SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN 2020

5 informații-cheie despre Simona Halep - Garbine Muguruza, semifinala incendiară de la Australian Open » De la secretul pe retur și până la „vocile” vitale din vestiar

Articol de , - Publicat miercuri, 29 ianuarie 2020 11:07

Simona Halep, loc 3 WTA, o înfruntă pe Garbine Muguruza, loc 32 WTA, într-o semifinală incendiară la Australian Open 2020, mâine, de la ora 06:30. 

Va fi, foarte probabil, cel mai dificil meci pentru Simona, în condițiile în care Muguruza, dublă campioană de Grand Slam, pare în revenire de formă și e genul de jucătoare care se concentrează extraordinar în turneele de două săptămâni. 

1. Halep vs Muguruza, o întrecere a contrastelor! Secretul e la retur

Duelul dintre Simona Halep și Garbine Muguruza, transmis de Eurosport, este unul al stilurilor contrastante: înălțimea și forța verus agilitatea și construcția de cealaltă. Românca a avut unele probleme atunci când vine vorba despre astfel de jucătoare, care lovesc puternic. 

Când Muguruza e în zonă, când servește bine și ia mingea repede, direcționând-o tare și decisiv, puține adversare îi pot face față. Poate confirma acest lucru inclusiv Serena Williams, poate cea mai puternică jucătoare din istorie, învinsă în minimum de seturi în finala de la Roland Garros 2016 de iberică. Sau Venus Williams, pe care a depășit-o în ultimul act de la Wimbledon în 2017. 

Însă, dacă Simona Halep poate citi corect serviciul și returna eficient, poate prelua controlul schimburilor, deveni agresivă și o poate depăși pe Muguruza, așa cum a făcut-o în ultima lor întâlnire, la Roland Garros în 2018.

+9 FOTO

2. Nu a învins-o niciodată pe hard, dar nici au avut aceeași consistență

Dintre cele cinci întâlniri de până acum, Simona Halep a câștigat două, ambele au fost pe zgură, la Stuttgart în 2015 și la Roland Garros, în semifinale, unde a făcut un meci perfect în fața ibericei pe care a dominat-o de la un cap la altul al partidei. 

Pe hard, cele două s-au confruntat de trei ori, cu ultimul duel având loc în 2017, în finala de la Cincinnati, când Simona s-a blocat pur și simplu și a cedat partida cu 1-6, 0-6. 

De atunci Garbine și Simona au trecut prin transformări și prin experiențe care le-au făcut să privească tenisul diferit. Pentru Halep a fost un drum în sus, cu atingerea numărului 1, cu trofeele de Grand Slam, în timp ce pentru Muguruza a fost mai mult în jos, cu alunecare în clasament,  cu dubii și căutări.

VIDEO EXCLUSIV Andrei Pavel explică o schimbare majoră din jocul Simonei: „Înainte avea răutate, acum se vede altceva”

MATCH PREVIEW SIMONA HALEP - GARBINE MUGURUZA

3. Forma fizică: Muguruza, infecție virală, Halep cu motoarele turate

Garbine Muguruza a venit la Melbourne ducând după ea o infecție virală, care a determinat-o să se retragă din turneul de la Hobart, însă pe măsură ce competiția de la Melbourne a avansat iberica a spus la conferințele de presă că lucrurile merg din ce în ce mai bine, corpul său revenindu-și. Muguruza a pierdut două seturi până în semifinale, unul la Shelby Rogers în primul tur, 0-6, și unul la Ajla Tomljanovic în turul al doilea, 3-6, adunând 7 ore și 46 de minute petrecute pe teren. 

Simona a ajuns la Melbourne puțin îngrijorată de condiția sa fizică pentru că în primul meci de la Adelaide s-a simțit obosită, dar lucrurile s-au reglat.

„Într-adevăr, am fost un pic dărâmată acolo, iar când am venit aici, la Melbourne, simțeam oboseală. Nu știu de ce. Poate pentru că mă stresez prea mult, de aceea pierd energie. Apoi, după primul tur de aici, mi-am recuperat tonusul, am observat că jocul meu merge la un nivel superior. Acum mă simt bine, corpul meu se simte bine, și odată ce am realizat acest lucru, am început să fiu mai pozitivă și să joc cu plăcere” - Simona Halep

Ea nu a pierdut set la Australian Open 2020 și a petrecut pe teren 6 ore și 14 minute. În plus sperietura din primul tur, când la o căzătură a aterizat pe mâna dreaptă, pare lăsată și ea în urmă.

4 semifinalede Grand Slam a jucat Garbine Muguruza în carieră, câștigând trei și pierzând una

4. Conchita Martinez și Darren Cahill, vocile care au revenit

În echipele celor două există oameni care le-au marcat cariera și care au revenit pentru a le ghida din nou. Darren Cahill a fost și este unul dintre oamenii care i-au influențat major parcursul Simonei Halep, în timp ce la Garbine Muguruza este vorba despre Conchita Martinez, care a convins-o să aleagă Spania în dauna Venezuelei pentru Fed Cup și care a fost alături de ea în triumful de la Wimbledon din 2017. 

„Da, multă lume și-a dorit să lucrăm din nou împreună. E ca în cupluri, toți vrem ca Brad Pitt și Jennifer Aniston să fie din nou împreună, nu-i așa? Uneori chiar e posibil", a spus glumind Conchita într-o conferință de presă la Melbourne. Sub îndrumarea ei, Garbine și-a regăsit plăcerea de a juca și e din nou în semifinalele unui turneu de Grand Slam. 

7 semifinalede Grand Slam a jucat Simona Halep în carieră, câștigând cinci și pierzând două

VIDEO Muguruza a rămas mască după o întrebare primită la conferința de presă: „E cam dur!”

5. Condițiile meteo

La Melbourne se anunță temperaturi extreme mâine în ziua în care se va juca semifinala dintre Simona Halep și Garbine Muguruza. Condiții care ar favoriza jocul lui Garbine. Căldura a afectat-o de mai multe ori pe Simona în carieră, ea abandonând de două ori din cauza căldurii, însă faptul că este super fit și are o încredere enormă în jocul său o pot face să treacă peste micile probleme cauzate de temperatură. 

„Îmi place căldura, vom vedea cum va fi vremea. Sunt pregătită pentru asemenea vreme, e un lucru bun pentru mine. M-am antrenat trei săptămâni în Dubai". Românca a jucat doar două meciuri, cele cu Jennifer Brady și Harriet Dart, în sesiunea de seară la Melbourne, restul au fost la începutul zilei. așa că este obișnuită cu soarele.

Halep-Muguruza 2-3

2014 hardMuguruza 2-6, 6-2, 6-3
2015hard Muguruza 6-4, 6-3
2015zgură Halep 3-6, 6-1, 6-3
2017hard Muguruza 6-1, 6-0
2018hardMuguruza forfait 
2018zgurăHalep 6-1, 6-4

Citește și:

EXCLUSIV Cristian Tudor Popescu, despre noua Simona Halep: „E așa cum n-am văzut-o niciodată!” » Care a fost cheia meciului contra lui Kontaveit și de ce Muguruza e periculoasă

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (16)
respect2014
respect2014  •  29 Ianuarie 2020, 18:37
Postat de mikidiki pe 29 Ianuarie 2020, 14:37

Cel mai slab turneu ever cineva face in asa fel ca Simona sa nu intalneasca vreo jucatoare pana in finala!jucand numai cu adormite ...nici o jucatoare din top 15 clar ca Cahil a tras niste sfori sa nu cumva sa dea Simona peste Pliskova Svitolina etc i sa asigurat un traseu care si mama cred ca a-r fi ajuns in finala fara sa piarda ghem ....e clara treaba tenisul de camp feminin daca cel mai infect tenis din lume tacaneala se impune numai trebuie urmarit acest sport decat la barbati care produc spectacol nu meciuri de tu se face si greata sa te uiti!

Tu stii ceva dar nu stii exact! Cahil e reptilian de fapt si are legaturi telepatice cu Trump care e var de gradul al doilea cu un martian care a fost coleg de liceu cu Muguruza care o sa-i dea meciul lui Simona pe cristale solare. Stim toti dar nu ne lasa FBI-ul sa spunem adevarul ca tragerile la sorti sunt cu bile incalzite cu materie intunecata adusa de Vader de la Institutul de la Magurele. Acum ce vrei...las-o asa si tu. Poate in finala vin cei de la Men in Black si fac ordine. Ca altfel iar ia machedoanca asta de pe Saturn o gramada de praf de stele...

loko1
loko1  •  29 Ianuarie 2020, 17:14
Postat de valyomanid4 pe 29 Ianuarie 2020, 14:55

Asa e ma prostea, Darren a vorbit cu Serena , Osaka, Svitolina, Kerber, Pliskova sa piarda...:)))))

Băiatul e virusat , nu-l interesează decît ura și invidia,sau nu este român.

883758598355956
Adrian Fulgos  •  29 Ianuarie 2020, 16:48
Postat de mikidiki pe 29 Ianuarie 2020, 14:37

Cel mai slab turneu ever cineva face in asa fel ca Simona sa nu intalneasca vreo jucatoare pana in finala!jucand numai cu adormite ...nici o jucatoare din top 15 clar ca Cahil a tras niste sfori sa nu cumva sa dea Simona peste Pliskova Svitolina etc i sa asigurat un traseu care si mama cred ca a-r fi ajuns in finala fara sa piarda ghem ....e clara treaba tenisul de camp feminin daca cel mai infect tenis din lume tacaneala se impune numai trebuie urmarit acest sport decat la barbati care produc spectacol nu meciuri de tu se face si greata sa te uiti!

Daaa mică***, aşa o fii cum zici. Că doar ce nevoie are Pliskova sau Svitolina de glorie şi bani? Le lasă toate Simonei, că-s fete miloase. Ce nu inteleg este faptul că dacă tenisul feminin ți se pare aşa infect cum zici, de ce te mai uiți?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (16)
Comentează