SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

VIDEO Semifinale fantastice la US Open » Alcaraz şi Ruud, meci cu trofeul și cu locul 1 ATP pe masă

Carlos Alcaraz
Carlos Alcaraz

Articol de GSP - Publicat sambata, 10 septembrie 2022 08:17 / Actualizat sambata, 10 septembrie 2022 09:57

Carlos Alcaraz (19 ani, 4 ATP) și Casper Ruud (23 de ani, 7 ATP) s-au calificat în finala US Open. Câștigătorul va lua marele trofeu, dar va urca și pe primul loc în ierarhia ATP.

  • Carlos Alcaraz - Casper Ruud, finala masculină la US Open, va fi duminică, televizată pe Eurosport

Alcaraz a trecut în semifinale de Frances Tiafoe (24 de ani, 26 ATP), cu scorul de 6-7, 6-3, 6-1, 6-7, 6-3. Meciul dintre cei doi a durat 4 ore și 22 de minute.

Finală în premieră la US Open » Iga Swiatek și Ons Jabeur se înfruntă în ultimul act
US OPEN
Finală în premieră la US Open » Iga Swiatek și Ons Jabeur se înfruntă în ultimul act

Carlos Alcaraz s-a calificat în finala de la US Open

După ce în sferturi jucase 5 ore și 15 minute cu Jannik Sinner (21 de ani, 13 ATP), scor 6-3, 6-7 (7-9), 6-7 (0), 7-5, 6-3, Carlos Alcaraz a avut din nou parte de un meci fantastic. 

A pierdut la tie-break primul set cu Tiafoe, după ce ambii jucători au servit perfect, fără break reușit de vreunul dintre cei doi. Al doilea set părea să se desfășoare pe aceleași coordonate, doar că Alcaraz a reușit să câștige pe serviciul lui Tiafoe, desprinzându-se la 4-2. În final s-a impus cu 6-3, după alte 3 game-uri de serviciu reușite.

Setul 3 a fost unul fără istoric, spaniolul reușind un break încă din primul game. A câștigat cu 6-1, în doar 34 de minute. A urmat un nou set echilibrat, condus de Alcaraz, care nu a reușit însă să se desprindă la mai mult de două game-uri. Tiafoe a ținut aproape, apoi a egalat la 6 și a câștigat la tie-break.

Francezul nu a mai rezistat în ultimul set, a pierdut 3 game-uri de serviciu, iar Alcaraz s-a impus cu 6-3. Spaniolul s-a calificat în prima sa finală de Grand Slam din carieră.

Casper Ruud a trecut de Karen Khachanov în semifinale

Ruud l-a eliminat pe Karen Khachanov (26 de ani, 31 ATP) în semifinale la US Open, scor 7-6, 6-2, 5-7, 6-2.

Norvegianul a început mai bine meciul, cu break încă din al doilea game. Rusul a ținut însă aproape și nu l-a lăsat pe Ruud să se desprindă, iar primul set a ajuns la tie-break. Casper a câștigat acolo cu 7-5, fără punct pierdut pe propriul serviciu.

Setul doi nu a avut istoric. Norvegianul s-a impus cu 6-2 în doar 33 de minute. Rusul nu s-a lăsat însă doborât, și-a revenit în setul 3 și a câștigat cu 7-5, fără greșeală pe propriul serviciu de această dată.

Khachanov nu i-a mai făcut față lui Ruud și în setul 4. Casper a reușit 14 lovituri direct câștigătoare, mai mult decât dublul reușit de rus (6), și a câștigat cu 6-2. Norvegianul este la a doua finală de Grand Slam a anului și a carierei, după cea pierdută la Roland Garros în fața lui Rafael Nadal.

Citește și: 

Irina Begu și Sorana Cîrstea vor juca la Țiriac Foundation Trophy, turneu disputat la București

Cine va fi lider mondial după US Open » Toate calculele luptei dintre Nadal, Alcaraz și Ruud

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (3)
wheelwright
wheelwright  •  10 Septembrie 2022, 13:29

Francez?! :))) American poate, hai sa zicem de origine sierra-leoneana, dar suna cam ciudat, asa ca ati pus franceza, tare de tot.

cancerigen
cancerigen  •  10 Septembrie 2022, 11:55

Francezul nu a mai rezistat în ultimul set, a pierdut 3 game-uri de serviciu, iar Alcaraz s-a impus cu 6-3. Spaniolul s-a calificat în prima sa finală de Grand Slam din carieră.. Va rog sa-mi spuneti cine e francezul , unde l-ati vazut ca eu nu am vazut decat un american si un spaniol pe teren , va multumesc anticipat !

adi_stelistul
adi_stelistul  •  10 Septembrie 2022, 10:40

Alcaraz și-a facut singur viata grea. De la mijlocul setului 2 pana la 3-1 in setul 4 l-a zăpăcit pe Tiafoe. Apoi a tot încercat lovituri, retururi decisiv pe serviciul 2 al americanului și a pierdut la tie-break. 4 din 4 tie-break-uri pierdute in 2 zile de el. Meciul putea fi mult mai simplu. Sa vedem daca nu-l va costa in finala, ca a avut 3 meciuri consecutive de 5 seturi. Apare oboseala. E el tânăr, dar...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează