SPORTURI  »  TENIS  »  NAOMI OSAKA

Sfatul direct al lui Chris Evert pentru „sensibila” Naomi Osaka: „Trebuie să facă asta”

Naomi Osaka, 24 de ani, a avut mai multe momente în care a izbucnit în lacrimi pe terenul de joc
Naomi Osaka, 24 de ani, a avut mai multe momente în care a izbucnit în lacrimi pe terenul de joc

Articol de GSP - Publicat vineri, 08 aprilie 2022 13:45 / Actualizat vineri, 08 aprilie 2022 14:18

Fosta mare jucătoare Chris Evert, 67 de ani, crede că Naomi Osaka trebuie să devină mai dură din punct de vedere mental pentru a face față la atacurile din circuitul WTA. 

  • Naomi Osaka, 24 de ani, a avut mai multe momente în care a izbucnit în lacrimi pe terenul de joc, deoarece s-a simțit hărțuită sau pentru că unii dintre spectatorii au huiduit-o și i-au aruncat cuvinte urâte;
  • Japoneza fost lider mondial a fost criticată, însă, pentru faptul că ar fi mult prea sensibilă pentru un sport jucat în fața la zeci de mii de oameni.
  • Chris Evert, câștigătoare de 18 turnee de Grand Slam, spune că Osaka trebuie să își înfrunte frica și să dezvolte un psihic mai dur în fața adversităților din afara terenului de tenis;
Ce înseamnă biohacking, metoda high-tech prin care își prelungesc carierele Cristiano Ronaldo sau Robert Lewandowski » „Voi știți ce înseamnă somn polifazic?!”
BIOHACKING
Ce înseamnă biohacking, metoda high-tech prin care își prelungesc carierele Cristiano Ronaldo sau Robert Lewandowski » „Voi știți ce înseamnă somn polifazic?!”

Chris Evert: „Dacă nu poți rezista psihic, trebuie să îți dezvolți această abilitate”

„E evident că e o persoană foarte sensibilă și această postură în care câștigă turnee, e număr 1 mondial cu Grand Slam-uri cucerite la activ, o face o țintă despre care poate să vorbească oricine, fiind judecată și în mass-media, și pe rețelele de socializare. 

Tenisul nu înseamnă doar să joci un meci pe teren, ci tot ceea ce vine împreună cu el. A fost o luptă pentru Naomi Osaka. Dar trebuie să aibă un psihic puternic și asta este o realitatea, nu o spun ca pe o critică. Dacă nu ai această putere de a rezista, poți să o dezvolți, pentru că trebuie să înțelegi că oricine poate să te judece și poate să vorbească despre tine, când ești sus. 

Sunt o mulțime de oameni care nu sunt mulțumiți de propria lor viață. Așa că intervin într-un fel în viețile altora, își dau cu părerea și cu negativitatea lor. Nu poți să te aștepți ca totul să fie fără probleme, nu poți evita capcanele succesului. Trebuie să înțelegi asta și să faci tot ce poți, dar trebuie să fii cu obrazul gros și să realizezi că dacă cineva te atacă, asta este problema lui. Asta nu este problema ta”, a explicat Chris Evert, conform tennishead.net.  

În viața reală, aceste lucruri se întâmplă. Îmi pare rău pentru ea. În opinia mea, noi, jucătorii de tenis, avem o viață grozavă. Suntem foarte norocoși, pentru că putem să ne bucurăm de niște experiențe grozave. Datorită acestei vieți, facem mulți bani.

Chiar dacă e teribil să auzi critici, trebuie să fim pregătiți. Trebuie să rezistăm acestor lucruri, deoarece viața noastră este expusă lumii. 

În același timp, trebuie să recunoaștem că sunt și foarte mulți care ne plac, iar când suntem criticați, trebuie să acceptăm și să mergem mai departe. O înțeleg pe Naomi, a suferit mult din cauza acestor probleme de ordin mental. Îi doresc să treacă cu bine peste aceste probleme. În viață, nimic nu este perfect. Trebuie să fim pregătiți pentru orice.

- Rafael Nadal, potrivit Tenis365.

Citește și alte știri de tenis: 

Fostul număr 20 mondial a criticat invazia ordonată de Putin și se teme să revină în Rusia: „Asta se întâmplă când protestezi. Am plâns zile întregi”

Arantxa Sanchez Vicario, nemulțumită de felul în care apare în King Richard: „În plus, eu i-am spus că Serena e mai bună decât Venus!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
robotucigas
robotucigas  •  09 Aprilie 2022, 19:23
Postat de 267890 pe 09 Aprilie 2022, 08:47

Ba nu. Trebuie sa ramana asa cum e. Ceilalti trebuie sa se schimbe. De multe ori tenisul pare a fi o lupta intre gladiatori. Halep e un exemplu. Nu e normal sa fie asa.

Este o luptă între ei man. Jignirile au ajuns la modă, toți rămânem în viața reală cu acele chestii din online. Nu mai știm sa ne reținem, nu mai avem bună purtare. Iar dacă ești sentimentalist te distruge psihic asta

robotucigas
robotucigas  •  09 Aprilie 2022, 19:19
Postat de rav410wrc pe 08 Aprilie 2022, 16:01

Trebuie sa mai slabeasca ... Ca la 24 de ani, e cat Serena la 36 ;)) Sau poate face WTA o categorie de tennisumo !?

Hahaha! Hamuzantule chiar nu credeam sa rad atâta de tare de un prost care spune ca este grasă. Probabil tu nu ști nici ce este aia masa musculară. Iar uni oamenii pot fi asa fin construcție. Cine ești tu sa judeci pe cineva după aspect? ***, dar radem de alți. Gata Hamuzantule ca este suficient!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

267890
267890  •  09 Aprilie 2022, 08:47

Ba nu. Trebuie sa ramana asa cum e. Ceilalti trebuie sa se schimbe. De multe ori tenisul pare a fi o lupta intre gladiatori. Halep e un exemplu. Nu e normal sa fie asa.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează