SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Corespondență de la Roland Garros: Parisul tricolor! El e românul din Saint Kitts și Nevis venit să o vadă pe Halep!

Articol de - Publicat sambata, 10 iunie 2017 16:23

*** Specialistul Gazetei Sporturilor în tenis, Iulian Pavel, este la Paris și vă oferă cele mai importante informații de la Roland Garros ***

Români din toate colțurile țării și din străinătate au venit să vadă pe viu meciul carierei pentru Simona Halep. Philippe Chatrier e plin până la refuz.

Constănțeanca este atât de iubită încât românii au făcut toate eforturile să ajungă la Paris. Finala nu a însemnat doar un Chatrier plin, a însemnat un Chatrier plin cu români. Grupuri de constănțeni, clujeni, brașoveni, sibieni și bucureșteni au umplut cea mai importantă arenă de la Roland Garros.

A VENIT DIN ST. KITTS ȘI NEVIS!

Pompei Bolfa, un bistrițean care a copilărit la Cluj, este unul dintre ei. Acum este stabilit în Insulele Saint Kitts de 3 ani, unde este profesor veterinar. A vrut să fie prezent la finală și nu a ratat ocazia, chiar dacă asta a însemnat să vină fără familie. (foto) "Am fost în Italia, la o conferință, și, în loc să mă întorc acasă, am rămas câteva zile în plus. Simona merită susținerea noastră", spune profesorul.

ÎNCURAJĂRI DE LÂNGĂ CASĂ

Posibilul nou număr 1 WTA i-a avut aproape și pe constănțeni. Cel mai mare grup de români a fost și cel mai gălăgios. Nu-i puteai rata pe aleea din complexul Roland Garros. Dobrogenii nu se gândeau să vină la Paris, însă calificarea Simonei le-a schimbat planurile: "E constănțeanca noastră și e cea mai bună. Cum să nu ajungem la cel mai important meci al ei de până acum?". Și au mare dreptate.

Mai sunt câteva minute până la meci, fetele intră în cea mai impunătoare arenă de la Openul Franței, iar galeria română explodează. Din stânga, din dreapta, din toate colțurile stadionului se aude în cor: "Simona, Simona".

Steagurile se agită. Dar liniștea se așterne când românca se lovește prima minge. Privirile românilor sunt pline de speranță. Pe măsură ce game-urile se scurt, românii se sincronizează în strâns de pumni cu Simona.

La finalul primului set, o pălărie zboară spre cer. Simona e aproape de o performanță imensă. Mai e mult până departe, dar setul acesta dă speranțe.

Valul frânt

Se pornește un val. Nu numai românii sunt implicați. Lumea vrea să se bucure de spectacol. Și până acum l-au avut. Câteva minute mai târziu, când Simona ratează trei mingi de break, fiecare dintre ele e însoțită de un oftat prelung. În timp ce setul se scurge în favoarea letonei de 20 de ani, susținătorii româncei rămân încrezători.

Șoptesc: "E puternică!".  Șuișurile și coborâșurile din setul de decisiv sunt întâmpinate cu un mix de emoții. Energia lor se duce la fel ca a Simonei. La final îți aplaudă eroina. Pentru ei, Simona va rămâne eroina. Undeva în înaltul tribunei, doi români pictați pe față își strâng lucrurile. "Poate data viitoare!".

6.700de kilometri este distanța, în zbor, dintre Saint Kitts și Nevis și Paris

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează