SPORTURI  »  TENIS  »  PORTRET

VIDEO Carlos Martinez, noul antrenor al Simonei Halep, detalii inedite: chimie specială cu Svetlana Kuznetsova, „Vorbește foarte mult!” și e confundat cu Roger Federer

Carlos Martinez alături de Svetlana Kuznetsova la Cincinnati 2019 Foto: Imago +16   FOTO
Carlos Martinez alături de Svetlana Kuznetsova la Cincinnati 2019 Foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 20 martie 2024 15:00 / Actualizat miercuri, 20 martie 2024 16:21

Spaniolul Carlos Martinez Comet, 49 de ani, noul antrenor al Simonei Halep, a avut o relație profesională specială, de durată, cu Svetlana Kuznetsova, care a început în 2012 și s-a prelungit până în 2019, an în care spaniolul începuse deja să colaboreze cu altă rusoaică, Daria Kasatkina.

Cu o carieră fragmentată de accidentări, Svetlana Kuznetsova, acum în vârstă de 38 de ani, a regăsit o doză importantă de succes alături de tehnicianul spaniol Carlos Martinez: trei titluri WTA, Moscova 2016 și 2017, Sydney 2016, dar și patru finale pierdute în turnee Premier, cum se numeau pe atunci: Madrid 2015, Miami 2016, Indian Wells 2017, apoi Cincinnati 2019.

Dublă campioană de Mare Șlem, la US Open 2004 și Roland Garros 2009, cu alte două finale majore disputate pe zgura pariziană în 2006 și 2007, Svetlana a schimbat mulți antrenori în carieră, dar a avut o afinitate pentru spanioli, după ce a început să se antreneze la 14 ani la Barcelona.

Simona Halep a anunțat la Miami noul ei antrenor » Acord cu mentorul rusoaicelor: „Îl apreciez, sper să meargă bine”
WTA MIAMI
Simona Halep a anunțat la Miami noul ei antrenor » Acord cu mentorul rusoaicelor: „Îl apreciez, sper să meargă bine”

La Carlos Martinez a ajuns mai târziu, spre finalul lui 2012. Antrenorul iberic spunea despre ea că „sincer, nu fiindcă este Sveta, dar pentru mine este cea mai bună jucătoare.

Poate să joace rapid, să vină la fileu, să pună scurte, să lovească tăiat... tot”, declara el în 2017 într-o discuție pentru sport360.

Crăciun rar alături de familie

În perioada în care rusoaica a fost accidentată, în 2017, suferind o operație la încheietura mâinii stângi, antrenorul nu a stat degeaba. „Am un grup de jucători profesioniști în Barcelona, la clubul meu, așa că am avut timp să îi antrenez, să merg cu ei la turnee challenger, ITF sau naționale.

Mi-au lipsit, sunt la niveluri inferioare, dar mă motivează la fel de mult ca atunci când lucrez cu Sveta. La nivel personal, am putut să stau mai mult timp cu soția și fiicele mele.

După multă vreme, am petrecut Crăciunul împreună, în familie, a fost ceva grozav. Familia este cea mai importantă”, a spus el atunci în presa din Rusia, după ce se reunise cu sportiva sa la Moscova.

+12 FOTO

Colaborare dublă pentru Martinez

S-au despărțit apoi pentru aproape un an, dar în primăvara lui 2019 Kuznetsova l-a reangajat pe spaniol, care la vremea respectivă colabora deja cu Daria Kasatkina.

Când l-am întrebat dacă mă poate ajuta, abia era la început cu Dasha”, povestea Svetlana pentru Tennis Panorama. „Confuzie totală. I-am spus: «Uite, nu vreau să întrerup». Înțeleg că Dasha are nevoie de el, are o carieră lungă în față și mult potențial.

El a spus apoi: «O să încerc să le ajut, îți trimit antrenori dintre cei care lucrează cu mine». Apoi am vorbit cu Dasha și i-am oferit ajutorul meu. I-am zis: «Am ceva experiență în circuit, pot să dau un sfat și aș aprecia dacă am putea să-l împărțim pe Carlos». Așa a rămas”, spunea dubla campioană de Mare Șlem în 2019.

Svetlana Kuznetsova: „Legătură similară ca la Simona și Darren”

Carlos Martinez, noul antrenor al Simonei Halep, detalii inedite: chimie specială cu Svetlana Kuznetsova, „Vorbește foarte mult!” și e confundat cu Roger Federer
Simona Halep și Darren Cahill // FOTO: Imago

Tot atunci, citată de The National, Kuznetsova explica de ce a tot revenit la spaniol. „Este chimie, nici nu știam că există așa ceva. OK, da, între iubiți, prieteni, dar uite că poate fi și între jucător și antrenor.

Poate că nicio altă jucătoare nu va avea aceeași chimie cu el cum am eu. Văd o legătură similară la Simona și Darren, nu mulți jucători pot spune asta, poate și Justine Henin cu Carlos Rodriguez”, a conchis atunci Kuznetsova.

Rusoaica nu a mai jucat din iunie 2021, ultimul turneu disputat fiind cel de la Wimbledon, unde a pierdut în primul tur. Ocupa atunci locul 40 în clasamentul mondial. Acum a ieșit din ierarhia mondială. Are 38 de ani, nu s-a retras oficial, dar lucrează cu grupe de copii în Moscova.

Avertisment pentru că „vorbește foarte mult!”

Un episod controversat la momentul respectiv s-a produs în timpul Wimbledon-ului în 2016. Kuznetsova a primit un avertisment pentru coaching în meciul din turul al treilea contra americancei Sloane Stephens din partea arbitrei de scaun, sârboaica Marijana Veljovic.

Rusoaica s-a enervat pe oficială, spunându-i: „Îmi pun la bătaie premiul în bani că nu a spus nimic”, discuția continuând și în pauzele dintre game-uri, când Kuznetsova i-a repetat: „Nu ai procedat bine”.

Carlos Martinez, noul antrenor al Simonei Halep, detalii inedite: chimie specială cu Svetlana Kuznetsova, „Vorbește foarte mult!” și e confundat cu Roger Federer
Svetlana Kuznetsova la Wimbledon 2016 Foto: Imago

Distrasă, favorita 13 a pierdut contactul cu adversara, care s-a distanțat la 5-2, apoi însă a revenit miraculos și s-a impus cu 8-6 la capătul unui meci formidabil.

La final, ea a detaliat controversa legată de decizia arbitrei. „Am fost teribil de frustrată pentru că m-a avertizat din primul set. Așa că am întrebat-o: «L-ai auzit dându-mi indicații»? A răspuns «Nu». Atunci care este motivul? Și a zis: «Fiindcă vorbește foarte mult!».

Iar antrenorul meu spunea doar: «Haide! Ține-o tot așa!» Și chestii de genul ăsta pentru care am primit avertisment. E frustrant fiindcă era un moment mare și o să plătesc o amendă mare pentru nimic”, a comentat Kuznetsova.

Carlos Martinez, confundat cu Federer!

Carlos Martinez, noul antrenor al Simonei Halep, detalii inedite: chimie specială cu Svetlana Kuznetsova, „Vorbește foarte mult!” și e confundat cu Roger Federer
Carlos Martinez și Roger Federer Colaj fotografii Imago

Atunci când merge pe alei la turnee, nu doar o privire stăruie asupra ibericului, apoi încep șușotelile. Lumea crede că este vorba despre Roger Federer, iar asemănarea nu e chiar neglijabilă.

Martinez a mărturisit pentru Opencourt că i se întâmplă de câteva ori pe durata unei săptămâni și a admis că e de acord, că există trăsături comune.

Nu e însă nicio asemănare între noi în ce privește contul bancar”, a glumit. A observat și Federer asta? Au coincis o perioadă în Dubai, pe când o antrena pe Kuznetsova, și s-au salutat. „Ne-am dat mâinile, am spus «Salut», dar nu e ca și cum el a zis: «Hei, știai că semeni cu mine?» Așa că habar nu am”, a râs Martinez.

Rezumatul meciului Simona Halep - Paula Badosa de la Miami

Citește și alte materiale despre Simona Halep:

Șeful FRT a sesizat unde n-a funcționat jocul Simonei Halep cu Badosa
WTA MIAMI
Șeful FRT a sesizat unde n-a funcționat jocul Simonei Halep cu Badosa
Halep a impresionat-o pe Badosa » Pariul pe care îl face jucătoarea din Spania în privința parcursului Simonei
WTA MIAMI
Halep a impresionat-o pe Badosa » Pariul pe care îl face jucătoarea din Spania în privința parcursului Simonei

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
monika.
monika.  •  21 Martie 2024, 18:00

Se poate compara Carlos cu Evrenzo?

Freyya
Freyya  •  21 Martie 2024, 04:11

pentru cat e de praf i se potrivea rusul Roxan Dustat

VanBasten2000
VanBasten2000  •  20 Martie 2024, 16:10

Simona e pe maini bune.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează