SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Australian Open începe la noapte, dar prima controversă a apărut deja: „Retrogradată pe terenul 13?!”

Rybakina, premiată de Catherine după triumful de la Wimbledon / FOTO: Imago
Rybakina, premiată de Catherine după triumful de la Wimbledon / FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat duminica, 15 ianuarie 2023 20:19 / Actualizat duminica, 15 ianuarie 2023 22:21

Kazaha Elena Rybakina (23 de ani, 23 WTA), deținătoarea trofeului de la Wimbledon, debutează la noapte la Australian Open împotriva italiencei Elisabetta Cocciaretto (21 de ani, 67 WTA). Programarea meciului pe terenul cu numărul 13 a stârnit controverse.

Ediția din 2023 de la Australian Open debutează la noapte. Ben Rothenberg, unul dintre cei mai importanți jurnaliști din aria tenisului, a remarcat un detaliu interesant. Crede că Elena Rybakina nu are parte de tratamentul pe care l-ar merita.

Detaliul remarcat de Ben Rothenberg înainte de Australian Open 2023

„Elena Rybakina, campioana en-titre de la Wimbledon, a fost retrogradată până pe terenul cu numărul 13 în primul meci de la Australian Open. 

Înțeleg că există o saturație de campioane recente de Grand Slam, dar a mai existat vreo câștigătoare de Wimbledon scoasă atât de repede din prim-plan?”, a scris Ben Rothenberg pe Twitter.

În prima zi, duminică, pe terenul central „Rod Laver” sunt programate meciurile: Siniakova - Gauff, Yuan - Sakkari, Nadal - Draper, Swiatek - Niemeier și Giron - Medvedev.

România, cu 5 reprezentante la Australian Open 

Cele cinci românce prezente pe tabloul principal de la Melbourne știu, după tragerea la sorți, pe cine vor înfrunta în primul tur. Jaqueline Cristian a picat cel mai rău, cu favorita 3.

Irina Begu (favorită #27) – Elizabeth Mandlik (SUA)

  • Irina ar fi trebuie să joace împotriva chinezoaicei Saisai Zheng. Sportiva din Asia s-a retras înaintea partidei 
  • A fost înlocuită cu americanca Elizabeth Mandlik (21 de ani, 130 WTA) 
  • Mandlik pierduse în finala calficărilor în fața slovacei Anna Karolina Schmiedlova

Sorana Cîrstea – Yulia Putintseva (Kazahstan)

  • Tricolora e condusă cu 3-2 de kazaha de pe locul 51 WTA, însă ele nu s-au mai duelat din 2019, de la Nurnberg, în semifinale. De asemenea, patru partide au fost pe zgură și una pe iarbă.
  • Cîrstea ocupă locul 43 mondial, iar în primele săptămâni ale anului a adunat o victorie și două înfrângeri.
  • Cea mai bună performanță la AO: Cîrstea, 32 de ani, a atins de două ori „optimile”, 2017 și 2022 / Rezultatul de anul trecut: optimi de finală

Ana Bogdan – Anna Bondar (Ungaria)

  • O singură confruntare anterioară între cele două viitoare adversare, în primul tur al calificărilor de la Istanbul în 2019, câștigată de Ana. Aceasta a disputat însă un singur meci în Australia în 2023, cedând din prima în calificările de la Adelaide 1.
  • Românca vine după cel mai bun sezon al carierei, în care a pătruns în Top 50
  • Cea mai bună performanță la AO: Bogdan, 30 de ani, a urcat până în turul 3 în 2018 / Rezultatul de anul trecut: nu a participat

Jaqueline Cristian – Jessica Pegula (SUA)

  • Va fi prima ciocnire cu cel mai dificil adversar pentru o româncă în runda inaugurală: Pegula e în Top 3 al capilor de serie, după o ascensiune constantă în ultimele două sezoane.
  • Jaqueline, în schimb, a avut un 2022 complicat din cauza unei teribile accidentări la genunchi. A stat luni bune pe bară, iar la Melbourne participă cu clasamentul înghețat de 65, deși de află acum pe 143 WTA. Jaq a jucat la Auckland și nu a depășit calificările, iar la Hobart a pierdut în turul 1.
  • Cea mai bună performanță la AO: Jaqueline Cristian, 24 de ani, a disputat turul 2 în 2022 / Rezultatul de anul trecut: turul 2

Patricia Țig – Shuai Zhang (China)

  • Jucătoarea română revine pe un tablou principal de Grand Slam după o pauză importantă, de la Wimbledon 2021 încoace. Și ea s-a înscris cu clasamentul protejat, 65, deși se află pe treapta 790 a ierarhiei WTA.
  • Va fi primul meci contra chinezoaicei aflate pe locul 24 în lume. Țig a disputat un meci anul acesta, dar a pierdut în turul 1 la Hobart 
  • Cea mai bună performanță la AO: Turul 1 în 2017 și 2021 / Rezultatul de anul trecut: nu a participat

VIDEO. Ion Țiriac, despre cazul Halep: „Avocații ei sunt lenți!”

Citește și alte știri din tenis: 

EXCLUSIV Djokovic sau Nadal? Mats Wilander a explicat pentru cititorii Gazetei pe cine mizează la AO: „Dacă aș fi în locul lui, aș fi supărat. Aș spune: «Nu cred! Vă arăt eu vouă»”

Un jucător de top surprinde: „Din păcate, Nadal se va retrage după Roland Garros”

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (3)
digei
digei  •  16 Ianuarie 2023, 01:16

Asta da o nota foarte prosta turneului, Australiei, federatiei australiene. Arata cat de manelisti sunt, cat de subordonati sunt politicului. Nu ca cei din Marea Britanie, acolo e jale, dar imediat dupa ei.

malinr
malinr  •  15 Ianuarie 2023, 22:54

Ar trebui sa puneti marca "articol editat cu ajutorul cititorilor". Profesionistilor!

malinr
malinr  •  15 Ianuarie 2023, 22:17

Begu va juca eventual macao cu Zheng. La AO2023 in primul tur va juca cu Elizabeth Mandlik. ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează