SPORTURI  »  TENIS  »  VICTOR HĂNESCU-FLORIAN MAYER 6-3, 7-6(3)

Doar un sfert de bucurie » Hănescu a ratat calificarea în semifinalele BRD Năstase Ţiriac Trophy

Hănescu a atins în premieră în acest an sferturile unui turneu ATP
Hănescu a atins în premieră în acest an sferturile unui turneu ATP

Articol de - Publicat sambata, 27 aprilie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 26 aprilie 2013 22:29

Hănescu nu a repetat meciul atent şi îngrijit care i-a asigurat victoria în faţa lui Iujnîi.

Victor arată bine la încălzire. Asta ar trebui să însemne că după victoria la Iujnîi şi-a recuperat şi liniştea, şi încrederea. Problema este că şi Mayer este cît se poate de liniştit. Spre deosebire de Tipsarevici, neamţul este de-al casei. A venit în 2004 prima dată la Bucureşti, a şi cîştigat turneul. Se simte bine pe zgură. Are lovituri solide şi un psihic pe măsură.

Hănescu-Mayer începe cu trei game-uri în care nu se cîştigă nici o minge contra serviciului. 1-0 Mayer, 1-1, 2-1. Se merge cap la cap apoi pînă la 3-3, cînd Hane are două mingi de break. Le iroseşte, lucru pe care nu-l mai face şi adversarul. 5-3, apoi 6-3 pentru Mayer, care exploatează o anumită rigiditate în deplasare a jucătorului nostru.

Pauza dintre seturi este scurtă, cît pentru un furtun şi o perie pe un teren ars de soarele care deja pîrjoleşte Bucureştiul. Echilibru, echilibru. Victor îşi ia mai repede şi mai sigur serviciul decît în setul inaugural. Alternează lovituri lungi cu slaisuri care nu-l lasă pe neamţ să folosească unghiurile, capitol pe care îl stăpîneşte excelent.

Conform tradiţiei ancestrale a tenisului, problemele apar la 3-3, în game-ul 7 (un fel de 2-0 cel mai periculos scor al fotbalului), cînd Hănescu cedează serviciul. Nu este gata, pentru că avem rebreak. Este 4-4, cu românul reintrat bine în meci. Lumea speră, ca de obicei. 5-5, apoi 6-5 pentru Victor. Şi 6-6, tie-break.

Contează avantajul terenului propriu într-un moment-limită al meciului? Poate că da, dar la Hănescu nu a contat deşi arăta mai bine, mai mobilizat. Palmaresul de anul acesta la tie-break-uri al lui Victor era de 50%. 5 cîştigate, 5 pierdute. Al 11-lea jucat, cel de acum de la BRD Năstase Ţiriac Tropy, a stricat procentajul.

Hane reuşeşte prima minge cîştigătoare abia la 5-0 pentru Mayer. 1-5, apoi 1-6, 2-6, 3-6. Şi 3-7. Mayer cîştigă, Hănescu rămîne cu, probabil, satisfacţia încă a unui sfert de finală ATP. Noi, cei de pe margine, rămînem cu gustul amar. Cu senzaţia reînnoită că se putea mai bine dacă, dacă, dacă...

569357-rezultate-program.jpg

ALTE ŞTIRI DE LA TURNEU:

Seria continuă
Gilles Simon a reuşit ieri să obţină cea de-a 16 victorie consecutivă la Bucureşti. El l-a învins în "sferturi" pe Daniel Brands cu 6-1, 7-5 şi va juca azi pentru un loc în finală. "Am avut un start perfect de meci, am servit bine, n-am ratat aproape nimic", a spus Gilles, favorit 2. "În setul doi am început un pic încordat, defensiv, dar mi-am revenit la timp şi am făcut break cînd am avut nevoie", a adăugat el.

Prima semifinală
Lukas Rosol l-a învins ieri în sferturile de finală pe Viktor Troicki cu 6-3, 6-1 şi a acces pentru prima oară în semifinalele unui turneu ATP. Cehul, în vîrstă de 27 de ani, a fost mulţumit de jocul său şi speră să menţină acelaşi nivel şi azi, cînd joacă împotriva lui Simon. "Scorul indică un meci uşor, dar nu a fost aşa. Am mai jucat cu Troicki pe zgură şi ştiu ce tactică să aplic, cu toate că trebuie să fii mereu în gardă", a spus Rosol.

Tipsarevici out
Janko Tipsarevici, favoritul principal, a fost eliminat ieri de Guillermo Garcia-Lopez cu 6-3, 3-6, 6-4 într-o partidă maraton de 2 ore şi 37 de minute. "M-a luat valul prea repede în meci pentru că am pornit bine, dar nu e uşor să joci împotriva cuiva care nu are nimic de pierdut şi e relaxat. Aşa a fost Guillermo, a lovit tot timpul clar şi puternic. Am avut şanse, nu le-am valorificat pe cînd el şi le-a luat pe ale lui. Undeva, în mintea mea, speram să cîştig turneul, dar ştiam că e drum lung", a spus al zecelea jucător al lumii.

"4 stele pline de energie"
Ca în fiecare an, ENEL aduce distracţia pe Arena Centrală la BRD Năstase Ţiriac Trophy. Azi, de la ora 18:00, Ilie Năstase, Andrei Pavel, Mansour Bahrami şi guest star-ul Adriano Panatta vor oferi un meci spectacol.

La ediţia din acest an, care îi este dedicată lui Ilie Năstase, pentru cariera sa, dar şi pentru faptul că se împliesc 40 de ani de cînd românul a devenit primul număr unu mondial din istoria computerizată a tenisului, nu se putea găsi un invitat special mai bun. Italianul a jucat cu Năstase la dublu şi au cîştigat împreună patru trofee. Amintirile care îi leagă sînt nenumărate şi frumoase. Atît demonstrativul, cît şi meciurile de pe tablou de azi se vor disputa cu casa închisă.

Citește și:

Nelu Varga a dezvăluit cine e noul președinte de la CFR Cluj: „Abia îl așteptăm în club”
Superliga
Nelu Varga a dezvăluit cine e noul președinte de la CFR Cluj: „Abia îl așteptăm în club”
S-a disputat ULTIMA partidă pe Stadionul Dinamo, iar fuziunea dintre FC și CS este extrem de aproape » Ionuț Popa a făcut marele anunț
Superliga
S-a disputat ULTIMA partidă pe Stadionul Dinamo, iar fuziunea dintre FC și CS este extrem de aproape » Ionuț Popa a făcut marele anunț
Adrian Mititelu, despre plecările vedetelor FCU» S-a înțeles cu CFR Cluj pentru transferurile lui Bauza și Baeten: „Am ajuns la o înțelegere!”
Superliga
Adrian Mititelu, despre plecările vedetelor FCU» S-a înțeles cu CFR Cluj pentru transferurile lui Bauza și Baeten: „Am ajuns la o înțelegere!”

„Te ridică sau te bagă în pământ” » Horațiu Moldovan a povestit cum a cucerit-o pe Aza Gabriela: „Prima noastră întâlnire a fost la asigurări”

Iubita unui jucător cu 400 de meciuri în Seria A i-a mărturisit Dilettei Leotta: „De asta dormim în camere separate”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează