Anglia contra Irlandei, și un duel disproporționat, adjudecat de Franța.

Țara Galilor-Franța 24-45, victorie categorică

Ultimul meci din penultima etapă a Turneului celor 6 Națiuni, disputat pe stadionul Principality din Cardiff, a adus o victorie clară pentru Franța. Una care a căpătat proporții în repriza secundă, după ce prima se încheiase cu 20-17 pentru oaspeți.

Franța a reușit și punct bonus, încheind în urcare o partidă care a mai bifat o înfrângere pentru Țara Galilor, aflată la capătul îndepărtat al clasamentului.

Învinsă surprinzător de Anglia, Irlanda rămâne favorită la trofeu în Turneul celor 6 Națiuni
Maxime Lucu a înscris ultimul eseu, al cincilea, pentru Franța Foto: Imago

Am reușit o performanță extraordinară azi. Ne-am simțit cu adevărat frustrați după meciul cu Italia și am vrut să ne facem fanii să fie din nou mândri de noi.

Suntem fericiți, mereu e o plăcere să jucăm pe acest stadion incredibil.

Avem o grămadă masivă și am intenționat să fim duri în coliziune. Am fost buni în această zonă a jocului. Au înscris eseuri jucători tineri, precum Nolann și Max, sunt mândru de ei”, a spus căpitanul „cocoșilor”, Gregory Alldritt.

Anglia – Irlanda 23-22, dramatism până în ultima secundă

Dropgolul lui Marcus Smith la ultima fază a meciului a năruit sâmbătă visul Irlandei de a reuși Grand Slam-ul în Turneul celor 6 Națiuni pentru a doua oară la rând, o performanță încă nebifată de vreo echipă.

Învinsă surprinzător de Anglia, Irlanda rămâne favorită la trofeu în Turneul celor 6 Națiuni
Dropgolul reușit de Marcus Smith în ultimele secunde Foto: Imago

Câștigătoarea de anul trecut a intrat pe stadionul Twickenham știind că victoria îi asigură un nou triumf și o menține pe linia invincibilității.

În ultimele secvențe însă, gazdele s-au apropiat la câțiva metri de terenul advers și, cu avantajul penalty-ului, Smith a avea șansa execuției decisive. Și-a asumat riscul și a reușit pentru a pecetlui un meci nebunesc.

Cu doar 8 minute înainte, irlandezul Lowe izbutise o încercare, punându-și din nou echipa în față cu două puncte, însă nu a fost suficient.

Oricine e bun atunci când câștigă, trebuie să fim buni și când pierdem”, a declarat la final antrenorul Irlandei, Andy Farrell. Echipa sa a condus la pauză cu 12-8, apoi și-a mărit avantajul.

Gazdele au replicat însă și nu au cedat până la final, când Smith a reușit dropgolul câștigător.

„Pentru o bună bucată din meci, am fost un pic pierduți. Evident, Anglia a avut un rol în asta, dar am arătat reziliență și am revenit.

În final, ei au găsit soluția și au meritat cu siguranță victoria”, a punctat Farrell.

Italia – Scoția 31-29, succesul așteptat

Prima victorie a Italiei în fața Scoției după 9 ani și întâiul succes acasă în ultimele 11 sezoane, de când încheiau pe locul 4 în 2013 cu izbânzi în fața Franței și Irlandei!

Învinsă surprinzător de Anglia, Irlanda rămâne favorită la trofeu în Turneul celor 6 Națiuni
Bucuria rugbyștilor italieni după victorie Foto: Imago

A venit la capătul unei partide dramatice, care arată progresul reușit de italieni sub îndrumarea antrenorului argentinian Gonzalo Quesada. Louis Lynagh, fiul fostului mare jucător australian Michael Lynagh, a reușit o încercare la puțin timp după startul reprizei secunde.

Punctele aduse de el, dar și eseul lui Stephen Varney din partea a doua și cel al lui Juan Ignacio Brex din prima au ajutat Italia să revină și să se impună după ce fusese condusă cu 22-16 la pauză.

Ne-am pregătit foarte bine, am muncit din greu și am insistat mult pe detalii”, a declarat la final pentru ITV căpitanul gazdelor, Michele Lamaro. „Am dat totul și nu putem să fim mai mândri de atât.

Cred sută la sută că echipa poate juca asemenea meciuri, așa cum am arătat-o și acum două săptămâni în fața Franței”, a adăugat el. „Încă avem multe îmbunătățiri de făcut, dar să reușim o victorie la Roma este ceva incredibil”, a conchis.

„Jucătorii mei au început bine și au încheiat bine. Pe parcurs ne-am pierdut disciplina și le-am dat oportunități Italiei, acesta este aspectul cel mai dezamăgitor”, a declarat, la rândul său, antrenorul Scoției, Gregor Townsend.

Programul meciurilor din ultima etapă:

  • Țara Galilor - Italia (16 martie, ora 16:15)
  • Irlanda - Scoția (16 martie, ora 18:45)
  • Franța - Anglia (16 martie, ora 22:00)

Rezumatul meciului Anglia - Irlanda

Citește și:

Debutantul care a făcut senzație la Jeddah în monopostul Ferrari, reacție savuroasă: „Nici nu știu ce s-a întâmplat în cursă!”
MP AL ARABIEI SAUDITE
Debutantul care a făcut senzație la Jeddah în monopostul Ferrari, reacție savuroasă: „Nici nu știu ce s-a întâmplat în cursă!”
Sorana Cîrstea, spulberată de Sloane Stephens la Indian Wells » Incredibil ce s-a întâmplat în primul set
INDIAN WELLS
Sorana Cîrstea, spulberată de Sloane Stephens la Indian Wells » Incredibil ce s-a întâmplat în primul set

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close