SPORTURI  »  TENIS  »  WTA MADRID

Patru românce pe tabloul principal de la Madrid » Cîrstea și Bogdan debutează chiar din prima zi

Sorana Cîrstea antrenându-se la Madrid în 2021 FOTO Imago Images
Sorana Cîrstea antrenându-se la Madrid în 2021 FOTO Imago Images

Articol de - Publicat luni, 24 aprilie 2023 21:23 / Actualizat luni, 24 aprilie 2023 21:42

Irina Begu, Sorana Cîrstea, Ana Bogdan și Jaqueline Cristian au acces direct pe grila principală a competiției din capitala Spaniei grație clasamentului

  • Competiția feminină de la Madrid este transmis în România de DigiSport 2

Turneul feminin de la Caja Magica debutează, marți, cu patru românce pe tabloul principal. Două dintre ele vor evolua chiar din prima zi, Sorana Cîrstea (44 WTA și 33 de ani) o va întâlni în primul tur pe americanca Lauren Davis (56 WTA și 29 de ani). Partida dintre cele două va fi a doua a zilei pe arena „Manolo Santana”.

Pentru Sorana este prima competiție după rezultatele obținute la Indian Wells (sferturi de finală) și Miami (semifinale). Cîrstea și Davis s-au întâlnit o singură dată, în 2013, la Hobart, americanca impunându-se atunci în două seturi.

13-8 este raportuldintre victorii și înfrângeri pentru Sorana Cîrstea în 2023

Bogdan, prima în program

Ana Bogdan (61 WTA și 30 de ani) o întâlnește în primul meci de pe arena „Arantxa Sanchez”, de la ora 11:00,  pe unguroaica Anna Bondar (89 WTA și 25 de ani). Cele două s-au întâlnit până acum de două ori, cu românca impunându-se în 2019 la Istanbul, iar jucătoarea din Ungaria în 2023, la Australian Open.

5-7 este raportuldintre victorii și înfrângeri pentru Ana Bogdan în 2023

Begu direct în turul al doilea

În următoarele zile vor mai evolua Jaqueline Cristian, care va juca împotriva americancei Sloane Stephens și Irina Begu, cap de serie numărul 31. 

Ea va intra direct în turul secund, urmând să o înfrunte pe învingătoarea din partida Anett Kontaveit (Estonia)- Karolina Muchova (Cehia).

Lor li s-ar mai putea alătura și Gabriela Ruse.  Românca în vârstă de 25 de ani a învins-o, luni, în primul tur al calificărilor pe belgianca Ysaline Bonaventure, cu 3-6, 6-3, 6-1. Pentru un loc pe tabloul principal, a se va duela, marți, cu franțuzoaica Leolia Jeanjean.

Madrid, trecut românesc

Turneul de la Madrid i-a aparținut mulți ani lui Ion Țiriac, acesta cedându-l la începutul lui 2022 americanilor de la IMG. A primit în schimb suma de 360 de milioane de euro în acel an, urmând ca alte 30 de milioane să-i intre în conturi până în 2025.

Simona Halep este singura jucătoare din România, care a câștigat trofeul de la Caja Magica, ea impunându-se în 2016 și 2017. Ea a mai disputat și două finale în 2014 și 2019.

Cele mai bune rezultate ale româncelor prezente la Madrid la acest turneu

  • Sorana Cîrstea - sferturi de finală
  • Irina Begu - sferturi de finală 
  • Ana Bogdan - turul 1 
  • Jaqueline Cristian - debut

7.705.780 de euroeste suma totală a premiilor la turneul feminin de la Madrid, WTA 1000, câștigătoarea urmând să primească un premiu de 1.105.265 de euro

Citește mai multe știri din sport:

„Să fie sala plină!” » România vrea să bată Austria și să-și ia biletele pentru EURO 2024

Carlos Alcaraz, din nou campion la Barcelona » „Am fost eu pe teren: fluid și relaxat”

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează