SPORTURI  »  TENIS  »  FILM

Arantxa Sanchez Vicario, nemulțumită de felul în care apare în King Richard: „În plus, eu i-am spus că Serena e mai bună decât Venus!”

Spanioloaica Arantxa Sanchez Vicario, foto: imago
Spanioloaica Arantxa Sanchez Vicario, foto: imago

Articol de GSP - Publicat vineri, 08 aprilie 2022 11:58 / Actualizat vineri, 08 aprilie 2022 13:11

Fosta jucătoare spaniolă de tenis Arantxa Sanchez Vicario, 50 de ani, spune că s-a consultat cu avocații pentru felul în care a fost portretizată în filmul „King Richard”, despre tatăl surorilor Williams, însă aceștia au sfătuit-o împotriva unui eventual proces.

La microfonul Cadena Ser, Arantxa Sanchez Vicario a spus că a văzut filmul, dar nu a știut până în ultimul moment că personajul ei va apărea în peliculă. Nu a fost foarte entuziasmată de actrița mexicană, Marcela Zacarías, distribuită în rol.

„Nu vreau să comentez prea mult despre felul în care am fost potretizată în film. Nu e prea corect. Dar nu vreau să dau vina pe actrița care îmi joacă rolul. Ea a încercat să fie cât mai asemănătoare cu mine, era blondă și i-au vopsit părul în negru ca să fie mai autentică. E o tipă din Mexic, care joacă ceva tenis, dar nu știu mai multe și nu vreau să comentez”, a început Arantxa Sanchez Vicario.

Arantxa Sanchez Vicario: „Eu i-am spus lui Richard că Serena Williams va fi cea mai bună, nu Venus”

Ceea ce a deranjat-o mai ales pe fosta triplă câștigătoare de Roland Garros a fost modul inexact în care a fost redată o partidă jucată contra lui Venus Williams.

Arantxa era în vârful carierei, dar Venus, care avea doar 14 ani pe atunci, a dus meciul în 6-2, 3-1, moment în care spanioloaica a întors printr-o evoluție de excepție. Unii au acuzat-o că ar fi prelungit pauza dintre gameuri, dar Arantxa spune că nu e cazul.

Când am jucat cu Venus Williams în 1994, eu eram locul 2 mondial și favorita numărul 1 al turneului. Se juca la Oakland, nu era indoor, ci s-a jucat în aer liber. S-a jucat în noiembrie, pe un teren foarte rapid, nu cum încearcă să arate ei în film. 

Nu am părăsit terenul la 1-3, pentru că toți știm că nu poți părăsi terenul când suma gameurilor e număr par, deci aș fi putut pleca poate la 2-3. În plus, timpul de a merge la toaletă e limitat și aș fi fost pedepsită dacă stăteam prea mult. E adevărat că am pierdut 2-6 în primul set, dar apoi am câștigat 11 gameuri consecutive. Am câștigat turneul și la simplu, și la dublu, eram în vârful formei mele. Dar dacă nu ar fi modelat povestea, nu ar mai fi ieșit filmul.

Conform Arantxei Sanchez Vicario, ea i-ar fi spus lui Richard Williams că cea mai bună jucătoare din familia americanului va fi Serena, nu Venus Williams. „El ține minte că i-am spus și că a rămas mască, de parcă nu știam ce vorbesc. Le văzusem pe amândouă jucând, iar pentru mine era clar că Serena va ajunge mai mare”.

În ceea ce-l privește pe Will Smith, actorul premiat cu Oscar pentru performanța sa din King Richard: „E un actor foarte bun, dar a avut acel moment greu (n.r.- când l-a lovit pe Chris Rock) și cred că îl va urmări pentru toată cariera. L-am văzut încă din „Prințul din Bel Air”. E un actor bun, dar a greșit cu ce a făcut”.

Câştigătoare a 98 de turnee la simplu şi la dublu, Arantxa Sanchez-Vicario are 4 turnee de Grand Slam în palmares (Roland Garros în 1989, 1994 și 1998 și US Open în 1994).

CV ARANTXA SÁNCHEZ VICARIO

  • Născută pe 18 decembrie 1971 la Barcelona
  • Profesionistă între 1985 și 2002
  • 4 titluri de Mare Șlem în palmares: Roland Garros 1989, 1994, 1998 și US Open 1994
  • 4 finale de Grand Slam pierdute: Australian Open 1994, 1995, Wimbledon 1995, 1996
  • 5 titluri de Mare Șlem la dublu: Australian Open 1992, 1995, 1996, Wimbledon 1995, US Open 1993, 1994
  • Numărul 1 mondial (6 februarie 1995)
  • 29 de titluri la simplu, 69 la dublu
  • Căsătorită cu Joan Vehils (2000-2001), apoi cu Josep Santacana (2008-2019)

O legendă a tenisului riscă închisoarea » E acuzată că și-a ascuns bunurile pentru a nu plăti o datorie uriașă

SPECIAL GSP Arantxa Sánchez Vicario, divorț și ruină » Povestea de Hollywood a unei cvadruple campioane de Mare Șlem: banca cere să fie trimisă la pușcărie!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
88pendulum
88pendulum  •  11 Iunie 2023, 18:08

Eu am impresia ca ai gandirea distorsionata. Daca filmul este bazat pe fapte reale ce ar trebui sa relateze? SF? De ce i se mai spune bazat pe fapte reale si in film arata altceva?

penultimul
penultimul  •  08 Aprilie 2022, 15:35

Pe mine mă doare in pălărie de filmul acesta. Comentariul Aranxtei seamănă cu comentariile cinefililor romani ale filmelor cu Dracula. E un film, nu o mărturie la un proces. Îmi aduce aminte de când judeca clasa muncitoare picturile realizate în realismuk socialist. "Tov pictor, roata locomotivei are opt spițe nu șase și fumul nu e niciodată albastru , e gri-sur"

Vezi toate comentariile (2)
Comentează