SPORTURI  »  TENIS  »  ITIA

Două jucătoare de tenis exonerate de Sport Resolutions după un an și jumătate

Tara Moore la un turneu FOTO Imago Images
Tara Moore la un turneu FOTO Imago Images

Articol de - Publicat sambata, 23 decembrie 2023 18:09 / Actualizat sambata, 23 decembrie 2023 19:18

ITIA a anunțat, sâmbătă, printr-un comunicat că Tara Moore (31 de ani) și Barbara Gatica (27 de ani) nu sunt vinovate de dopaj după ce testele din lunile mai și iunie 2022 arătau prezența unor steroizi anabolizanți în corpurile lor.

Tara Moore (Marea Britanie) și Barbara Gatica (Chile) au avut de așteptat 19 luni pentru ca un verdict să fie dat în cazurile lor. 

Comunicatul ITIA

ITIA a făcut publică decizia, iar în aceasta se arată:

"Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) confirmă astăzi că un tribunal independent a stabilit că jucătoarele de tenis Tara Moore și Barbara Gatica nu au avut nicio vină sau vreo neglijență pentru pentru neregulile constatate în analizele lor și, prin urmare, nu sunt supuse unei perioade de ineligibilitate.

Moore și Gatica au fost suspendate provizoriu pe 27 mai 2022 și, respectiv, 17 iunie 2022, după ce au fost testate pozitiv la steroizi anabolizanți, boldenonă, și nandrolon în cazul lui Moore, în Bogotá, Columbia, în aprilie 2022.

O audiere la distanță pe 14 și 15 decembrie 2023 susținută de Sport Resolutions, în urma căreia tribunalul independent a stabilit că este vorba despre carnea contaminată consumată de fiecare jucătoare în zilele dinainte de recoltarea probei. 

Aceasta a reprezentat sursa substanței (substanțelor) interzise găsite în probele jucătoarelor și, prin urmare, nicio vină sau neglijență nu a fost reținută în sarcina ambelor jucătoare.

În consecință, niciunei jucătoare nu i-a fost impusă vreo perioadă de ineligibilitate, iar suspendările provizorii impuse au fost imediat ridicate - deși Gatica rămâne suspendată din tenis din cauza infracțiunilor separate privind programul anticorupție din tenis.

ITIA a emis și va continua să transmită tuturor jucătorilor informații cu privire la riscurile contaminării cărnii în anumite părți ale lumii”

Reacția britanicei Tara Moore

Britanica Moore a reacționat pe Twitter în urma acestei decizii: "19 luni. 19 luni de timp irosit. 19 luni din reputația mea, din clasamentul meu, din viața mea, s-au scurs încet. 19 luni de suferință emoțională. 19 luni, eu și echipa mea primim răspunsul pe care îl știam de la început.

Va dura mai mult de 19 luni pentru a reconstrui, repara și recupera din lucrurile prin care am trecut, dar vom reveni mai puternici ca niciodată. Le mulțumesc tuturor pentru sprijin și mesaje și sper să ne vedem pe teren în 2024!".

Citește și:

Situație scandaloasă la Constanța » Manelele amână derby-ul Ligii Naționale feminine de baschet!
INCREDIBIL
Situație scandaloasă la Constanța » Manelele amână derby-ul Ligii Naționale feminine de baschet!
Care este cea mai frumoasă amintire din 2023 pentru Bernadette Szocs + Unde va petrece Crăciunul
TENIS DE MASĂ
Care este cea mai frumoasă amintire din 2023 pentru Bernadette Szocs + Unde va petrece Crăciunul

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (14)
Freyya
Freyya  •  26 Decembrie 2023, 12:06
Postat de MaxiP pe 25 Decembrie 2023, 11:23

Bravo! Raspunsul tipic melteanului care le stie pe toate, in momentul in care are de adus un argument s-a blocat, e celalalt prost. Dar da, problema e ca eu votez, nu ca voi va faceti veacul in prostimea voastra pe meleagurile astea, de pe care ati merita exilati fara nicio remuscare.

ramane cum am vorbit

MaxiP
MaxiP  •  25 Decembrie 2023, 11:23
Postat de Freyya pe 24 Decembrie 2023, 19:38

esti mai prost decat permite legea

Bravo! Raspunsul tipic melteanului care le stie pe toate, in momentul in care are de adus un argument s-a blocat, e celalalt prost. Dar da, problema e ca eu votez, nu ca voi va faceti veacul in prostimea voastra pe meleagurile astea, de pe care ati merita exilati fara nicio remuscare.

Freyya
Freyya  •  24 Decembrie 2023, 22:08
Postat de MaxiP pe 24 Decembrie 2023, 19:34

De ce? Imi argumentezi. Ca altfel mi se pare ca faci de fapt parte din categoria romanului arogant, nepriceput, care se crede superior in gandire oricui este peste el de fapt si de drept. Nu, nu votez, stii de ce? Pentru ca recunosc ca nu ma pricep la politica, nu cunosc dedesubturile, de cele mai multe ori am constientizat din start ca efectiv nu am nici cea mai vaga idee ce anume ar trebui sa votez. Din moment ce ai pus problema cum ai pus-o, banuiesc ca tu o faci. Nu stiu daca sa ma ingrijoreze sau nu, din punctul meu de vedere, vazand zilnic oameni ca tine, cred ca situatia oricum este pecetluita in mare parte pentru tara asta, pana la urma ca sa scapi de arogantele tipice celor ca tine singura solutie este sa mergi spre mai bine (cu marea siguranta ca mai rau e greu sa gasesti daca chiar nu esti dus de tot cu pluta). Acum astept acel argument, sa vad ce anume te-a facut sa-ti fie mila de mine, cu ce gresesc, ce nu inteleg eu si intelegi tu. Pana una alta mi se pare ca in primul rand confunzi subiectele, adica ce treaba o avea roxadustatul cu nandrolonul, nu stiu.

esti ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează