SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

VIDEO Șoc după șoc la Australian Open: și favoritul #2 a fost eliminat în turul secund » Implozie pe partea de tablou a lui Djokovic!

Jenson Brooksby l-a învins pe Casper Ruud, favoritul doi de la Australian Open / Sursă foto: Imago Images
Jenson Brooksby l-a învins pe Casper Ruud, favoritul doi de la Australian Open / Sursă foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat joi, 19 ianuarie 2023 10:07 / Actualizat joi, 19 ianuarie 2023 11:55

Casper Ruud (24 de ani, favoritul #2 de la Australian Open) a fost eliminat în turul secund al competiției de la Antipozi. Norvegianul, ocupant al locului 3 în clasamentul ATP) a cedat în fața americanului Jenson Brooksby (22 de ani, #39 ATP), scor 3-6, 5-7, 7-6(4), 2-6.

Ruud, care avusese un 2022 impresionant, cu finale la Roland Garros, US Open și Turneul Campionilor, nu se regăsește în noul an. Casper a părăsit prematur primul turneu de Mare Șlem al anului, învins de unul dintre cei mai talentați americani din noua generație, Jenson Brooksby, cel care a făcut unul dintre meciurile carierei în această dimineață. 

Nordicul, care a acuzat și unele probleme medicale, primind îngrijiri din partea medicului pe durata meciului, avea șansa să devină noul lider mondial în cazul în care ar fi ajuns în finală. Fotoliul de lider e disputat acum de Novak Djokovic și Stefanos Tsitsipas, aflați în duel direct pentru a-l detrona pe Carlos Alcaraz, absent de la Melbourne.

Și Taylor Fritz și Alexander Zverev sunt OUT!

Partea inferioară a tabloului, cea care-l are favorit cert pe Novak Djokovic, a rămas fără un alt nume important. Americanul Taylor Fritz, favoritul #8, a fost învins de australianul Alexei Popyrin (113 ATP), după un „thriller” de cinci seturi, scor 7-6(4), 6-7(2), 4-6, 7-6(6), 2-6.

La scurt timp distanță, a părăsit turneul și Alexander Zverev, fostul #2 mondial, în prezent pe locul 13, abia revenit după o accidentare care l-a scos din circuit în a doua parte a lui 2022. Neamțul, care e antrenat în prezent de marele campion spaniol Sergi Bruguera, a fost învins în patru seturi de americanul Michael Mmoh (25 de ani, #107 ATP), scor 7-6 (1), 4-6, 3-6, 2-6.

Citește și alte știri din tenis:

Ce maraton! Irina Begu, OUT de la Australian Open, după ce a fost la un game de victorie! România nu mai are nicio reprezentantă pe tablou

VIDEO Stefanos Tsitsipas, idee genială la Australian Open » Ce a făcut după calificarea în „șaisprezecimi”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează