SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Andreea Mitu şi Miriam Bulgaru, eliminate în primul tur al calificărilor de la Australian Open. Irina Bara s-a calificat în turul 2

Andreea Mitu, eliminată în primul tur al calificărilor de la Australian Open. Foto: Instagram
Andreea Mitu, eliminată în primul tur al calificărilor de la Australian Open. Foto: Instagram

Articol de - Publicat marti, 09 ianuarie 2024 13:28 / Actualizat marti, 09 ianuarie 2024 14:04

Jucătoarele de tenis Andreea Mitu (32 de ani) şi Miriam Bulgaru (25) au fost eliminate, marţi, în primul tur al calificărilor la Australian Open, primul grand slam al anului. Irina Bara (28 de ani, #181 WTA) a ajuns în turul doi!

Andreea Mitu, locul 218 mondial, a fost învinsă de australianca Talia Gibson (19 ani, #236 WTA), beneficiara unui wild card, scor 6-3, 1-6, 6-2. 

„Ce faci, mă, i-ai dat-o lui Yuri?” » Antrenament pe două anotimpuri: FCSB a ieșit „la joacă” în Antalya. Noua achiziție a captat toate privirile
FCSB
„Ce faci, mă, i-ai dat-o lui Yuri?” » Antrenament pe două anotimpuri: FCSB a ieșit „la joacă” în Antalya. Noua achiziție a captat toate privirile

Andreea Mitu şi Miriam Bulgaru, eliminate în primul tur al calificărilor de la Australian Open! Irina Bara s-a calificat în turul următor

Miriam Bulgaru, locul 191 mondial, a fost întrecută în primul tur de Ye-Xin Ma (24 de ani, #219 WTA), din China, scor 7-5, 6-2. 

Românca a participat pentru prima dată în calificări la Australian Open, ea încercând să ajungă pe tabloul principal al unui turneu de Mare Șlem doar la Roland Garros și US Open în 2023.

Irina Bara s-a calificat în turul 2 al calificărilor de la Australian Open

Irina Bara (28 de ani și #181 WTA) a câștigat în primul tur cu Yuliya Hatouka (23 de ani și #211 WTA) din Belarus, scor 6-2, 5-7, 6-3. În turul următor, românca o va întâlni pe Eva Lys (21 de ani, #141 WTA), o jucătoare germană de origine ucraineană. Irina este pentru a șaptea oară în calificări la Melbourne, ea reușind în 2022 să ajungă pe tabloul principal.

Irina Bara mai are nevoie de două victorii pentru a ajunge pe tabloul principal al primului turneu de Mare Șlem al sezonului. Australian Open va debuta pe 14 ianuarie, dar până atunci ieri, 8 ianuarie, au început meciurile de pe tablourile de calificare.

Gabriela Ruse (26 de ani și 134 WTA) trebuia să evolueze și ea în calificări, dar s-a retras. Pe tabloul principal feminin de la Melbourne 2024 au deja locul asigurat Sorana Cîrstea, Ana Bogdan și Jaqueline Cristian. Irina Begu nu va participa la Australian Open din cauza unei accidentări.

Andreea Mitu, revenire după opt ani

Andreea Mitu a revenit în calificările unui turneu de Mare Șlem după o pauză de opt ani, ultima oară fiind prezentă în calificări la US Open în 2016. Andreea a jucat de trei ori până acum în calificări la Melbourne în 2013, 2014 și 2015, pierzând de fiecare dată în turul al doilea. Ea a fost prezentă o singură dată pe tabloul principal în 2016, când a fost învinsă de Julia Goerges în primul tur.

Mitu are în carieră cinci prezențe pe tablourile principale ale turneelor de Mare Șlem, cel mai bun rezultat fiind obținut în 2015, când a ajuns în optimi de finală la Roland Garros.

Citește și:

Fostul număr 1 mondial și finalista Roland Garros vin la Cluj pentru Transylvania Open

„Aroganța” lui Ostapenko, după ce tocmai a eliminat-o pe Sorana Cîrstea în turul 1: „Am dormit, că îi luam și primul set”

La EURO GSP, Pițurcă a prevăzut finala Champions League și dă de pământ cu 3 „grei” ai vremurilor noastre: „Au fost PANARAME!”

„E foarte grav ce a spus Șucu!” » A „citit” ce se întâmplă la Rapid: „Vine președinte cu Șumudică antrenor!”


Comentarii (1)
MaxiP
MaxiP  •  09 Ianuarie 2024, 13:38

Erau atatia care faceau gura acum cativa ani ca nu sta tenisul feminin in Halep, evident, ca Neagu, ea strica echipa de Fed Cup... totusi, acum cand ne uitam, cat de drastic au scazut rezultatele tenisului feminin fara ea. Si asta inca incluzand performanta Soranei de la US Open de anul trecut. Nu mai vorbesc, echipa feminina inca nu a prins finala Billie Jean Cup, formata din 12 echipe. Cu Halep a jucat semi-finale si a stat vreo 2 ani in primele 8 din lume. E pacat, dar asa facem cu toti, in tenisul masculin Hanescu era hulit si el in ultimul hal pe cand activa prin ATP. Dar desigur, critica de genul e complet constructiva, cum ar spune unii jurnalisti.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează