SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Novak Djokovic - Carlos Alcaraz, Alexander Zverev - Casper Ruud, o semifinală mai atractivă ca alta pe tabloul masculin de la Roland Garros

Novak Djokovic și Carlos Alcaraz la finalul singurei partide disputate, cea de la Madrid în 2022 FOTO Imago Images
Novak Djokovic și Carlos Alcaraz la finalul singurei partide disputate, cea de la Madrid în 2022 FOTO Imago Images

Articol de - Publicat joi, 08 iunie 2023 19:05 / Actualizat vineri, 09 iunie 2023 09:12

Finala masculină de la Paris se va decide, azi, după partidele Novak Djokovic - Carlos Alcaraz și Alexander Zverev - Casper Ruud

  • Prima semifinală începe nu înainte de 15.45. iar cea de-a doua nu înainte de 17:30 (Eurosport)

Turneul de la Paris se apropie de meciurile cele mai importante, acelea în urma cărora se vor decide câștigătorii. Pe tabloul masculin, vineri, se vor disputa semifinalele. Una mai atractivă ca alta. 

Prima dintre ele îi va avea ca protagoniști pe Carlos Alcaraz și Novak Djokovic, numărul unu mondial, respectiv al treilea jucător al lumii.

Sârbul, 36 de ani, caută al 23-lea trofeu de Mare Șlem, ceea ce l-ar face cel mai titrat jucător de tenis. De partea cealaltă, Carlos Alcaraz. 20 de ani, este pentru prima oară în semifinale la Paris, dar s-a impus la US Open în 2022. 

6 finalea disputat Novak Djokovic la Paris, câștigând două și pierzând patru

Novak a întâmpinat unele probleme pe parcurs, în timp ce Carlos a avut un traseu de invidiat. „Djokovic e destul de departe de cea mai bună versiune a sa. Însă spiritul său combativ îi permite să se adapteze în orice context", a spus Toni Nadal, unchiul și fostul antrenor al lui Rafa Nadal.

Comparația cu Federer

El a vorbit și despre Alcaraz. „E plin de încredere și într-o formă fizică și psihică incredibilă. Îmi aduce aminte de explozia și superioritatea pe care le-a arătat Federer pe tot parcursul lui 2004", a spus actualul antrenor al lui Felix Auger Aliassime pentru puntodebreak.com.

Spaniolul a încercat să identifice și câteva aspecte-cheie ale partidei. „Dacă Novak va încerca să joace agresiv și în mare viteză, va da peste un rival superior. Dar dacă va decide să joace consistent, are nevoie de un nivel înalt de precizie pentru că dacă nu-l va atinge rămâne expus la loviturile direct câștigătoare ale lui Carlos", a explicat Toni Nadal.

„El este favoritul"

Alcaraz și Djokovic s-au întâlnit o singură dată, confruntarea având loc în semifinalele turneului de la Madrid în 2022. Spaniolul s-a impus atunci în trei seturi cu 6-7 (5), 7-5, 7-6 (5). 

9 prezențeîn turneele de Mare Șlem a bifat până acum Carlos Alcaraz

„E unul dintre cei mai buni din istorie și nu mă pot gândi dacă el poate face față ritmului meu, ci invers. Felul în care lovește mingea e fără defect, nivelul lui mediu e undeva foarte sus. Faptul că are patruzeci și cinci de semifinale de Mare Șlem e important pentru că are multă experiență și favoritul este el. A câștigat de două ori la Paris și ar fi făcut-o de mai multe ori dacă nu s-ar fi ciocnit de cel mai bun jucător din toate timpurile pe această suprafață", a subliniat spaniolul.

Alexander Zverev și Casper Ruud se înfruntă în semifinale la Roland Garros

În cealaltă semifinală se duelează Alexander Zvererv, 27 ATP, și norvegianul Casper Ruud, 4 ATP. Niciunul nu are vreun trofeu de Mare Șlem în palmares, dar ambii au fost la un pas de el. Germanul la US Open în 2020, când a fost învins de Dominic Thiem, iar norvegianul în 2022 la Roland Garros, el fiind depășit de Rafael Nadal, și la US Open 2022, pierzând în fața lui Alcaraz.

Sunt de vârste apropiate. Zverev 26, iar Ruud 24, se cunosc bine, au jucat de trei ori, cu Alexander impunându-se de două ori, însă toate partidele s-au disputat pe hard. „Ruud a mai fost aici în ultimul act, știe cum se simte", a spus Zverev.

El s-a accidentat grav la gleznă chiar anul trecut pe zgura pariziană în semifinala cu Rafael Nadal. „Sunt într-o etapă în care nu mă mai gândesc deloc la acea problemă, deși mi-a fost greu, în primele șapte luni nu am putut juca tenis, iar în următoarele patru am tot avut dureri. Sunt fericit că m-am întors acolo unde am lăsat lucrurile anul trecut și că am o șansă și sper să profit de ea de data aceasta", a explicat el.

5 semifinalede Mare Șlem a jucat Alexander Zverev, câștigând doar una

Și Casper Ruud a remarcat revenirea lui Sascha. „Mă bucur că a revenit, sper să facem o partidă mare, să jucăm cel mai bun tenis al nostru și să ne bucurăm de el. Pentru Sascha a fost un an dificil și s-a luptat să revină. Nici pentru mine începutul de an nu a fost tocmai cel mai bun, de aceea e genial că am reușit un rezultat aici. Ne-ar plăcea amândurora să fim în finala de duminică, dar doar unul va fi câștigător", a concluzionat norvegianul. 

2 finale de Mare Șlema jucat Casper Ruud în carieră, pierzându-le pe amândouă

Citește și:

Probleme cu insulina pentru Alexander Zverev:  „Ce nu arată bine? Ar crede cineva că mă dopez? ”
INEDIT
Probleme cu insulina pentru Alexander Zverev: „Ce nu arată bine? Ar crede cineva că mă dopez? ”
Maria Sharapova nu a uitat de finala din 2014 cu Simona Halep »  Ce spune despre circuitul feminin
Roland Garros
Maria Sharapova nu a uitat de finala din 2014 cu Simona Halep » Ce spune despre circuitul feminin

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează