SPORTURI  »  TENIS  »  HALEP, SUSPENDATĂ 4 ANI

„Asta voiau de la Simona. Nu accepta nici dacă o suspendau 100 de ani!” » Avocatul lui Halep a venit cu detalii din interior: „ITIA e o instituție îndreptată spre distrugerea sportivului”

Bogdan Stoica, avocatul Simonei Halep, a oferit detalii din interiorul procesului soldat cu o suspendare de 4 ani și a admis că în calcul a fost luată și o înscenare. +35   FOTO
Bogdan Stoica, avocatul Simonei Halep, a oferit detalii din interiorul procesului soldat cu o suspendare de 4 ani și a admis că în calcul a fost luată și o înscenare.

Articol de - Publicat vineri, 15 septembrie 2023 09:00 / Actualizat vineri, 15 septembrie 2023 11:01

Bogdan Stoica, avocatul Simonei Halep, a oferit detalii din interiorul procesului soldat cu o suspendare de 4 ani.

Bogdan Stoica a vorbit pe larg la emisiunea „Digi Sport Special” despre modul în care apărarea Simonei Halep a fost construită. Concluzia avocatului a fost că tribunalul Sports Resolutions a ignorat probe evidente și că ITIA a făcut totul pentru a prelungi procesul. 

Frederic Lefebvre, omul de la Academia Mouratoglou despre care Simona Halep a spus că i-a recomandat suplimentul contaminat, a fost preparatorul fizic personal al Serenei Williams în 2015-2017
HALEP, SUSPENDATĂ 4 ANI
Frederic Lefebvre, omul de la Academia Mouratoglou despre care Simona Halep a spus că i-a recomandat suplimentul contaminat, a fost preparatorul fizic personal al Serenei Williams în 2015-2017

Bogdan Stoica: „Compania a produs un singur lot în toată istoria”

„În cazurile de contaminare, cel mai important e să identifici sursa. După ce am cam bănuit despre ce e vorba ne-am concentrat pe aceste 3 suplimente pe care Simona le ingera. 

Decizia noastră a avut în vedere că la recomandarea echipei de la academia Mouratoglou, Simona schimbase suplimentele pe care le lua de mulți ani. Practic a consumat aceste suplimente noi pentru câteva zile.

Cum nivelul de roxadustat din aceste produse ne așteptam să fie foarte mic, testele au fost făcute după diverse metode și eșantioane. Colagenul a ieșit pozitiv. Evident, următorul pas a fost să comandam alte 5-6 recipiente sigilate din același lot. 

Toate testele au ieșit pozitive. Nu s-a produs decât un lot în toate istoria acestei companii și a fost produs într-o altă fabrică, nu cea obișnuită”, a povestit Bogdan Stoica pentru sursa citată.

  • Keto colagenul respectiv este vândut sub formă de  pudră, este deținut de o firmă din Ontario și poartă un nume de insulă grecească: Schinoussa. 

Niciun producător nu are propria fabrică de producție, ei închiriază. Nici măcar acești producători nu urmăresc tot acest lanț de producție. Avem un titular care vine cu o rețetă. O transferă producătorului, iar producătorul contractează cu un importator ingredientele. Marea majoritate a produselor de sinteză vin din China. Asta din motive preț. 

Foarte puțini producători pot avea evidența acestor produse. Este și cazul suplimentului nostru. În timpul audierilor, producătorul a dovedit că habar nu are de unde vin ingredientele. Știau că doar din China

- Bogdan Stoica, avocatul Simonei Halep

„ITIA a refuzat întâlnirea cu noi”

„Am făcut și teste cu un voluntar. A ingerat colagenul folosit de Simona potrivit cantităților folosite în acele zile. După o perioadă de 3-4 zile, cât a durat acest test, s-a făcut un test de urină care a ieșit pozitiv la roxadustat. 

Toată documentația fost trimisă la ITIA. Ne-am oferit să ne întâlnim imediat cu experții lor, să facem împreună testele și să ajungem la o concluzie comună, noi acceptând imediat că testul a fost unul pozitiv. 

ITIA a refuzat orice formă de cooperare, orice formă de discuție. N-au acceptat nici să mergem noi la laboratorul dânșilor. Au făcut propriile teste, cu propriile echipamente, potrivit propriilor metode și ne-au anunțat că nu au găsit urmă de roxadustat”, a povestit avocatul Simonei.

„Asta voiau de la Simona. Nu accepta nici dacă o suspendau 100 de ani!” » Avocatul lui Halep a venit cu detalii din interior: „ITIA e o instituție îndreptată spre distrugerea sportivului”
Bogdan Stoica

„ITIA e o instituție îndreptată spre distrugerea sportivului”

„Nu știu dacă e rea credință. Cred că ITIA nu e o instituție îndreptată spre aflarea adevărului, ci spre distrugerea sportivilor pe care îi investighează. Înțeleg, ei sunt într-o poziție de procuror. Noi nu am negat, eram deschiși să discutăm deja despre aplicarea unei sancțuni pe carem noi să o acceptăm imediat. 

Dânșii au încercat să tărăgăneze, au folosit experții ca să lungească toate etapele procedurale. Nu pot să nu mă gândesc la faptul că o instituție cu un buget uriaș, care de-a lungul timpului a avut de-a face doar cu 10-15 cazuri de dopaj, simte un fel de nevoie de a-și justifica existența.

În cadrul discuțiilor pe care le-am avut, inclusiv la audieri, dânșii au mizat pe ideea că ar putea determina un fel de recunoaștere a substanțelor interzise. Simona a zis că nu ar putea să recunoască niciodată că a consumat ceva ce nu a consumat. A zis că puteau să îi dicteze și 100 de ani”, a transmis Stoica în dialogul cu Dragoș Suciu.

Simona Halep merge la TAS

Simona a rămas cu o singură cale de apel la TAS. Apelul încă nu poate fi depus. Apărarea trebuie să aștepte o serie de formalități din partea ITIA. 

„O să avem un termen de 21 de zile din momentul comunicării hotărârii finale. Probabil le va lua 2-3 săptămâni până vor termina documentația. Vom face apel, avem speranțe foarte mari. 

TAS e cu adevărat independent, nu e organizat sub tutela ITIA, nu e finanțat din surse apropiate de ITIA. Cele mai mari speranțe ni le punem în faptul că Simona nu a consumat niciodată substanțe interzise.

Tribunalul de la Lausanne nu e ținut de deciziile luate la Londra. O să avem posibilitatea să aducem inclusiv probe noi. 

Putem face o judecată integrală, de la zero. Sunt mii de pagini de documentație care intră în probatoriu. Eu sunt avocatul Simonei, dar fac echipă cu un avocat american specializat în astfel de dosare”, a concluzionat Bogdan Stoica.

VIDEO. În direct la GSP Live, Ilie Năstase a comentat suspendarea Simonei Halep

Citește și alte știri despre Simona Halep:

ITIA voia să-i ia și rezultatele, și banii! Ce pierdea Simona Halep, dacă Tribunalul nu respingea cererea
HALEP, SUSPENDATĂ 4 ANI
ITIA voia să-i ia și rezultatele, și banii! Ce pierdea Simona Halep, dacă Tribunalul nu respingea cererea
Istoricul pașaportului biologic al Simonei: are dreptate Halep? » 5 scenarii de doping avansate de experți + probele suspecte coincid cu intrarea în academia Mouratoglou
HALEP, SUSPENDATĂ 4 ANI
Istoricul pașaportului biologic al Simonei: are dreptate Halep? » 5 scenarii de doping avansate de experți + probele suspecte coincid cu intrarea în academia Mouratoglou

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (17)
dobrin
dobrin  •  19 Septembrie 2023, 01:34
Postat de elgabri pe 15 Septembrie 2023, 13:31

Ce o sa rad daca ii mareste pedeapsa sanse mici dar totusi ;)

Nu e diferenta foarte mare intre 4 si 6 ani, tot sfarsitul carierei se numeste. Numai sa nu-i anuleze rezultatele din toata perioada Mouratoglou, ca atunci trebuie sa scoata ceva milioane din buzunar.

CiprianBirtea_84
CiprianBirtea_84  •  17 Septembrie 2023, 00:57
Postat de 267890 pe 16 Septembrie 2023, 08:12

Nu stiu de ce se tot bate monedă pe acele suplimente alimentare. Este dovedit că suplimentele au fost contaminate. Dar problema e că Halep a fost găsită cu concentrație de roxadustat foarte mare, concentrație care nu putea să provină doar din suplimentele respecrive. Sau poate ca le mânca cu polonicul, dimineața, la prânz și seara, și între mese.

Este dovedit că suplimentele au fost contaminate? Nu prea e dovedit. Laboratoarele acreditate nu au găsit Roxadustat în suplimente.

CiprianBirtea_84
CiprianBirtea_84  •  17 Septembrie 2023, 00:51

[...]nivelul de roxadustat din aceste produse ne așteptam să fie foarte mic[...]. Cum adică? Vrei să zici că suplimentul trebuia să conțină Roxadustat, dar într-o concentrație mult mai mică? Adică suplimentul care conține Roxadustat a fost contaminat cu Roxadustat? Mă întreb dacă a tras ceva pe nas! E ca și cum ai spune că sarmalele au fost contaminate cu orez.

Vezi toate comentariile (17)
Comentează