SPORTURI  »  TENIS  »  WTA IASI

Două românce în semifinale la Iași! » Ana Bogdan și Irina Begu, victorii diferite

Ana Bogdan și reacția de la final Foto BCR Iasi Open
Ana Bogdan și reacția de la final Foto BCR Iasi Open

Articol de - Publicat vineri, 21 iulie 2023 20:40 / Actualizat vineri, 21 iulie 2023 20:40

Campioană a ediției trecute, prima, a BCR Iași Open, Ana Bogdan, 30 de ani, 49 WTA, a închis meciul din sferturile de finală cu 6-0, 6-4 în fața elvețiencei Simona Waltert, 22 de ani, 131 WTA. Irina Begu, 32 de ani, 31 WTA, a trecut cu 1-6, 6-4, 6-0 de Jill Teichmann, 26 de ani, 124 WTA

Traseul româncei spre apărarea titlului cucerit anul trecut în turneul WTA 125 a avut o oprire mai scurtă decât în precedentele două runde. Ana Bogdan venea după două victorii în meciuri cu intrigă, întâi împotriva Barborei Palicova din Cehia, apoi cu incomoda Conny Perrin din Elveția.

În fața Simonei Waltert, o jucătoare tânără, care încă nu a reușit un rezultat sonor în carieră, românca s-a impus jucând solid.

Ana Bogdan: „Am mai mult timp de recuperare”

Nu s-a mai complicat, ca în turul precedent, a economisit energie și și-a luat biletul pentru semifinale în o oră și 24 de minute. „În primul rând, mă bucur că am reușit să termin în două seturi. Am mai mult timp de recuperare pentru meciul următor”, a spus Ana zâmbind în interviul de pe teren. 

„Știu că poate ați fi dorit să rămânem un pic mai mult pe teren, dar ne vedem mâine, e mai bine așa”, a continuat ea, binedispusă.

Apoi a confirmat că a avut o zi diferită de precedentele, în care suferise mai mult. „M-am simțit bine, am fost bine eu cu mine în primul rând și am avut foarte multă bucurie, foarte multă dorință de a juca. Să mă bucur de atmosferă, să mă bucur de tot ceea ce creați voi aici pentru că datorită vouă e atât de frumos aici”, s-a adresat Bogdan publicului.

46 este loculpe care îl ocupă Ana Bogdan în clasamentul WTA live, egal cu cea mai bună poziție a carierei, atinsă în premieră în octombrie 2022

Înfruntare cu Raluka Șerban în semifinale

Următoarea ei adversară este Raluka Șerban, 26 de ani, 166 WTA, jucătoarea română care reprezintă Cipru. Și cea care se impusese mai devreme într-un duel fierbinte, de două ore și 41 de minute, în fața braziliencei Laura Pigossi, 7-6 (8), 7-5. Este prima semifinală WTA pentru Raluka.

„Sincer nu știu cum va fi pentru că n-am mai întâlnit-o până acum. Raluka e o jucătoare solidă care stă acolo și luptă pentru fiecare punct. Niciun meci nu este ușor, indiferent cu cine joci. Eu vreau să mă concentrez pe ceea ce am eu de făcut, să pregătesc împreună cu echipa meciul”, a conchis Bogdan. 

Și Irina Begu merge în semifinale

Două românce în semifinale la Iași! » Ana Bogdan și Irina Begu, victorii diferite
Irina Begu în acțiune Foto Imago

În al treilea sfert de finală, Irina Begu, 32 de ani, 31 WTA, favorita principală, și-a extins diferența în înfruntările directe cu elvețiaca Jill Teichman, 26 de ani, 124 WTA, capul de serie 6, la 3-1. Dar nu i-a fost ușor, a trebuit să sape adânc în resursele de experiență în încredere. 

A fost condusă cu un set și break românca, dar a revenit superb. S-a impus cu 1-6, 6-4, 6-0, izbutind un set decisiv absolut autoritar. 

„Mă bucur că am reușit să revin după primul set, în care nu am jucat cel mai bun tenis al meu, dar trebuie să-i dau credit și ei, mi-a pus probleme”, a spus Irina, intervievată pe teren de Raluca Olaru. „Am schimbat apoi, am avut mai multă răbdare ca să construiesc punctul și cu ajutorul publicului am reușit să câștig”, a declarat Begu.

Cum mă apropii cu pași înceți spre finalul carierei, m-am decis să joc cât mai mult acasă - Irina Begu

Citește și:

Dinamo și-a aflat adversarele, între ele e și deținătoarea trofeului » Xavi Pascual: „Este o grupă foarte complicată!”
EHF EUROPEAN LEAGUE
Dinamo și-a aflat adversarele, între ele e și deținătoarea trofeului » Xavi Pascual: „Este o grupă foarte complicată!”
Beatrice Câșlaru despre David Popovici: „Are un caracter copilul acesta, demn de un campion
ÎNOT / INTERVIU
Beatrice Câșlaru despre David Popovici: „Are un caracter copilul acesta, demn de un campion"

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează