SPORTURI  »  SNOOKER  »  CM SNOOKER

Stephen Hendry l-a învins pe Jimmy White în primul tur de calificare la Campionatul Mondial de snooker

Stephen Hendry la masă, contra lui Jimmy White, la CM snooker, foto: captură Eurosport
Stephen Hendry la masă, contra lui Jimmy White, la CM snooker, foto: captură Eurosport

Articol de - Publicat marti, 06 aprilie 2021 10:30 / Actualizat marti, 06 aprilie 2021 11:20

Scoțianul Stephen Hendry, 52 de ani, l-a învins în primul tur de calificare la Campionatul Mondial de snooker pe marele său rival, englezul Jimmy White, 58 de ani, scor 6-3. 

  • Campionatul Mondial de snooker, cea mai importantă competiție a disciplinei, începe pe 17 aprilie;
  • Recordul mondial de trofee la Crucible este deținut de Stephen Hendry (7), dar englezul Ronnie O'Sullivan are șansa istorică de a-l egala la vârful ierarhiei.

Meciul s-a jucat la Sheffield și a fost unul încărcat până la extrem de emoțiile celor doi. Hendry și White au disputat 4 finale de Campionat Mondial împreună, cu scoțianul victorios în toate, iar întâlnirea a marcat un moment special în lumea snookerului. „Nu joacă doar unul cu celălalt, ci joacă și trecuturile lor”, a notat comentatorul Eurosport de limbă engleză. A fost cea de-a 61-a întâlnire în circuit pentru cei doi. 

Stephen Hendry și-a ținut mai bine nervii

Într-un vârtej de ratări de o parte și de cealaltă, au existat două momente cheie ale partidei. Primul a venit la 1-1, când Jimmy White părea desprins în câștigătorul celui de-al treilea frame. Hendry avea nevoie de un snooker la bila roz, cu doar aceasta și bila neagră rămase pe masă. Scoțianul și-a ascuțit jocul, a reușit snookerul și a introdus și bila neagră la final pentru a duce scorul la 2-1. 

A doua luptă psihologică s-a dat la 4-1 pentru scoțian. Jimmy părea iarăși desprins, cu 62 de puncte față de la zero ale adversarului, dar Hendry a reușit să curețeze masa, într-o sclipire a carierei sale mai timpurii și a dus meciul la 5-1 (video). De acolo, situația s-a dus inevitabil spre septuplul campion mondial, care a închis la 6-3. 

Stephen Hendry: „Nu cred că am speriat pe nimeni cu o asemenea evoluție”

3 meciuri preliminare mai are nevoie să câștige Stephen Hendry înainte să ajungă pe tabloul principal de la Crucible, ținta majoră a revenirii după 9 ani în circuit. 

„Fiecare meci este un bonus ca să încerc să ajung acolo. La anul va fi diferit, fiindcă voi avea mai mult snooker jucat. Oricum, nu cred că am speriat niciun adversar viitor cu evoluția mea de astăzi”, a explicat scoțianul. Mâine, de la ora 21:30, pe Eurosport Player, Hendry va juca în turul următor cu chinezul Xu Si, locul 80 mondial.

De cealaltă parte, Jimmy White a fost foarte dezamăgit de felul în care s-a prezentat. „Au fost momente penibile. Cred că m-am supraantrenat pentru acest meci. Există așa ceva. M-am simțit complet epuizat în arenă”. Foarte probabil, White nu va mai face parte din circuitul profesionist, după această înfrângere, și va avea nevoie de invitație pentru a participa în calificările de la turneele de anul viitor. 

37-19este raportul victoriilor dintre Hendry și White. 5 meciuri s-au terminat la egalitate, în diferite evenimente

Citește și alte știri din snooker: 

Efectul care sfidează logica! Judd Trump, liderul mondial la snooker, a executat o lovitură de neînțeles

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează