SPORTURI  »  TENIS  »  DEZVĂLUIRI

Legenda care se uită rar la tenis » „Sunt mamă cu normă întreagă, copiii mei joacă fotbal!"

Arantxa Sánchez premiată de ITF Foto Imago
Arantxa Sánchez premiată de ITF Foto Imago

Articol de - Publicat sambata, 29 iulie 2023 20:45 / Actualizat sambata, 29 iulie 2023 21:41

Arantxa Sánchez Vicario, 51 de ani, de patru ori campioană de Grand Slam, spune că urmărește doar meciurile importante sau cele care au un final interesant. În rest, se ocupă cu atenție de cei doi copii ai săi, Arantxa, 14 ani, și Leo, 12

Tenisul nu mai este cel mai important în viața spaniolei care a fost lider mondial și a cucerit 29 de titluri în carieră, dintre care patru de Mare Șlem. Apare însă ocazional la festivități de premiere, cum s-a întâmplat anul acesta în turneul WTA 125 de la Reus, acolo unde i-a înmânat trofeul de învingătoare Soranei Cîrstea.

De asemenea, anul trecut, la US Open, a reprezentat o prezență inedită în loja viitoarei finaliste Ons Jabeur.

Arantxa Sánchez: „E frumos că jucătoarele primesc sume atât de mari ca premii”

Zilele acestea, Arantxa Sánchez a fost invitată de onoare la turneul WTA 250 de la Hamburg în cadrul unei serii de evenimente dedicate împlinirii a 50 de ani de la constituirea Women's Tennis Association. Prilej cu care a vorbit despre tenis, dar și despre viața ei actuală.

4 titluride Grand Slam a cucerit iberica în carieră, Roland Garros 1989, 1994, 1998 și US Open 1994. A disputat alte 4 finale: Australian Open 1994, 1995, Wimbledon 1995, 1996

Totul se schimbă în bine, era inevitabil, e frumos să vezi atâtea jucătoare cu stiluri diferite", a declarat iberica într-o conferință de presă, citată de Ubitennis. „Organizatorii turneelor fac o treabă foarte bună, sunt multe jucătoare din generații diferite care ies în prim-plan. Avem deseori învingătoare neașteptate, în fiecare concurs vezi ceva grozav", a adăugat Sánchez.

Cea mai importantă schimbare, în opinia legendei spaniole, care s-a petrecut în acești 50 de ani de WTA este aceea că „tenisul este unul dintre puținele sporturi care oferă premii egale pentru femei și bărbați. Billie Jean King și cele din clubul Super9 au realizat ceva imens, incredibil. 

E frumos că jucătoarele primesc sume atât de mari ca premii. Era în regulă și în timpul nostru, dar acum e mult mai bine".

Legenda care se uită rar la tenis » „Sunt mamă cu normă întreagă, copiii mei joacă fotbal!
Arantxa Sánchez la Roland Garros 1998, când a cucerit ultimul ei titlu de Grand Slam Foto Guliver/GettyImages

Nu văd multe meciuri în ultima vreme. Știu că unele foste colege de circuit sunt în continuare foarte legate de ceea ce se întâmplă, dar eu m-a cam îndepărtat, nici nu mai joc decât ocazional. Dacă este un meci important sau unul cu final interesant, atunci mă uit.

 – Arantxa Sánchez

Arantxa Sánchez: „Sunt mama unor fotbaliști, nu a unor jucători de tenis”

Cât de mult mai este însă Arantxa legată de tenis zilele acestea? „Încerc să disimulez cât pot de mult, dar, sincer, mi-e greu să mă regăsesc în lumea tenisului", a spus fostul lider WTA. „Sunt mama cu normă întreagă a doi copii minunați, Arantxa, de 14 ani, și Leo, de 12. Amândoi joacă fotbal, sunt mama unor fotbaliști, nu a unor jucători de tenis.

Au turnee aproape în fiecare sfârșit de săptămână și îi însoțesc, mă distrez mult cu ei. Totuși, când pot, încerc că revin un pic la tenis: i-o datorez, realmente mi-a oferit mult. Peste toate însă, sunt o mamă ocupată".

6 titlurimajore la dublu are Arantxa Sánchez, Australian Open 1992, 1995, 1996, Wimbledon 1995, US Open 1993, 1994. Are și 4 la dublu mixt, Australian Open 1993, Roland Garros 1990, 1992, US Open 2000

Divorț cu final amânat

Legenda care se uită rar la tenis » „Sunt mamă cu normă întreagă, copiii mei joacă fotbal!
Arantxa Sánchez și Josep Santacana pe când încă erau fericiți Foto Imago

Arantxa Sánchez, cea care a fost numărul unu mondial și la dublu, este din 2018 în divorț de al doilea soț, Josep Santacana, tatăl celor doi copii. Următoarea înfățișare în proces urmează să aibă loc în august, la Miami. Foștii soți încă nu au ajuns la un acord legal și, conform revistei Mujer Hoy, între ei nu a rămas „nimic pozitiv. Certurile nu au găsit o cale de soluționare nici la Miami, nici în Spania".

Sánchez și Santacana sunt blocați într-o capcană juridică pe care ei înșiși au creat-o în urma reclamațiilor reciproce pe care le-au formulat începând din 3 ianuarie 2018, când au decis să urmeze drumuri diferite. În plus, marea campioană a realizat atunci că din cele 35 de milioane de dolari, cât reprezenta patrimoniul ei la începutul căsniciei, nu mai rămăsese cu nimic.

Citește și: 

Andrei Anghel nu a prins finala de la 50 de metri spate: „Se simte că nu am experiență”
campionatele mondiale
Andrei Anghel nu a prins finala de la 50 de metri spate: „Se simte că nu am experiență”
Primul mesaj al ucrainencei descalificate pentru că nu și-a salutat adversara din Rusia: „Nu le vom strânge niciodată mâna, regulamentul trebuie schimbat”
MESAJ
Primul mesaj al ucrainencei descalificate pentru că nu și-a salutat adversara din Rusia: „Nu le vom strânge niciodată mâna, regulamentul trebuie schimbat”

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
BindenDanDat
BindenDanDat  •  29 Iulie 2023, 22:31

“ spaniolei” este in limba romana?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează