SPORTURI  »  TENIS  »  PROPUNERE

Carlos Alcaraz și alți tenismeni cer renunțarea la schimbarea mingilor pentru a evita accidentările

Carlos Alcaraz // foto: Guliver/gettyimages
Carlos Alcaraz // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat luni, 02 octombrie 2023 15:56 / Actualizat luni, 02 octombrie 2023 16:38

Carlos Alcaraz (20 de ani, ♦ 2 ATP) își dorește renunțarea la schimbarea mingilor pentru a evita accidentările. Spaniolul este susținut de mai mulți tenismeni, care spun că mingile diferite de la mai multe turnee cauzează accidentări la încheietură, cot și umăr.

Numărul accidentărilor la încheietură, cot și umăr sunt tot mai dese în circuitul ATP, iar jucători precum Stefanos Tsitsipas (25 de ani, #5 ATP) și Sebastian Korda (23 de ani, # 28 ATP) au ratat perioade importante din acest sezon din cauza acestor accidentări.

Horațiu Moldovan a greșit la gol, dar a aruncat vina pe un coechipier: „A dat pe lângă minge” » Contrazis imediat de Duckadam
HERMANNSTADT - RAPID 1-1
Horațiu Moldovan a greșit la gol, dar a aruncat vina pe un coechipier: „A dat pe lângă minge” » Contrazis imediat de Duckadam

Carlos Alcaraz: „Este dificil să te obișnuiești mereu cu mingi noi”

Carlos Alcaraz a vorbit la turneul ATP de la Beijing, unde joacă în această săptămână, despre problema tot mai des întâlnită de către tenismeni: „Mărimea mingilor se modifică după fiecare lovitură, am observat asta la prima sesiune de antrenamente de aici, de la Beijing. Este dificil să te obișnuiești mereu cu mingi noi.

Folosim mingi diferite la fiecare turneu, sau aproape la fiecare turneu. Trebuie să te obișnuiești cu acest aspect, dar este un sentiment ciudat când ajungi să performezi într-un turneu și te întrebi cum vor fi mingile.”

Zizou Bergs, tenismen belgian în vârstă de 24 de ani și ocupant al locului 181 în clasamentul ATP, a postat recent o părere asemănătoare lui Alcaraz pe Instagram: „Cred că e timpul să privim mai îngrijorați faptul că din ce în ce mai mulți jucători suferă accidentări la încheieturi, care probabil, ar putea fi prevenite prin a nu mai schimba mingile în fiecare săptămână.” Postarea a fost distribuită și de veteranul Stan Wawrinka (38 de ani, #47 ATP), triplu câștigător de turnee de Grand Slam.

Daniil Medvedev a acuzat aceeași problemă la începutul anului

Daniil Medvedev a atras atenția asupra acestei probleme încă de la ediția Australian Open din acest an: „Am un sentiment oribil când lovesc mingea. M-am accidentat la încheietură. Am crezut că problema este la mine, dar după ce am vorbit cu mai mulți jucători din circuit, cred că mingile sunt, de fapt, problema.”

Vezi și alte știri:

Simona Halep, apariție elegantă la evenimentul de la București » Discurs pe scenă: „O spun din tot sufletul, mai ales în aceste momente”
EVENIMENT
Simona Halep, apariție elegantă la evenimentul de la București » Discurs pe scenă: „O spun din tot sufletul, mai ales în aceste momente”
Gigi Becali, anunț surpriză după condamnarea lui Dănuț Lupu: „Îl angajez eu la FCSB”
FCSB
Gigi Becali, anunț surpriză după condamnarea lui Dănuț Lupu: „Îl angajez eu la FCSB”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (2)
Acidutzu_67
Acidutzu_67  •  02 Octombrie 2023, 20:35

Atâtea figuri pe tenismenii astia care castiga o caruta de bani lovind o mingiuca. Eu stiam ca marimea mingii de tenis e standard, nici mai mica, nici mai mare...Daca ar fi sa se faca niste schimbari in tenis acelea ar fi: anularea serviciului doi, micsorarea numarului de pauze dintre game-uri si anularea pauzelor medicale ( te doare ceva. te-ai accidentat, pierzi meciul) si interzicerea răcnetelor.

Juvezaur
Juvezaur  •  02 Octombrie 2023, 18:20

de parca nu sunt sponsorizati sa zica asta. hai sa fim seriosi. ia sa vedem oare nu au toti astia de vor acelasi mingi acelas sponsor?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează