SPORTURI  »  TENIS  »  DOPAJ

Jucătoare prezentă la Cluj, suspendată pentru dopaj! Ce substanță interzisă a folosit

Cagla Buyukakcay / foto: Guliver/Getty Images
Cagla Buyukakcay / foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat sambata, 06 noiembrie 2021 11:59 / Actualizat sambata, 06 noiembrie 2021 12:34

Turcoaica Cagla Buyukakcay (32 de ani, 244 WTA) a fost suspendată de Federația Internațională de Tenis, după ce a picat un test anti-doping susținut în vară, la Cluj, în cadrul turneului Winners Open. 

Cagla Buyukakcay, fost număr 60 în ierarhia WTA în septembrie 2016, a fost depistată pozitiv în timpul unui control de rutină efectuat la Cluj-Napoca, în luna august. 

Substanța interzisă cu care a fost depistată se numește ractopamină și se află pe lista interzisă a agenților anabolizanți, notează Sport Face.it.

Ignorată de sponsorii mari, o africancă se îndreaptă spre locul 1 WTA! Billie Jean King e entuziasmată
WTA
Ignorată de sponsorii mari, o africancă se îndreaptă spre locul 1 WTA! Billie Jean King e entuziasmată

Cagla Buyukakcay, suspendată pentru dopaj!

Totul a pornit în luna august, când WADA i-a cerut turcoaicei o mostră de urină în timpul competiției de la Cluj. Proba acesteia a fost trimisă în Canada, pentru analize de laborator, unde s-a descoperit că sportiva a folost ractopamină. 

Pe 4 noiembrie, Cagla Buyukakcay a fost suspendată provizoriu de ITF. Între timp, jucătoarea din Turcia a cerut o reexaminare a probei.

Ion Țiriac, nemilos: „50 de țări au făcut legea asta, noi am abolit-o”

Ion Țiriac nu are toleranță pentru dopaj! Miliardarul solicită excluderea pe viață din sport a celor prinși că au folosit substanțe interzise.

„Dopingul și toate lucrurile acestea nu sunt o treabă a sportului, ci o problemă socială. Ăla care e în sport și pe care l-ai prins...afară! Exact cum prinzi un pedofil! Afară cu totul! Așa și la sport

Eu am făcut legea aceasta în 1999, înainte de Sydney, și a fost extraordinar de bine primită în toate țările. 40-50 țări au făcut-o, dar noi am abolit-o. De ce? Nu mă întreba pe mine”, a declarat Ion Țiriac, într-un interviu acordat în exclusivitate Gazetei Sporturilor în toamna lui 2020.

La ideea lui Ion Țiriac, COSR a propus, în 2000, că un sportiv dopat nu va mai face parte niciodată din delegația olimpică. Ulterior, legea nu a rămas în piciore în România.

Citește și alte știri din tenis:

Scandal uriaș! Fostul lider mondial acuză un înalt oficial de abuz sexual

VIDEO Știm finalistele din Billie Jean King Cup! Belinda Bencic poate scrie istorie

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează